Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O companie romaneasca va furniza servicii IT de 100 mil. euro Comisiei Europene

O companie romaneasca va furniza servicii IT de 100 mil. euro Comisiei Europene


Comisia Europeana a selectat oferta depusa de un consortiu din care face parte si Siveco Romania pentrru a furniza servicii IT pe o perioada de patru ani, in cadrul unui contract care va implica 550 de specialisi, bugetul alocat fiind de aproape 100 milioane de euro, a anuntat compania.

"Siveco este singura companie romaneasca selectata pentru a furniza Comisiei Europene servicii IT pe o perioada de 4 ani in cadrul contractului cadru ESP-DESIS III - cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. Bugetul alocat contractului este de aproape 100 milioane de euro, pentru un volum global de efort estimat la 550 de specialisti implicati - manageri de proiect, arhitecti, dezvoltatori software, specialisti web, consultanti IT etc", se arata intr-un comunicat al companiei remis MEDIAFAX.

Siveco Romania a participat la procesul de selectie in cadrul consortiului DeSIS, alaturi de IBM, Deloitte si Steria.

Serviciile vor fi prestate tuturor directoratelor generale ale Comisiei Europene si unui numar de agentii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg si Ispra, si includ dezvoltare software, analiza si design, studii, suport tehnic si formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

Directoratele Generale ale Comisiei vor lansa proiecte in executie in cadrul acestui contract incepand cu 2014.

"Este pentru prima oara cand o companie romaneasca este aleasa sa furnizeze servicii tuturor Directiilor Generale din Comisia Europeana. Selectia a fost una extrem de exigenta si trebuie sa multumesc colegilor nostri care au muncit enorm pentru acest rezultat. Din 2009 participam constant la licitatiile care au loc la Comisia Europeana si am demonstrat ca avem o echipa exceptionala care poate indeplini toate cerintele beneficiarilor nostri. Acest nou contract este cel mai mare si cel mai important de pana acum si speram sa avem ocazia sa demonstram in continuare expertiza pe care am castigat-o in peste doua decenii de munca", a declarat presedintele si directorul general Siveco Romania, Florin Ilia.

Siveco Romania ofera din 2009 servicii IT institutiilor europene

Printre beneficiari se afla Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, Agentia Executiva pentru Sanatate si Consumatori si Directia Generala Sanatate si Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeana de Investitii.

Serviciile furnizate sunt de dezvoltare de sisteme financiare, management de documente si continut, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.

Siveco Romania a fost infiintata in 1992 si este unul dintrei cei mai mari producatori locali de aplicatii software.

Conform datelor Registrului Comertului, valabile la 14 august, actionarii societatii erau Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,7365%, Siveco International SA - 32,9167%, Irina Socol - 11,1168%, Alexandru Mihail Radasanu - 7,7184%, Florian Gabriel Ilia - 2,7189%, Siveco Romania SA - 2,5155%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,1386% si Daniela Bichir - 0,1386%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1735 ori
Citeste mai multe despreSiveco servicii IT CE servicii IT CE