Basescu il contrazice pe Ponta: Absorbtia fondurilor europene este de 10%

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 15:11
1305 citiri
Basescu il contrazice pe Ponta: Absorbtia fondurilor europene este de 10%

Presedintele Basescu a spus, miercuri, inainte de a pleca la Bruxelles, ca absorbtia fondurilor UE este de 10% si ca nu ar trebuie date "citiri diferite" fata de nivelul de absorbtie.

Declaratia presedintelui vine in contextul in care premierul Victor Ponta a spus, recent, ca nivelul de absorbtie al fondurilor europene este de 20%.

Ponta: Absorbtia fondurilor europene a fost de 20%

"As vrea sa mai clarificam un lucru si va spun acest lucru ca participant la adoptarea bugetului 2007-2013 cifrele exacte alocate Romaniei sunt: plati directe agricultura 5,586 miliarde de euro, dezvoltare rurala 8,124 miliarde euro, coeziune 19,667 miliarde euro total 33,377 miliarde euro care pe parcurs au fost sau sunt indexati cu inflatie. Din punctul meu de vedere, acest consiliu este fundamental pentru a pune semnul de egalitate intre ceea ce declarat si ceea ce facem", a declarat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca Romania este intr-o pozitie dificila de negociere din cauza nivelului scazut de absorbtie.

"Toti spun ca suntem intr-o solutie dificila de negociere si eu nu contest acest lucru. Stim ca sunt aprecieri ca in vara Romania ar fi avut derapaje de la statul de drept, stim ca avem absorbtie redusa de 9,27% pe fondurile de coeziune - aici nu vreau sa introducem citiri diferite ale utilizarii fondurilor de coeziune. Institutiile UE au un singur mod de a citit executia bugetului - si anume sumele pe care le-au virat acasa", a adugat Basescu.

Basescu, despre bugetul UE: Trebuie sa gasim un compromis la Bruxelles

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca este un moment dificil si pentru ca are un "potential mult mai bun" decat premierul Victor Ponta si poate servi mai bine interesele Romaniei decat ar face-o premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu declaratii Consiliu Bruxelles, #Basescu declaratii buget Romania, #Basescu buget UE , #stiri Traian Basescu