Comisia Europeana a selectat oferta depusa de un consortiu din care face parte si Siveco Romania pentrru a furniza servicii IT pe o perioada de patru ani, in cadrul unui contract care va implica 550 de specialisi, bugetul alocat fiind de aproape 100 milioane de euro, a anuntat compania.
"Siveco este singura companie romaneasca selectata pentru a furniza Comisiei Europene servicii IT pe o perioada de 4 ani in cadrul contractului cadru ESP-DESIS III - cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. Bugetul alocat contractului este de aproape 100 milioane de euro, pentru un volum global de efort estimat la 550 de specialisti implicati - manageri de proiect, arhitecti, dezvoltatori software, specialisti web, consultanti IT etc", se arata intr-un comunicat al companiei remis MEDIAFAX.
Siveco Romania a participat la procesul de selectie in cadrul consortiului DeSIS, alaturi de IBM, Deloitte si Steria.
Serviciile vor fi prestate tuturor directoratelor generale ale Comisiei Europene si unui numar de agentii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg si Ispra, si includ dezvoltare software, analiza si design, studii, suport tehnic si formare pentru utilizarea de sisteme informatice.
Directoratele Generale ale Comisiei vor lansa proiecte in executie in cadrul acestui contract incepand cu 2014.
"Este pentru prima oara cand o companie romaneasca este aleasa sa furnizeze servicii tuturor Directiilor Generale din Comisia Europeana. Selectia a fost una... mai mult
Marti, 09 Decembrie 2014, ora 17:27
Piata romaneasca de servicii IT a inregistrat, anul trecut, o crestere sensibila fata de 2011, ajungand la 506,62 milioane dolari, de la 481,8 milioane dolari in 2011, a declarat, intr-un interviu acordat Business24, Irina Socol, presedinte si director general SIVECO Romania.
SIVECO Romania detine 7,9% din piata locala de servicii IT, inregistrand o crestere semnificativa a valorii serviciilor livrate atat clientilor din tara cat si din strainatate.
Pe segmentul serviciilor de integrare de sisteme din Romania, SIVECO este principalul furnizor cu o cota de piata de 16,8%, iar pe segmentul "Training and Education Services" cota de piata a companiei este de 17,2%, in timp ce la categoria "Custom Application Development Services", cota este de 15,1%. Datele sunt furnizate de un studiu realizat de IDC.
Cum vedeti piata IT din Romania?
Piata IT romaneasca cunoaste un proces intens de maturizare, faptul ca veniturile provenite din servicii si produse software incep sa devine preponderente semnaland, in mod clar, acest lucru.
Ce a contribuit la aceste cote detinute de Siveco pe aceste segmente?
Prin natura core-business-ului sau, SIVECO Romania se concentreaza pe doua mari sub-segmente ale pietei de software, respectiv dezvoltarea de software si serviciile IT. Avand in vedere cerintele prioritare ale clientilor nationali si internationali pentru servicii de integrare software, am venit in intampinarea lor oferind acest tip de servicii. Expertiza dobandita in... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 16:34
Consortiul format din companiile Siveco Romania, Reggiani (Italia) si Artemis (Luxemburg) va furniza servicii de dezvoltare software si mentenanta portalului de cercetare al Comisiei Europene CORDIS, pentru o perioada de pana la 4 ani, in cadrul a doua contracte-cadru, bugetul fiind de 7,8 mil. euro, precizeaza NewsIn."In realizarea acestor contracte, Siveco Romania se bazeaza pe experienta acumulata de-a lungul a peste 18 ani de activitate in proiecte implementate in zona de eGovernment, eBusiness, educatie, sanatate, sistemul vamal, pentru organizatii publice sau private din Germania, Belgia, Franta, USA, Israel, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Maroc, Azerbaijan, Liban, Bulgaria, Turcia sau Italia", se arata intr-un comunicat al liderului local de productie software.
CORDIS este portalul cercetarii europene si dezvoltarii de programe-cadru.
Portalul faciliteaza participarea la activitatile de cercetare europene, fiind sursa oficiala de informare pentru cererile de oferte lansate in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative.
De asemenea, portalul urmareste imbunatatirea exploatarii rezultatelor cercetarii, punand accentul pe sectoarele vitale pentru competitivitatea europeana, si promovarea cunostintelor dobandite, stimuland performantele companiilor in domeniul inovarii si facilitand recunoasterea publica a noilor tehnologii. mai mult
Luni, 28 Septembrie 2009, ora 16:54