Ponta vrea sa discute cu Basescu, miercuri, despre bugetul comunitar

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 17:50
1078 citiri
Ponta vrea sa discute cu Basescu, miercuri, despre bugetul comunitar

Premierul Victor Ponta a spus la finalul intalnirii de la Bruxelles, ca in drum spre aeroport, o sa il caute pe presedinte pentru intalnirea de miercuri legata de mandatul de reprezentare la Consiliul European.

El a precizat ca la intrevederea avuta saptamana trecuta cu seful statului a fost convenit sa fie organizata o noua intalnire dupa ce el revine de la reuniunea prim-ministrilor din statele membre ale grupului "Prietenii Coeziunii", in care se discuta despre bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020.

Ponta a precizat totodata ca ii va solicita presedintelui, inclusiv in scris daca este nevoie, mandatul de a reprezenta Romania la urmatorul Consiliu European, din luna noiembrie.

"Daca presedintele imi da mandatul, ma duc, daca nu imi da mandatul, merge presedintele. Cred ca, pe baza implicarii mele, pot reprezenta Romania foarte bine", a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca poate anticipa decizia pe care o va lua presedintele Basescu, Ponta a raspuns: "Este macar unul dintre cetatenii Romaniei care poate anticipa deciziile presedintelui?".

Presedintele Traian Basescu nu a primit solicitare din partea premierului Victor Ponta de a avea o intrevedere miercuri, aceasta urmand a fi stabilita cand va fi adresata solicitare, in functie de agendele celor doi, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a primit pana la aceasta ora nicio solicitare din partea primului-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, in vederea unei intalniri in cursul zilei de maine. Cand va exista o astfel de solicitare, evident se va stabili o zi si o ora in functie de agendele celor doi inalti oficiali", a declarat Oprea.

In programul public de miercuri al presedintelui Basescu, anuntat de Administratia prezidentiala, figureaza primirea delegatiei FMI, BM si CE si a unei delegatii a companiei Dacia-Renault.

Concluziile intalnirii "Prietenii Coeziunii"

Premierul a mai adaugat la finalul intalnirii "Prietenii Coeziunii de la Bruxelle, ca Romania isi mentine pozitia de a solicita o alocare superioara din banii europeni pentru perioada 2014-2020.

"Ceea ce vreau sa va spun este ca Romania isi pastreaza pozitia de a beneficia de o alocare superioada in ceea ce priveste fondurile cooeziune in urmatorul exercirtiu bugetar. Nu este niciun secret ca discutiile sunt dificile insa Romania impreuna cu aliatii sai trebuie sa ramana pe pozitii convergente", a declarat premierul.

Premierul Romaniei, aflat la intalnirea grupului "Prietenii coeziunii", a anuntat ca atat Parlamentul European, cat si grupul socialistilor sprijina pozitia CE in legatura cu acordarea unor alocatii mai mari pentru fondurile de coeziune si Politica Agricola de Coeziune.

El s-a intalnit, marti, la Bruxelles, cu liderul grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, cu care a discutat despre bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020.

"Este important ca Parlamentul European si grupul socialist sprijina pozitia Comisiei Europene si a grupului 'Prietenii coeziunii', care include Romania, ceea ce inseamna alocari superioare atat pentru Politica Agricola Comuna, cat si pentru fonduri structurale si de coeziune", a spus Ponta, la finalul intalnirii.

#Ponta declaratii Bruxelles, #Ponta intalnire Bruxelles, #prietenii coeziunii declaratii Ponta , #Guvern