Cofondatorul Twitter vrea sa creeze o forta a binelui in mediul online: Internetul este stricat!

Sambata, 20 Mai 2017, ora 22:23
1326 citiri
Cofondatorul Twitter vrea sa creeze o forta a binelui in mediul online: Internetul este stricat!
Foto: Twitter Evan Williams

Mediul online are numeroase probleme de continut care trebuie remediate, afirma Evan Williams, cofondatorul platformelor Twitter si Medium, notand ca site-urile de socializare incurajeaza comportamente deviante, antisociale si exprimand regret ca Internetul a contribuit la victoria lui Donald Trump.

Evan Williams este cel care a deschis cutia Pandorei. Pana sa apara el, oamenii aveau putine locuri in care sa isi manifeste emotiile debordante si opiniile extravagante, cu exceptia posibilitatii trimiterii de scrisori la publicatii si discutiilor cu vecinii.

Evan Williams - cofondatorul platformelor de comunicatii Twitter, Blogger si Medium - a adus eliberarea, oferind oamenilor instrumente pentru a se adresa lumii. In istoria tehnologiilor de comunicatii, este o evolutie asemanatoare cu "Revolutia Gutenberg", scrie cotidianul The New York Times, intr-un articol intitulat " Internetul este stricat: @ev incearca sa il remedieze".

"Cred ca Internetul este stricat", afirma Evan Williams. Programatorul si antreprenorul american in domeniul IT a ajuns de cativa ani la aceasta concluzie, dar acum crede ca situatia s-a inrautatit. "Este din ce in ce mai clar pentru multi oameni ca Internetul are probleme", atrage atentia Williams.

Oamenii folosesc Facebook pentru a arata sinucideri, agresiuni si crime, in timp real, noteaza cotidianul The New York Times. Twitter a devenit o retea de difuzare a comentariilor cinice, hartuitoare, abuzive, iar acest lucru nu poate fi oprit.

Stirile false, create pentru promovarea ideologiilor sau pentru profit, au devenit din ce in ce mai frecvente. Patru din zece adulti care utilizeaza Internetul au declarat, conform unui sondaj al Institutului Pew, ca au fost hartuiti online. Iar aceste lucruri s-au intamplat inaintea tensionatei campanii electorale prezidentiale din SUA de anul trecut.

"Am crezut ca, daca oamenii se vor putea exprima liber si vor face schimb de informatii si idei, lumea va fi automat un loc mai bun. M-am inselat", constata Evan Williams.

Ce solutii exista

Omul de afaceri din Silicon Valley, membru in Consiliul de Administratie al Twitter si principalul actionar individual in grupul care detine platforma de microblogging, a identificat o serie de probleme de continut. El propune solutii pentru Google, Facebook si chiar Twitter.

"Problema cu Internetul este ca incurajeaza extremele. Spre exemplu, mergi pe sosea si vezi un accident. Evident ca te uiti. Toata lumea se uita. Internetul interpre ...citeste mai departe despre "Cofondatorul Twitter vrea sa creeze o forta a binelui in mediul online: Internetul este stricat!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Evan Williams Internet stricat, #Evan Williams schimbare Internet societate , #Stiri Internet