Vezi cea mai frumoasa insula din Caraibe prin ochii unui cubanez

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 00:00
12181 citiri
Vezi cea mai frumoasa insula din Caraibe prin ochii unui cubanez
Foto: Cubavacanta

Pilotul de raliuri Adi Raspopa isi dorea sa ajunga in Cuba de cel putin zece ani, iar cand a reusit s-a indragostit iremediabil de aerul boem al anilor '50 de pe insula si i-a simtit potentialul de business.

Astfel a decis sa se implice in proiectul cubanezului Harvis Cuni Padron, cunoscut publicului din Romania ca membru al orchestrei Horia Brenciu, CubaVacanta: un portal la care, spune el, poti apela cu incredere pentru idei legate de vacanta ta in Cuba.

Nascut in Havana, Harvis este dispus sa-si puna "la bataie" toate cunostintele despre tara sa natala pentru a te ajuta sa mergi intr-o vacanta de vis.

Ideea proiectului a venit natural, ca un raspuns la curiozitatea oamenilor, in special a prietenilor, despre ce inseamna cu adevarat viata in Cuba.

"Inca de cand am pus prima data piciorul in Romania aproape fiecare persoana cu care intram in contact avea pe buze aceeasi intrebare: 'Si cum este in Cuba?'.

Site-ul este intr-un fel invitatia mea catre dumneavoastra de a-mi permite sa va ofer mai mult decat o vacanta intr-un loc nou.

Scopul este sa vi se ofere o experienta pe care sa doriti sa o retraiti iar si iar - aceasta experienta va incepe inca din tara cand veti fi consiliat, sfatuit si vi se va raspunde la fiecare intrebare sau nelamurire", spune Harvis Cuni Padron, pentru Business24.

As vrea la Varadero, chiar acum!!

Posted by Cubavacanta on Monday, March 30, 2015

Atunci cand au realizat acest portal au plecat de la premisa ca fiecare persoana are asteptari si viziuni diferite. Asa au decis sa ofere posibilitatea turistilor de a-si crea propriile vacante.

Ce inseamna mai exact acest lucru? Pe baza asteptarilor si mai ales a bugetului de care dispune clientul, cei doi incearca sa creeze un tur care sa corespunda dorintelor sale.

"Bineinteles ca exista si pachete standard pentru care se poate opta sau de la care putem pleca - tot ce ne dorim este ca in final sa traiasca acea experienta unica pe care doar Cuba ti-o poate oferi", spune Harvis.

Mai multe despre frumusetea acestei destinatii de vacanta, potentialul sau raportat la turistii din Romania, planuri de business si pasiunile sale vorbeste pilotul de raliu Adi Raspopa intr-un interviu acordat Business24.

Cum s-a nascut aceasta dragoste pentru Cuba?

M-a fascinat intotdeauna istoria acestei tari, modul cum a fost facuta revolutia de liderii acesteia Fidel Castro, Camilo Cienfuegos si Ernesto "Che" Guevara.

Cu cat am citit mai mult si cu cat m-am informat mai mult, cu atat a crescut si dorinta de a merge si a vedea aceasta societate unica in lumea de azi in care parfumul anilor 50 a ramas prezent pana in zilele noastre.

Insa ceea ce am simtit vizitand Cuba anul trecut e ca deja incepe sa se stearga din mireasma acelor ani si societatea capitalista de consum incepe usor usor sa isi faca loc; pentru cei care nu aprecieaza turismul de tip all-inclusive in resorturi este o destinatie foarte sigura si cu posibilitate de a descoperi aspecte din viata absolut incredibile.

Cum ati defini o vacanta in Cuba?

Cred ca in primul rand este o experienta de viata, daca ajungi sa interactionezi cu oamenii din afara resorturilor. Sa cunosti demnitatea si bucuria cu care isi traiesc viata chiar daca situatia materiala poate nu e cea mai fericita.

Sa descoperi ca o societate in care gradul de alfabetizare care este de aproape 95%, ca soferul de taxi sau chelnerul de la restaurant este poate profesor de matematica sau chiar doctor (multa lume nu stie ca in Cuba ies anual de pe bancile facultatii de medicina aproximativ 7.500 de medici).

Evident descoperi unele din cele mai frumose plaje din lume, descoperi ca imediat ti se trezeste interesul sa inveti sa dansezi salsa, asta si pentru ca pretutindeni se aude muzica si se danseaza si cred ca este destinatia din care te intorci mult mai impacat cu tine si mult mai optimist fata de ce iti ofera viata si rutina din care faci parte.

Care este investitia in acest proiect?

