Initiata la inceputul starii de urgenta de Yellow.Menu in colaborare cu Impetum Group, campania #FarfuriiLaDatorie a pornit ca un demers de solidaritate fata de cei din prima linie. Printr-un efort colectiv, au fost livrate peste 10.000 de portii de mancare, asigurand zilnic o masa calda pentru medicii si personalul auxiliar de la spitalele greu incercate in plina pandemie - Institutul Matei Bals, Spitalul Colentina, Spitalul de Urgenta Floreasca si Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitala.
Conectati online, mobilizati pentru un scop comun!
Inceputul anului 2020 a fost unul promitator pentru zona de food delivery, iar schimbarea din mers a strategiilor proaspat gandite a fost un exercitiu greu, mai ales ca a venit pe fondul unei pandemii. Yellow.Menu si-a dorit sa ajute spitalele din prima linie si a reusit in acelasi timp sa asigure o activitate constanta pentru a isi pastra angajatii din bucatarie si livratorii.
,,Am reusit sa ne mobilizam impreuna si sa ne unim fortele pentru a-i sprijini pe cei care s-au luptat si se lupta in continuare sa salveze vieti, oferindu-le un mic ajutor zilnic, o masa calda care sa le intareasca fortele. Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi, atat oameni generosi care s-au implicat de acasa si au vrut sa ajute, cat si oameni din companii, care au raspuns atat de prompt apelului nostru si cu ajutorul carora #FarfuriiLaDatorie a facut o diferenta. Sunt recunoscator in special fata de Impetum Group, care prin... mai mult
Joi, 04 Iunie 2020, ora 18:11
Cele trei puncte de lucru din Bucuresti si judetul Ilfov ale firmei care a importat 16 containere cu deseuri din Marea Britanie, aduse in Portul Constanta cu un vapor sub pavilion Olanda, au fost verificate, fiind sistate operatiunile de comercializare a produselor second-hand de catre societatea respectiva, a informat marti Garda de Coasta.
Totodata, potrivit sursei citate, la sfarsitul saptamanii trecute a fost finalizata activitatea de incarcare, pe nava olandeza, a celor 16 containere cu deseuri, in vederea returnarii acestora catre expeditor.
"Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in colaborare cu lucratori din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti si Garda Nationala de Mediu, au efectuat controale in cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului Bucuresti si judetului Ilfov ale societatii comerciale in cauza, fiind astfel sistate operatiunile de comercializare a produselor second-hand", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Garda de Coasta, cu mentiunea ca activitatile de control ale autoritatilor implicate sunt in curs de desfasurare.
Pe 20 februarie, Garda de Coasta informa ca doi romani si un cetatean britanic sunt cercetati pentru importarea ilegala de deseuri in Romania, dupa ce politistii de frontiera au depistat in Portul Constanta Sud Agigea 16 containere cu deseuri, care in acte figurau ca fiind obiecte de uz casnic second hand, descarcate de pe o... mai mult
Marti, 25 Februarie 2020, ora 17:12
Productia de energie electrica a scazut din cauza secetei, iar hidrocentralele de la Portile de Fier abia reusesc sa produca o treime din cat produceau pana in prezent si se apropie de debitul sub care Dunarea nu mai poate fi exploatata, au declarat reprezentanti ai Hidroelectrica.
Potrivit reprezentantilor Hidroelectrica, debitul Dunarii este de 2.650 mc/secunda la Portile de Fier, adica aproape de limita minima la care pot functiona cele trei hidrocentrale care produc energie electrica.
Cristinel Popescu, lider de sindicat Hiroelectrica Portile de Fier, a declarat, joi, ca hidrocentralele merg acum la limita minima de avarie, iar daca seceta va persista, turbinele se vor opri curand.
"In acest moment, din cauza lipsei precipitatiilor in bazinul hidrografic al Dunarii, debitele sunt in continuare in scadere, undeva la 2.650 mc/s, fapt ce a dus ca productia de energie electrica sa fie undeva la nivelul a 310 megawati/h pe cele doua hidrocentrale la Portile la Fier. Mai exact, 180 megawati/h la centrala de la portile de Fier 1 si 130-135 megawati/h la centrala de la Portile de Fier II. Asta inseamna aproape o treime din cat se produce in perioada normala", a spus Popescu.
Potrivit acestuia, este foarte aproape de a fi atins debitul sub care Dunarea nu mai poate fi exploatata.
"Putem spune ca este o productie la limita a centralelor de la Portile de Fier. De altfel, debitele sunt foarte scazute, ne apropiem de debitul de servitute, adica de debitul sub care... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 19:30
Magazinele sunt astazi pline ochi de haine la o calitate, de cele mai multe ori, indoielnica. Create la scara larga, bucatile de material care ne acopera cea mai mare parte din corp ne pot influenta starea de sanatate si, in plus, rareori ne reprezinta cu adevarat.
