Donald Tusk, dupa intrevederea cu premierul roman: o poza cu Grindeanu stingher si doua randuri in romana

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 08:33
872 citiri
Donald Tusk, dupa intrevederea cu premierul roman: o poza cu Grindeanu stingher si doua randuri in romana
Foto: Facebook Donald Tusk

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a postat un scurt mesaj in limba romana pe Facebook, dupa intalnirea de vineri cu premierul Sorin Grindeanu.

"Intrevedere cu PM Sorin Grindeanu. Am evidentiat valorile UE & asteptarile mari ale societatii romanesti privind lupta impotriva coruptiei", a scris pe Facebook Donald Tusk.

Postarea presedintelui CE este insotita de o poza in care prim ministrul Sorin Grindeanu pare stingher, usor aplecat peste masa la care sta fata in fata cu Donald Tusk.

Premierul roman s-a intalnit, vineri, la Bruxelles cu Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si cu Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, in cadrul unei vizite oficiale marcate de scandalul ordonantelor pe Justitie.

La finalul zilei de vineri, Sorin Grindeanu a sustinut declaratii de presa prin intermediul carora a informat despre subiectele abordate cu oficialii de la Bruxelles, carora le-a dat asigurari ca Romania ramane atasata valorilor europene.

Premierul Grindeanu nu a fost insotit la declaratii nici de Donald Tusk, nici de Jean Claude Juncker.

Sorin Grindeanu a subliniat ca guvernul sau isi propune o tinta ambitioasa in privinta absorbtiei de fonduri europene. In ceea ce priveste scandalul din justitie, Sorin Grindeanu a spus ca a inteles mesajele transmise de protestatari, acesta fiind si motivul pentru care a decis abrogarea ordonantei 13.

Totodata, el a subliniat ca nu a primit un "to do list" din partea oficialilor europeni, asa cum s-a intamplat in cazul lui Victor Ponta dupa evenimentele din 2012.

In plus, Sorin Grindeanu a punctat inca o data faptul ca specialisti de la Bucuresti vor contacta in perioada urmatoare partenerii de la CE pentru o serie de clarificari, astfel incat Romania sa scape de MCV. Premierul a dezvaluit ca presedintele CE, Jean Claude Juncker, i-ar fi spus ca s-ar bucura ca acest lucru sa se intample pana la finalul mandatului sau (2019).

Citeste toate declaratiile facute de Sorin Grindeanu, transmise in format LIVE TEXT de Ziare.com

Si pe site-ul Guvernului Romaniei au fost postate mai multe imagini din timpul intrevederii Grindeanu-Tusk.

Foto: Guvernul Romaniei ...citeste mai departe despre "Donald Tusk, dupa intrevederea cu premierul roman: o poza cu Grindeanu stingher si doua randuri in romana" pe Ziare.com

#intalnire Grindeanu Donald Tusk, #poza Grindeanu Donald Tusk , #Stiri Guvern