Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți

Marti, 26 Martie 2024, ora 13:33
0 citiri
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
FOTO Diversity Jobs

Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC.

Compania, care se va numi Trump Media & Technology Group Corp (TMTG), este rezultatul unei combinaţii dintre compania lui Trump şi compania de tip fantomă Digital World Acquisition Corp, deja listată la bursă. Acțiunile noii companii au crescut vertiginos în ultimele zile, ajungând la o evaluare de aproape 9 miliarde de dolari, iar experți citați de CNN consideră că Trump Media este supraevaluată.

Majoritatea acţionarilor DWAC au votat vineri pentru aprobarea fuziunii cu TMTG. Acea fuziune a fost încheiată luni, potrivit unui dosar la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA (SEC). Discuțiile pentru fuziunea dintre cele două companii au început de acum trei ani, conform Comisiei. Aceste planuri nu au fost făcute cunoscute investitorilor până în octombrie 2021, fapt pentru care SEC a amendat DWAC cu 18 milioane de dolari, în iulie 2023. Ordinul emis la acel moment stipula că sancțiunea este plătibilă în cazul realizării unei tranzacții de fuziune.

Trump deţine cel puţin 58% din companie, o participaţie care valora 3 miliarde de dolari sau mai mult, la preţul acţiunilor de luni. TMTG a obținut venituri de 3,4 milioane de dolari, în primele trei trimestre ale anului trecut, dar a avut pierderi de 49 milioane de dolari în aceeași perioadă, relatează CNN.

Un profesor de finanțe citat de publicația americană, Jay Ritter, susține că fundamentele companiei nu sunt suficient de solide pentru a susține un preț de 50 de dolari per acțiune. Expertul se așteaptă ca valoarea să scadă până la 2 dolari sau mai puțin. Matthew Tuttle, CEO-ul unei companii de investiții, recomandă și el precauție. Rețeaua Truth Social avea sub 500,000 de utilizatori activi în SUA, conform unor date obținute de CNN.

Trump Media va continua să fie condusă de CEO-ul Devin Nunes şi de actuala sa echipă de management, care a operat compania privată înainte ca aceasta să fuzioneze cu DWAC.

”Ca o companie publică, ne vom urmări cu pasiune viziunea de a construi o mişcare de revendicare a internetului de la cenzorii Big Tech. Vom continua să ne îndeplinim angajamentul faţă de americani de a servi drept port sigur pentru libera exprimare şi de a face faţă armatei în continuă creştere a suprimătorilor de vorbire”, a spus Nunes într-un comunicat.

...citeste mai departe despre "Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți" pe Ziare.com

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#Donald Trump, #Truth Social, #nasdaq, #bursa, #actiuni , #Stiri Companii