Pornind de la aceste idei, doua tinere si-au propus sa creeze haine sanatos gandite si creativ exprimate, care sa-l conecteze pe om cu povestile culturii din care provine.
Astfel a luat nastere POM - Port Originea cu Mine: din viziunile Alexandrei Urcan si ale Oanei Man-Kesselheim, care au hotarat la inceput de 2018 sa isi uneasca ofurile.
Alexandra isi doreste ca haina pe care o poarta sa fie intr-o comuniune cu mintea, corpul si planeta, dar si cu procesul de creare, originea si identitatea sa. Isi doreste sa avem mai multa grija de planeta, de valorile universale, dar si de noi, unii de altii. Prin POM vrea sa arate ca lucrurile pot sa se intample si altfel - intr-un mod sustenabil, sanatos, gandit pentru binele consumatorului si cu respect fata de cei implicati in proces. Vrea ca atunci cand cineva poarta POM sa se simta bine in pielea sa, indiferent de cine e.
La fel ca Alexandra, Oana isi doreste haine sanatoase, care sa nu-i irite pielea si care sa stea bine pe ea. Isi doreste sa se exprime mai clar prin ce poarta - sa transmita ca e din Romania si ca iubeste natura de aici. Vrea sa poarte cu ea padurea, satele, traditiile si povestile - sa exprime libertatea si linistea pe care o simte aici.... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 15:35
Galataport, un nou port destinat navelor de croaziera care ajung la Istanbul, va fi inaugurat in al doilea trimestru al anului urmator, dupa o investitie de 1,7 miliarde dolari, a declarat luni presedintele societatii mixte care se ocupa de acest proiect.
Husnu Akhan a precizat ca Galataport, un joint venture intre Dogus Group si Bilgili Holding, va gazdui prima sa nava de croaziera in data de 5 aprilie 2020 la cheiul sau amplasat pe malul european al stramtorii Bosfor. Akhan a estimat ca proiectul Galataport va aduce in Istanbul aproximativ 1,5 milioane de turisti de pe navele de croaziera si va crea 5.000 de locuri de munca.
Sectorul turismului din Turcia a avut de suferit incepand din anul 2016 dupa o serie de atacuri cu bomba, o tentativa esuata de lovitura de stat si o criza intre Moscova si Ankara provocata de doborarea unui avion de vanatoare rusesc la granita cu Siria. In ultima vreme insa turismul, o sursa importanta de valuta pentru economia Turciei, a inceput sa isi revina pe fondul imbunatatirii relatiilor diplomatice, chiar daca hotelurile si agentiile de turism au fost fortate sa coboare preturile pentru a-i atrage pe vizitatori.
Conform celor mai recente date ale Ministerului Turismului, in prima jumatate a acestui an sosirile de turisti straini in Istanbul au crescut cu 13% comparativ cu aceiasi perioada a anului trecut. mai mult
Luni, 26 August 2019, ora 14:27
Comisia Europeana a aprobat, in conformitate cu reglementarile UE privind ajutoarele de stat, planurile Romaniei de a acorda un ajutor de investitii in valoare de 27,4 milioane de euro Portului Galati, cel mai mare port fluvial al tarii, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar.
In aprilie 2019, Romania a notificat Comisiei planul sau de a acorda ajutor de investitii Portului Galati. Proiectul consta in construirea unei noi platforme multimodale cu o capacitate de 150.000 TEU/an in zona "Port Bazinul Nou".
Costul total al investitiei se ridica la 89,9 milioane de euro. Aceasta va fi cofinantata de statul roman, vor fi alocate fonduri regionale prin Programul Operational de Infrastructura Mare (POIM) si din surse private, bani proveniti din concesionarile platformei, precum si direct prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility - CEF), un instrument cheie de finantare a UE.
Proiectul include, in special, modernizarea cheiului si constructia infrastructurii necesare pentru un terminal intermodal modern. Nodul logistic nou creat va promova trecerea de la transportul rutier la transportul feroviar si transportul pe cai navigabile fluviale/maritime, pe coridorul de transport transeuropean Rin - Dunare, indeplinind un obiectiv de interes comun al UE.
De asemenea, Comisia a constatat ca ajutorul era necesar, proportional si ca distorsionarea concurentei va fi limitata, avand in vedere dimensiunea relativ mica spre medie a... mai mult
Marti, 30 Iulie 2019, ora 14:42
O poluare cu motorina s-a inregistrat, joi, in zona Siloz a Portului Constanta, iar comisarii Garzii de Mediu Constanta au inceput verificarile in acest caz, descoperind pierderi de produs petrolier in zona unui depozit de carburanti apartinand unei societati comerciale. Firma respectiva a fost amendata cu 7.500 de lei.
