Tismaneanu il ataca pe Iohannis: Puteati sa va abtineti de la penibilul gest de a-i retrage decoratia lui Tokes

Vineri, 04 Martie 2016, ora 16:29
954 citiri
Tismaneanu il ataca pe Iohannis: Puteati sa va abtineti de la penibilul gest de a-i retrage decoratia lui Tokes
Foto: Arhiva personala Vladimir Tismaneanu

Istoricul Vladimir Tismaneanu il critica pe presedintele Klaus Iohannis pentru decizia de a-i retrage "Steaua Romaniei" lui Laszlo Tokes.

"Nu stiu ce facea profesorul de fizica Klaus Werner Iohannis la Sibiu pe data de 16 decembrie 1989. Dar stiu ce facea pastorul Laszlo Tokes. Se afla in cladirea parohiala din Timisoara pe care refuza sa o paraseasca, sub asediul politiei si al securistilor. S-a format atunci un lant uman trans-national si trans-generational, cu sentimentul ca acesti nefericiti cetateni ai Romaniei au de partea lor transcendenta. Deci ca un regim ce parea etern si inexpugnabil, poate fi depasit, anulat, negat (Aufhebung).

Timisoara a salvat onoarea si demnitatea romanilor. Iar revolutia din Timisoara nu poate fi despartita, daca ne pasa de adevarul istoric, de numele celui caruia Klaus Iohannis, cel ales presedinte in numele unei europenitati regasite, i-a retras ieri ordinul 'Steaua Romaniei'", scrie pe Facebook Vladimir Tismaneanu.

Iohannis ii retrage ...citeste mai departe despre "Tismaneanu il ataca pe Iohannis: Puteati sa va abtineti de la penibilul gest de a-i retrage decoratia lui Tokes" pe Ziare.com

#Vladimir Tismaneanu critica Iohannis Tokes, #Iohannis retragere Steaua Romaniei Tokes , #Stiri Guvern