Zeci de persoane au fost arestate duminica la Erevan, capitala Armeniei, in cea de-a zecea zi de proteste impotriva numirii fostului presedinte Serj Sargsyan in postul de prim-ministru, relateaza dpa.
Politia a anuntat duminica ca liderul opozitiei Nikol Pashinyan si alti doi parlamentari au fost "evacuati cu forta" de la o manifestatie, insa a dezmintit ca cei trei ar fi fost arestati. Totodata, politia a precizat ca a inceput sa imprastie protestatarii, relateaza Reuters.
Comunicatul politiei a fost publicat la scurt timp dupa ce Nikol Pashinyan s-a intalnit in cadrul unei dezbateri televizate cu Serj Sargsyan, care a plecat de la intalnire dupa ce i-a acuzat pe oponenti ca incearca sa "santajeze" autoritatile.
Unul dintre liderii protestatarilor, Ararat Mirzoyan, a scris pe pagina sa de Facebook ca a fost "retinut ilegal" impreuna cu Pashinyan si cu un alt politician din opozitie, precum si cu alti protestatari.
Un martor a declarat pentru Reuters ca politia inarmata cu bastoane si scuturi i-a dispersat pe protestatari din cel putin o zona din capitala, insa demonstrantii au ramas sa protesteze in alte locuri.
Mii de persoane participa de peste o saptamana la actiuni de protest in mai multe orase din Armenia, la apelul deputatului si lider al opozitiei Nikol Pashinyan, care a proclamat "inceputul unei revolutii de catifea" in Armenia si a cerut o campanie nationala de "nesupunere civica".
Protestatarii il acuza pe Serj Sargsyan, care si-a incheiat cel... mai mult
Duminica, 22 Aprilie 2018, ora 15:43
Duminica va avea loc un nou protest in Piata Victoriei din Capitala. De data aceasta, nemultumirea principala a celor care vor manifesta este legata de efectele revolutiei fiscale.
De altfel, evenimentul de pe Facebook se intituleaza "Treziti-va! Salariile scad, inflatia creste!"
Protestul este anuntat pentru intervalul orar 18:00 - 23:00.
"Milioane de romani vor avea salariile mai mici ca in 2017 in urma "revolutiei fiscale"!
Indemnam oamenii sa se alature acestui protest. Cerem sindicatelor sa se alature protestului, sa scoata oamenii in strada dimineata si dupa amiaza in timpul saptamanii si sa declanseze GREVA GENERALA!
Au inceput sa apara efectele grave ale revolutiei fiscale, combinata cu noua lege a salarizarii si ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie in parte. Salariile au inceput sa scada dupa ce contributiile sociale au trecut din sarcina angajatorului in cea a angajatului.
Fluturasii cu salariile micsorate pe luna ianuarie au inceput sa fie primite de angajatii de la buget sau din mediul privat. Alti angajati urmeaza sa primeasca fluturasii cu salarii mai mici in urmatoarele zile. Maririle salariale care au fost anuntate pentru 2018 se dovedesc doar praf in ochii angajatorilor.
Cei afectati care lucreaza la stat lucreaza in domeniul invatamantului, sanatatii, administratiei publice si lista continua. Angajatii care lucreaza in domeniul privat vor fi cei mai mult afectati deoarece multi angajatori nu au crescut... mai mult
Duminica, 11 Februarie 2018, ora 07:50
Prin excelenta, anii electorali 2012 si 2016 au marcat clasa politica, societatea romaneasca si au cristalizat opinia publica prin doua miscari de strada distincte, ambele avand loc cu maximum 6 luni inaintea primei campanii propriu-zise.
O paralela intre cele doua momente trebuie facuta, deoarece aplicand stanta anului 2012 am putea gasi un fir de argint legat de cum ar putea arata rezultatul anului electoral 2016.
Revolutia Facebook vs Revolutia Colectiv
12 ianuarie 2012, Targu Mures: oamenii ies in strada, puternic nemultumiti de reformele din sistemul sanitar propuse si promovate de guvernarea Boc.
13 ianuarie 2012, Bucuresti: mobilizarea puternica de pe retelele de socializare (cu precadere Facebook) are ca rezultat coagularea manifestantilor in Piata Universitatii pentru sustinerea lui Raed Arafat, subsecretar de stat al Ministerului Sanatatii, critic virulent al masurilor propuse. 2.000 de oameni pleaca in mars, in ciuda frigului din acea data, catre Palatul ...citeste mai departe despre "Romania 2012 vs. Romania 2016" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 06:12
O noua revolutie in domeniul aplicatiilor de mesagerie ar putea da peste cap intreg sistemul prin care Apple a reusit sa obtina dominatia in materie de aplicatii smart.