Acest parteneriat s-a dezvoltat pe dorinta mea de a reveni cat de curand in Cuba si de a petrece mai mult timp cu rucsacul in spate prin tara si a cunoaste cat mai multe locuri si traditii care nu sunt foarte populare in ofertele agentiilor de turism.

Asa s-a nascut idea ca, impreuna cu Harvis, sa cautam sa promovam acest gen de excursii si pachete turistice.

Eu vin cu platforma mea de comunicare prin motorsport la nivel national, urmand ca fiecare din cei interesati sa stea de vorba cu Harvis despre valorile cubaneze, despre locatiile ce pot fi vizitate si practic impreuna sa isi construiasca intinerarul excursiei.

Cum l-ati cunoscut pe Harvis Cuni Padron, partenerul dvs. de afaceri?

L-am cunosut printr-o prietena, actrita Aniela Petreanu care a fost in Cuba in acest gen de excursie. Ne-am intalnit i-am povestit cu ce ma ocup, ideea mea despre ce doresc sa fac si, impreuna, am demarat acest proiect. Odata cu raliul de la Brasov - prima etapa din campionat - au aparut primele intrebari in randul curiosilor.

Deja exista un grup care va accesa serviciile cubavacanta.ro, format din randul colegilor mei piloti si copiloti.

Ce planuri de business aveti impreuna?

In momentul de fata ne dorim sa crestem cat mai mult traficul pe acest portal si sa demaram primele excursii cu primele grupuri.

Speram ca in timp sa ne crestem notorietatea si poate sa ne indreptam atentia in dezvoltarea si a altor directii de parteneriat, odata cu relaxarea regimului de importuri si exporturi in statul cubanez.

Spuneti-ne ceva si despre parteneriatul cu televiziunea nationala din Cuba. Cat de deschisi au fost sa prezinte raliul romanesc?

Cuba este in momentul de fata intr-o etapa de deschidere, mai ales pe partea culturala si sportiva. Raliul romanesc este ceva relativ nou pentru cubanezii, care sunt prin natura, pasionati de sport.

Rolul televiziunii de sport in Cuba este de a oferi telespectatorilor un "spectacol" cat mai detaliat astfel incat sa-i trezeasca interesul si sa se ajunga la pasul urmator: Realizarea unei competitii de raliu cu piloti romani chiar acolo, pe insula.

Faptul ca Adi Raspopa a fost acolo si a ramas fermecat de frumosetea insulei este un START foarte bun pentru viitorul raliului in Cuba, si de ce sa nu facem de acest lucru o stire buna, de cunostinta tuturor?

Acesta este scopul televiziunii, iar cea cubaneza nu face o exceptie. Sunt sigur ca multe lucruri frumoase se vor naste din aceasta vizita, care cu siguranta nu va fi prima.

Din performantele dvs. putem observa ca sunteti pasionat de masini si calatorii. Ce alte pasiuni aveti?

Meseria mea este cea de pilot de raliu (concurez de 16 ani) si cea de organizator de evenimente sportive de toate genurile. Organizez Raliul Moldovei la Bacau de 5 ani, am organizat turnee de tenis profesionist pentru veteran si gale K1.

Anul trecut, in Cuba am facut primele cursuri de kiteboarding si de atunci am investit in echipament imediat la intoarcere si am inceput usor, usor sa ma integrez si in aceasta famile de kite din Romania.

Am fost adoptat imediat de partenerii mei GoPro Romania cu care lucrez in campionatul de raliuri, ei fiind parte din comunitatea de air sports din Romania (kite, parapanta, parasutism). As spune ca ma regasesc in aproape tot ce inseamna sport facut pe apa si sub apa.

Care este urmatoarea destinatie de vacanta?

La terminarea acestui campionat vom pleca 3 saptamani din nou in Cuba, unde vreau sa fac un documentar filmat pe doua teme: o componenta sociala si cealalta legata de masinile anilor '50, ce inca mai circula.

Insa atentia mi se indreapta de vreo 2-3 ani spre Argentina si Chile, de cand Raliul Dakar s-a mutat acolo, sa merg sa vizitez si aceste tari.

Am stat de vorba cu prieteni care au fost la acest eveniment si au spus ca e extraordinara experienta traita cat si ce au vazut, simtit si gustat.

Noul nostru website este gata! Acum esti doar la un CLICK distanta de cea mai frumoasa insula din #Caraibe. Te asteptam pe www.cubavacanta.ro sa fim cat mai aproape de #Cuba. Vacanta ta este in mainile noatre!

Posted by Cubavacanta on Friday, March 27, 2015

#vacanta Cuba, #idei vacanta Cuba, #consiliere vacanta Cuba , #Ghid turistic