IIRUC Service si PC Ware vor furniza licente software catre ANAF, contract de 2,1 mil. euro

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 14:48
2894 citiri
IIRUC Service si PC Ware vor furniza licente software catre ANAF, contract de 2,1 mil. euro

Consortiul format din IIRUC Service, PC Ware Romania si PC Ware Germany va furniza licentele software IBM catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), valoarea contractului fiind de 2,1 milioane euro, a comunicat joi furnizorul de servicii informatice IIRUC Service, relateaza NewsIn.

"Furnizorul de servicii informatice IIRUC Service, parte a grupului IT austriac Raiffeisen Informatik, va furniza licentele software IBM catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), ca urmare a unei licitatii publice organizate de institutia fiscala in luna octombrie a acestui an. Contractul de furnizare a licentelor IBM aferente solutiilor software din infrastructura informatica a ANAF a fost atribuit consortiului format din IIRUC Service, PC Ware Romania si PC Ware Germany, si este in valoare de 2.1 milioane euro.

Aceasta este prima actiune comuna a celor trei companii ca parte integranta din grupul austriac Raiffeisen Informatik Vienna", a comunicat joi compania. IIRUC Service estimeaza ca 40% din cifra de afaceri a companiei pentru acest an, estimata la 10 milioane de euro, va proveni din castigarea de licitatii organizate in sectorul public.

In 2009, IIRUC Service a devenit subcontractor pentru solutiile IBM furnizate catre agentiile fiscale din cadrul ANAF. IIRUC Service este prezent pe piata din Romania ca furnizor de servicii IT, outsourcing, asistenta tehnica si suport, precum si terminale tranzactionale.

Compania asigura servicii pentru peste 25.000 de clienti, oferind suport tehnic pentru mai mult de 70.000 de sisteme si avand o retea locala cu peste 60 de puncte de lucru in principalele orase ale tarii. In 2008, compania a avut afaceri de 7,8 milioane de euro. In primul semestru din acest an, IIRUC Service a realizat o cifra de afaceri de 4,7 milioane de euro, cu 84% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.

Conform directorului general executiv al IIRUC Service, Calin Rangu, din cifra de afaceri din primul semestru, aproximativ trei milioane de euro au fost generate de segmentul IT corporate, iar aproximativ doua milioane de euro din retail. Din cifra de afaceri realizata in semestrul I, cei mai multi bani au provenit din contracte incheiate in 2008. Compania IIRUC Service a fost preluata la inceputul anului 2008 de catre grupul Raiffeisen Informatik GmbH, al doilea furnizor de servicii IT de pe piata austriaca, cu o cifra de afaceri de peste un miliard de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licente, # software, # contract, # licitatii , #stiri IBM