SAP Global Delivery Center vaneaza romanii din strainatate

Joi, 15 Mai 2008, ora 12:18
2586 citiri
SAP Global Delivery Center vaneaza romanii din strainatate

Una dintre principalele metode de recrutare la care apeleaza centrul de consultanta SAP Global Delivery din Bucuresti este atragerea specialistilor romani SAP care lucreaza in strainatate, in conditiile in care piata locala se confrunta cu o acuta lipsa de profesionisti, iar intentiile firmei sunt de dublare a numarului de angajati pana la sfarsitul anului.

"Agentiile de recrutare cu care lucram ne-au sugerat aceasta idee, care nu se practica doar la nivel de SAP, ci in toate industriile. Incercam sa aducem resurse externe, dat fiind ca sunt mai multi specialisti SAP romani in afara Romaniei decat in tara", a declarat pentru Business Standard Monica Vartic, HR business partner la SAP Global Delivery Romania. Potrivit acesteia, scaderea deficitului de specialisti din Romania nu se intrevede la nivelul anilor urmatori, din cauza faptului ca domeniul IT a luat o amploare considerabila. Expatii nu se integreaza in targetul companiei pentru atragerea de specialisti.


"Ma astept ca specialistii romani care au plecat in strainatate sa se intoarca. Sper ca fluctuatia sa scada, in conditiile in care am putea sa primim mai multe resurse externe. In cativa ani, lucrurile vor incepe sa se aseze: salariile, pachetele de beneficii se vor alinia la nivelul european si le va fi totuna daca vor lucra in Italia sau in Romania", mentioneaza reprezentantul companiei. Directorul HR nu estimeaza ca se va confrunta cu fluctuatie de personal in perioada urmatoare, in conditiile in care compania se afla in plin proces de extindere a fortei de munca.

Global Delivery Center a fost creat in Romania in martie 2007, are in prezent aproape 40 de angajati si intentioneaza sa ajunga la circa 80 pana la finele anului 2008. Centrul ofera servicii de consultanta cu valoare adaugata pentru proiectele SAP din intreaga lume si, in special, din Europa, contribuind la extinderea retelei globale de consultanti SAP. Potrivit reprezentantului SAP Romania, recrutarea profesionistilor in domeniul SAP este dificila, intrucat "in Romania, piata de specialisti din acest domeniu este limitata, iar pe anumite functionalitati chiar nu exista experienta pe piata".

Compania apeleaza, pentru rezolvarea problemelor de volum, inclusiv la recrutarea de absolventi care, apoi, sunt pregatiti in cadrul firmei. Trainingul unui angajat la nivel entry-level dureaza intre patru si sase luni, in functie de specializarea pentru care este pregatit. Inainte de a avea acces la training, candidatii sunt selectati prin intermediul testarii cunostintelor tehnice si de limbi straine. In medie, doar o treime dintre candidati este acceptata pentru programul de training care se finalizeaza cu obtinerea unei certificari intr-un modul ce reprezinta garantia angajarii.


"Chiar daca nu toti au sansa de a fi selectati in cadrul SAP, ei pot totusi sa-si foloseasca cunostintele dobandite cu partenerii nostri. Iar acesta este un alt obiectiv al SAP - acela de a creste numarul specialistilor SAP intr-o piata atat de restransa", explica Vartic. Beneficiile oferite de catre SAP angajatilor includ servicii medicale, carduri de masa pentru restaurantul din incinta sediului, precum si un abonament la o sala de sport. De asemenea, angajatii primesc un bonus anual, ca urmare a performantei lor pe tot parcursul anului. Compania SAP este producator global de aplicatii software pentru afaceri si are subsidiare in 50 de tari. Printre competitorii SAP pe piata locala se numara Siveco, Oracle si Wizrom Software.


Profil


    * SAP Global Delivery Center are in prezent 40 de angajati

    * Tinta pentru 2008: circa 80 de consultanti

    * Beneficii pentru angajati: servicii medicale, carduri de masa pentru restaurantul din incinta sediului, abonament la o sala de sport, bonusuri anuale de performanta