Petitie pentru numirea unui nou guvern PSD si adoptarea unui decalog al masurilor anticoruptie

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 23:11
1527 citiri
Petitie pentru numirea unui nou guvern PSD si adoptarea unui decalog al masurilor anticoruptie
Foto: Facebook / Nicu Socol

Noua Proclamatie de la Timisoara, transmisa prefectului judetului Timis pentru a fi inaintata presedintelui Klaus Iohannis, este insotita si de o petitie online in care se cere demisia Guvernului Grindeanu si desemnarea de catre PSD a unui alt guvern.

Petitia online poarta titlul "Motiune pentru Romania" si a strans deja peste 17.400 de semnaturi.

Citeste Noua Proclamatie de la Timisoara.

Semnatarii petitiei spun ca "in aceste zile se scrie istoria Romaniei" si ca "Revolutia Luminii" a facut din noi "un exemplu pentru intreaga Europa si pentru democratiile de pretutindeni".

Pentru rezolvarea imediata a crizei din societate, semnatarii petitiei propun ca premierul Sorin Grindeanu sa demisioneze, iar presedintele Iohannis sa sustina o declaratie publica prin care sa dea asigurari ca va desemna tot un premier din partea PSD, partidul care a castigat alegerile din 11 decembrie.

De asemenea, liderilor opozitiei li se cere sa nu faca o propunere de prim-ministru, iar conducerilor PSD si ALDE sa propuna "un nou Guvern, competent si curat", care sa guverneze conform programului asumat si sa nu mai abuzeze de ordonante de urgenta.

Asculta Imnul Golanilor 2.0 - Dupa 27 de ani, Imnul Pietei Universitatii a fost adaptat protestelor din Piata Victoriei (Video)

Totodata, semnatarii propun un "decalog al masurilor pentru consolidarea democratiei si statului de drept in Romania", care prevede, printre altele, verificarea si confiscarea extinsa a averilor ilicite, dublarea pedepselor pentru faptele de coruptie, conflict de interese si abuz in serviciu, depolitizarea functiilor publice, limitarea imunitatii parlamentare, eliminarea votului secret si limitarea numarului de mandate la cel mult doua pentru orice functie aleasa.

"Avand in vedere ca marea parte a acestor masuri necesita modificarea Constitutiei Romaniei, solicitam Presedintelui, Guvernului si Parlamentului Romaniei initierea in termen de 30 de zile a demersurilor pentru dezbaterea si stabilirea prin consens a unui nou proiect pentru revizuirea Constitutiei, cu participarea partidelor politice, a societatii civile si a reprezentantilor mediului privat.

Facem un apel catre intreaga presa, catre societatea civila, catre clasa politica si mai ales catre toti cetatenii Romaniei sa dezbata, sa amendeze, sa semneze si sa sustina aceasta motiune pe Facebook, la televizor, in strada si prin orice alt mijloc civic. Doar un astfel de dialog bazat pe idei, principii si valori poate restabili incre ...citeste mai departe despre "Petitie pentru numirea unui nou guvern PSD si adoptarea unui decalog al masurilor anticoruptie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petitie online demisie Grindeanu Timisoara , #Stiri Guvern