Google dezvolta o noua aplicatie de chat care permite programatorilor sa conecteze alte aplicatii direct in pagina printr-o simpla inerfata reprezentata de un text, iar Facebook vine din spate cu "M", un asistent virtual dedicat utilizatorilor de messenger, remarca Business Insider.
Google, Facebook, dar si companii precum Slack si Atlassian, par sa fi realizat ca serviciile de messenger nu trebuie sa se rezume doar la comunicarea scrisa, audio sau video si inainteaza spre un model de chat care ar putea fi definit ca un sistem de operare in sine.
Proiectul Facebook "M", de exemplu, ii va permite unui utilizator de messenger sa faca cumparaturi online, rezervari la restaurant etc direct din fereastra de conversatie.
Toate aceste inovatii aduse banalelor servicii de chat pericliteaza dominatia App Store in piata. Pana acum, Apple a reusit sa mentina App Store in varful topului bazandu-se pe o infrastructura care este tributara interdependentei unor dispozitive si programe create de firma.
Regula jocului tinde sa se modifice insa, iar un declin in vanzarea iPhone-urilor ar putea insemna si declinul App Store.
Chiar si fara ca acest lucru sa insemne trecerea clientilor pe un sistem de operare Andoid, noile aplicatii smart din programele tip messenger pot reprezenta o alternativa pentru... mai mult
Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 12:24
Omul de afaceri Donald Trump, potential candidat republican la alegerile prezidentiale din SUA, vrea limitarea vizelor de lucru cu ajutorul carora gigantul american Facebook reuseste sa angajeze straini cu salarii mai mici decat cele cerute de americani.
Masura ar urma sa faca parte din planul lui Trump privind reforma imigratiei, care implica si construirea unui zid la granita SUA cu Mexicul, dar din banii autoritatilor mexicane, scrie The Register.
Revolutie constitutionala a lui Trump, in SUA: Vrea interzicerea unui drept vechi de un secol si jumatate
Magnatul doreste reformarea sistemului de acordare a vizelor H1-B pentru strainii ce vin sa lucreze in SUA, deoarece este mai ieftin pentru companiile tehnologice sa angajeze imigranti decat cetateni americani.
Acest tip de viza este folosit la scara larga de companiile IT americane, mai ales multinationalele, pentru a angaja din afara Statelor Unite. De asemenea, strainilor le ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa-l enerveze si pe Mark Zuckerberg - cum va lovi in Facebook" pe Ziare.com mai mult
Marti, 18 August 2015, ora 14:08
Dramatica schimbare la fata a societatii, inregistrata prin prisma revolutiei industriale de la inceputul secolului XIX, a creat dezolantul peisaj al metropolelor aglomerate si al spectrului foamei si bolilor care au lovit in clasa muncitoreasca lipsita de aptitudini in fata erei masinilor.
Noua revolutie tehnologica, cea digitala, a adus in locul peisajului urban auster mirajul iPhone-ului si pe cel al internetului, insa a divizat clasele sociale intr-un mod nemaintalnit in ultimul secol.
Din ce in ce mai mult, o elita subtire a lucratorilor cu competente IT se impune in piata, beneficiind de avantajul unei plati superioare, in timp ce salariile celorlalti se micsoreaza treptat. Revolutia tehnologica a dus la crearea unor mari averi fara aportul muncitorilor, dar si la lipsa unei garantii de imbogatire prin munca, observa redactorii publicatiei The Economist.
La concurenta cu computerele
Pana acum, rasturnarea de situatie au resimtit-o angajatii cu un grad de calificare redus sau mediu, al caror venit s-a diminuat treptat in ultimii ani. In majoritatea tarilor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, salariile medii au ramas inghetate la nivelul anului 2000. Chiar si in tari in care rata somajului este in continua scadere, cum ar fi Marea Britanie sau Germania, numarul mare de angajari din perioada post-recesiune nu garanteaza si o crestere a nivelului salarial fata de anii precedenti, ba din contra.
Valoarea unei companii nu mai este data de... mai mult
Luni, 06 Octombrie 2014, ora 16:50
Facebook, considerata in momentul de fata cea mai importanta retea de socializare din lume, implineste marti zece ani de la lansare, o varsta a maturitatii, dar totusi un moment dificil pentru acest site care se lupta sa isi pastreze utilizatorii tineri.
Facebook se apropie de a zecea aniversare, o varsta a maturitatii pentru reteaua de socializare, care a reusit sa depaseasca o listare catastrofala pe bursa si sa se transforme intr-o masinarie de atragere a publicitatii, dar care se confrunta totodata cu imbatranirea utilizatorilor sai.
