Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doua companii IT din Romania isi deschid reprezentante pe piata externa

Doua companii IT din Romania isi deschid reprezentante pe piata externa


Industria IT din Romania a continuat sa se dezvolte, iar piata locala a devenit un punct de plecare atat pentru exportul de solutii pentru afaceri, cat si de competente.

Dupa ce concerne externe straine s-au aratat interesate de investitii in Romania, in extinderea productiei sau in cercetare si dezvoltare, doua firme, Siveco si Planet Group, isi deschid birouri pe piata externa.

SIVECO Romania deschide un nou birou comercial in Turcia

SIVECO Romania, unul dintre principalii dezvoltatori romani de aplicatii, deschide un nou birou comercial in Turcia, la Ankara, fiind al treilea birou deschis de companie in Asia, marcand extinderea activitatilor sale comerciale in aceasta zona geografica.

Noul birou este inaugurat dupa deschiderea birourilor din Belgia, Bruxelles, Emiratele Arabe Unite, Dubai si a celui din Kazahstan, Almaty. Reprezentantul companiei la Ankara este Marian Murgulet.

Deschiderea noii sucursale este sustinuta de intensificarea activitatilor comerciale in aceasta tara.

"SIVECO este prezenta in Turcia cu solutia eCustoms implementata la Autoritatea Nationala Vamala, insa intentionam sa demaram noi proiecte de eGoverment prin implementarea solutiilor de eLearning, eAgriculture, eHealth, Customized Application Development, Enterprise Resources Planning (ERP)", a declarat Marian Murgulet, directorul general SIVECO Turcia.

De peste doua decenii, SIVECO desfasoara proiecte complexe de eLearning, eHealth, eCustoms si Credit Bureau in Emiratele Arabe Unite, Azerbaijan, Turcia, Republica Moldova, Bulgaria, Kazahstan, Algeria, Serbia, Arabia Saudita, Cipru, Macedonia, Bahrein, Kuweit, Egipt, Oman, Maroc, Belgia, Luxemburg, Belarus.

"Expansiunea internationala a companiei, accelerata in ultimii 8 ani, a condus la realizarea a peste 30% din cifra de afaceri din export de know how, solutiile de eLearning detinand preponderenta. Avem semnate deja contracte multianuale de informatizare. Din punct de vedere financiar, vizam o crestere la 50% a ponderii exporturilor in cifra de afaceri a companiei", a adaugat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Planet Group a deschis o reprezentanta in Polonia

Planet Group a deschis o reprezentanta in Polonia prin care va asigura servicii pentru EMC, compania asigurand competitivitatea tehnica a partenerului si pentru zona EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Planet Group, cu reprezentante in Italia, Republica Moldova, Senegal si Romania - cu sediul la Cluj-Napoca, are ca obiect principal de activitate de managementul documentelor sub forma electronica.

"Decizia de a acoperi piata din Polonia este una foarte buna pentru grupul nostru. Ramanem increzatori si foarte optimisti in ceea ce priveste extinderea noastra in Polonia, si avem in vedere si alte oportunitati de afaceri care vor duce si la orientari spre Egipt, Dubai, sau poate chiar Anglia ", a spus directorul executiv al companiei Bianca Dragan.

Conform oficialului companiei, Planet Group are o strategie de crestere in perioada de criza, iar "decizia de a acoperi piata din Polonia este una foarte buna pentru grupul nostru".

Clientii companiei IT provin din domeniile telecom, energie si petrol si gaze.

EMC este unul dintre cei mai mare furnizori de platforme de stocare a datelor fiind un competitor al IBM si HP.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2698 ori