Revolutia de catifea de la Erevan se lasa cu bastoane si arestari. Opozitia indeamna la nesupunere civica

Duminica, 22 Aprilie 2018, ora 15:43
1343 citiri

Zeci de persoane au fost arestate duminica la Erevan, capitala Armeniei, in cea de-a zecea zi de proteste impotriva numirii fostului presedinte Serj Sargsyan in postul de prim-ministru, relateaza dpa.

Politia a anuntat duminica ca liderul opozitiei Nikol Pashinyan si alti doi parlamentari au fost "evacuati cu forta" de la o manifestatie, insa a dezmintit ca cei trei ar fi fost arestati. Totodata, politia a precizat ca a inceput sa imprastie protestatarii, relateaza Reuters.

Comunicatul politiei a fost publicat la scurt timp dupa ce Nikol Pashinyan s-a intalnit in cadrul unei dezbateri televizate cu Serj Sargsyan, care a plecat de la intalnire dupa ce i-a acuzat pe oponenti ca incearca sa "santajeze" autoritatile.

Unul dintre liderii protestatarilor, Ararat Mirzoyan, a scris pe pagina sa de Facebook ca a fost "retinut ilegal" impreuna cu Pashinyan si cu un alt politician din opozitie, precum si cu alti protestatari.

Un martor a declarat pentru Reuters ca politia inarmata cu bastoane si scuturi i-a dispersat pe protestatari din cel putin o zona din capitala, insa demonstrantii au ramas sa protesteze in alte locuri.

Mii de persoane participa de peste o saptamana la actiuni de protest in mai multe orase din Armenia, la apelul deputatului si lider al opozitiei Nikol Pashinyan, care a proclamat "inceputul unei revolutii de catifea" in Armenia si a cerut o campanie nationala de "nesupunere civica".

Protestatarii il acuza pe Serj Sargsyan, care si-a incheiat cel de-al doilea si ultimul mandat prezidential, ca vrea sa ramana la putere pe viata, dupa ce a fost ales marti in functia de prim-ministru de catre deputati. Dupa o revizuire controversata a Constitutiei, prerogative esentiale ale puterii au fost transferate premierului. ...citeste mai departe despre "Revolutia de catifea de la Erevan se lasa cu bastoane si arestari. Opozitia indeamna la nesupunere civica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erevan proteste arestari, #Revolutie catifea Armenia , #Stiri International