"A fost o calatorie incredibila", a declarat Mark Zuckerberg, cofondatorul si directorul general al Facebook.
"Registrul" online pe care Mark Zuckerberg l-a creat in ianuarie 2004, in camera sa de la Universitatea Harvard, a devenit o companie mondiala, cu 1,23 de miliarde de utilizatori pe luna, iar Zuckerberg, unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii.
"Facebook a facut ca lumea sa fie mai mica, mai interactiva. A unit familii, prieteni, vecini din intreaga lume. Este un adevarat fenomen social", a declarat, pentru AFP, Trip Chowdhry, analist la compania Global Equity Research.
"Peste 20% din timpul petrecut pe internet este pe reteaua Facebook. Cei de la Facebook au realizat cu succes tranzitia de la computerul traditional la dispozitivele mobile. Ce au reusit sa faca este remarcabil", a declarat, la randul sau, Lou Kerner, fondator al societatii de investitii Social Internet Fund.
In decembrie 2013, Facebook avea... mai mult
Luni, 03 Februarie 2014, ora 17:15
Intoarcerea fondatorului Google, Larry Page la carma companiei a alimentat speculatiile potrivit carora gigantul Internetului se pregateste de o noua "revolutie" web. Revenirea lui Page la Google este la fel de importanta si cruciala ca si intoarcerea lui Steve Jobs la Apple din 1997. Intrebarea pe care analistii din piata si-o pun este daca va reusi Page sa relanseze Google la fel cum a facut-o Jobs cu Apple.In ciuda nenumaratelor succese pe care le-a avut, compania a experimentat si cateva esecuri cum ar fi inchiderea Google Wave si scandalul care a implicat Google Buzz..
Odata ce Facebook a pus stapanire pe terenul retelelor sociale, Google a luat compania lui Mark Zuckerberg drept unul din adversarii sai.
"Un lucru care iese in evidenta la Larry este ambitia. Vom vedea noi produse mai indraznete, atunci cand nimeni nu se asteapta. Nu intotdeauna e vorba despre ceea ce vor oamenii acum, ci despre ce vor vrea peste 10 ani", spune Steven Levy, autorul cartii: "In plex: cum gandeste, lucreaza si contureaza vietile noastre Google".
Page a fost descris intr-un articol ca un introvertit, dar un inginer cu o profunda credinta in cifre.
De asemenea, Page este cunoscut pentru creativitatea si abilitatea sa de a gasi solutii neobisnuite si de a propune misiuni imposibile.
Cu Page la conducere, Google se va "pune pe roate".
Unele rapoarte sugereaza ca Page deja a inceput sa miste lucruri la GooglePlex.
Potrivit analistilor din piata, CEO-ul Google ar fi cerut managerilor de... mai mult
Marti, 05 Aprilie 2011, ora 23:00
Pe 7 februarie, toata lumea a aflat ca cel care se afla in spatele numelui “El Shaheeed”, creierul care a mutat revolutia din “norul informatic” pe strazile Egiptului, era nimeni altul decat directorul executiv al Google din Orientul Mijlociu, Wael Ghonim.In iunie 2010, Ghonim a creat pagina de Facebook “We are all Khaled Sais”, dupa numele unui om de afaceri egiptean ucis de politie, care a incercat sa musamalizeze cazul dand vina pe o supradoza.
Ceea ce a inceput ca o anticampanie focusata pe brutalitatea politiei s-a transformat pe scara larga intr-un apel pentru instaurarea democratiei in Egipt.
“Puterea Facebook se concretizeaza prin fiecare post care ajunge pe wall-ul tuturor”, a declarat Ghonim pentru The Daily Beast in ianuarie, cand pagina de Facebook atinsese 375.000 de adepti.
Cum a reusit un mesaj viral sa rastoarne o dictatura? Iata care sunt pasii prin care revolutia web a reusit sa prinda viata.
Crearea unei pagini de Facebook
Pe 6 iunie 2010, la 4 zile dupa moartea lui Khaled Said, Wael Ghonim a creat pagina de Facebook in limba araba.
Pe 4 ianuarie, acesta avea deja aproximativ 40 de actualizari cu mesaje inspirationale, rapoarte de ziar, clipuri video, fotografii etc.
Pe 15 februarie, pagina avea 820.000 de like-uri.
O pagina in limba engleza a fost creata pe data de 19 iulie de un administrator anonim care pretinde ca a colaborat indeaproape cu Ghonim, cu scopul de a raspandi... mai mult
Vineri, 18 Februarie 2011, ora 23:59