Garda Nationala de Mediu a transmis, joi, ca in urma unei sesizari telefonice referitoare la poluarea cu motorina a apei Marii Negre, in zona Siloz din Portul Constanta, o echipa de comisari din cadrul Comisariatului Judetean Constanta s-a deplasat acolo pentru a verifica aspectele sesizate.
"In timpul controlului, s-a constatat ca pe drumul de acces in Portul Constanta, spre siloz (Poarta 3), existau urme ale unei pierderi de produs petrolier, atat pe marginea carosabilului, cat si pe trotuarul din dreptul depozitului de carburanti apartinand unui societati comerciale.
De asemenea, au fost constatate urme de produs petrolier in caminul pluvial din apropierea portii de acces a societatii. In incinta depozitului, pe pavimentul betonat din dreptul gurilor de incarcare a rezervoarelor, erau prezente urme de combustibil, cu extindere spre poarta de acces", au precizat reprezentantii Garzii Nationale de Mediu.
Specialistii au verificat traseul retelei pluviale pana la descarcarea in apa marii din dana 17 si nu au constatat urme de produs petrolier sau irizatii pe luciul apei.
Reprezentantii societatii au actionat pentru neutralizarea pierderilor... mai mult
Joi, 18 Iulie 2019, ora 19:30
Marocul a inaugurat joi noi terminale la portul Tanger Med, care ii vor permite sa depaseasca cele mai mari porturi din Marea Mediterana, Algeciras si Valencia din Spania, in termeni de capacitate si sa atraga si mai multe investitii.
Tanger Med, deja cel mai mare port din Africa, gratie unui volum anual de 3,6 milioane containere TEU in 2018, isi va creste capacitatea cu sase milioane de TEU gratie Tanger Med 2, care a necesitat lucrari in valoare de 1,3 miliarde euro, a declarat directorul portului Rachid Houari, transmite Reuters.
Autoritatile marocane spera ca acest port, care ofera o platforma de export pentru uzinele din Maroc ale producatorilor auto francezi Renault si Peugeot, va ajunge la finele acestui an la un volum de 4,5 milioane containere TEU, la fel ca si portul Algeciras din sudul Spaniei.
"Sper ca ne vom creste capacitatea cu un milion de containere TEU in fiecare an", a spus Rachid Houari, precizand ca terminalul initial a ajuns la o capacitate de 3,5 milioane containere TEU in doar sase ani.
"Ne asteptam sa umplem intreaga capacitate in urmatorii sase ani", a adaugat Houari.
In prezent, aproximativ 90% dintre containerele care trece prin portul Tanger sunt in tranzit spre alte destinatii. Cea mai mare piata, cu o pondere de 40%, este Africa de Vest, unde firmele marocane s-au extins semnificativ in ultimii ani. Aproximativ 20% merg spre Europa si 10% spre cele doua Americi.
Rachid Houari a mai spus ca Marocul a investit un miliard de... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 11:21
Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeaza miercuri, 17 aprilie, in intervalul 11:00 - 19:00, 'Ziua portilor deschise', ocazie cu care publicul poate vizita vechiul birou al guvernatorului si vechea sala de Consiliu de Administratie, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Dan Suciu.
"Astazi este 17 aprilie, este ziua Bancii Nationale. Avem 139 de ani de existenta. Data de 17 aprilie este data cand a aparut in Monitorul Oficial decretul de infiintare a Bancii si de aceea in mod traditional este ziua Bancii. Ne-am gandit ca de ziua Bancii sa avem aceasta actiune a portilor deschise in care sa aratam poate pentru prima data publicului larg doua dintre salile importante pe care le avem: vechiul birou al guvernatorului si vechea sala de Consiliu de Administratie care sunt refacute dupa 2012 si pe care le folosim in general ca sali de protocol, evenimente speciale. Nu sunt sali de lucru si de activitate propriu-zisa, dar ele sunt putin vazute si merita vazute pentru ca sunt niste sali exceptionale", a spus Dan Suciu.
El a precizat ca in vechea sala a Consiliului de Administratie, care a fost refacuta pe modelul din epoca, exista patru picturi: una de Nicolae Grigorescu, una de Eugeniu Voinescu si doua de George Demetrescu Mirea. Lucrarile din sala respectiva sunt de valoare artistica ridicata.
"Odata cu acestea am zis sa deschidem si Muzeul si sa vedem in Muzeu expozitia pe care o avem de ceva vreme de istoria leului si daca... mai mult
Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 13:53