Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asesoft planuieste sa achizitioneze 20-30% din compania Siveco Romania

Asesoft planuieste sa achizitioneze 20-30% din compania Siveco Romania
Grupul de firme Asesoft planuieste sa achizitioneze 20-30% din compania Siveco Romania, unul dintre cei mai mari producatori de software din Romania, cu scopul de a-si consolida pozitia ca grup tehnologic care actioneaza pe piata de IT regionala.

"Intentia noatra este sa dezvoltam grupul Asesoft la nivelul de player regional, iar pentru realizarea acestui obiectiv, achizitionarea unui pachet important din Siveco Romania este un demers justificat. Am planuit si am alocat resurse in aceasta directie, finantarea tranzactiei fiind sustinuta din resurse proprii si ale unor parteneri bancari de investitii", a declarat Sebastian Ghita, presedinte al grupului Asesoft, intr-un comunicat al companiei remis, miercuri, NewsIn.

Din grupul de firme Asesoft fac parte Asesoft Distribution - companie care activeaza in domeniul distributiei IT hardware si care a anuntat recent o tinta de 110 milioane dolari pentru 2007, in crestere fata de 72,2 mililioane dolari in 2006, Asesoft International - companie care activeaza in integrarea de solutii hardware si software complexe la nivel national, Asesoft Smart - companie care activeaza in domeniul solutiilor audio-video si dezvolta proiecte de casa inteligenta, Asesoft Net - companie care activeaza in dezvoltarea de produse web, TeamNet - companie care integreaza proiecte software complexe in Romania si in tari din Europa si 2K Telecom - operator national ce ofera servicii de telecomunicatii de date, voce si internet prin conexiuni de fibra optica sau radio de banda larga. La acestea, se adauga o companie de media si clubul de baschet CSU Asesoft.

Grupul Asesoft a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 120 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul anterior. Grupul Asesoft a fost infiintat in anul 1997 si il are ca actionar principal pe omul de afaceri Sebastian Ghita.

Siveco Romania este una dintre cele mai importante firme producatoare de software din tara noastra si asigura cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Prezenta de 14 ani pe piata de profil, compania Siveco ofera solutii de e-business, eLearning si e-Health. Produsele sale sunt utilizate de catre 1.800 de clienti din 35 de tari, la care se alatura 450 de beneficiari interni.

Printre actionarii Siveco se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 848 ori