Dolarul a ajuns la un nou maxim istoric. Anunțul care a dus moneda americană la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

Marti, 30 August 2022, ora 07:48
2394 citiri
Dolarul a ajuns la un nou maxim istoric. Anunțul care a dus moneda americană la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani
Dolarul a atins luni un nou maxim din ultimii 20 de ani FOTO Pixabay

Dolarul a atins luni un nou maxim din ultimii 20 de ani, alimentat de comentariile ferme ale presedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, referitoare la majorarea dobanzilor, dar a fost tinut sub control de euro, care a fost sustinut de asteptarile tot mai mari de crestere a dobanzilor de catre Banca Centrala Europeana, transmite Reuters.

Indicele dolarului, care masoara valoarea monedei americane in raport cu un cos de valute importante, a atins un nou varf al ultimelor doua decenii, de 109,48 inainte de a se retrage.

Dolarul a crescut cu 0,73% fata de yenul japonez, in timp ce lira britanica a inregistrat un nou minim al ultimelor 2 ani si jumatate, in timpul unui volum scazut al tranzactiilor, Regatul Unit fiind intr-o sarbatoare legala.

Powell a declarat vineri, la conferinta bancii centrale americane de la Jackson Hole, din Wyoming, ca Fed va creste dobanzile atat de mult cat va fi necesar pentru a restrictiona cresterea si ca le va mentine acolo "pentru ceva timp" pentru a reduce inflatia care este de peste trei ori mai mare decat obiectivul oficial al Fed, de 2%.

"Comentariile lui Powell au sustinut asteptarile ca dobanzile pentru fondurile Fed vor fi ridicate o perioada lunga de timp. Asteptarile ca Fed va incepe sa reduca dobanzile la mijlocul anului 2023 este prematura", a declarat Kenneth Broux, analist valutar la Societe Generale.

Pietele monetare au intensificat asteptarile pentru o crestere mai agresiva a dobanzii Fed in septembrie, sansele unei cresteri de 0,75 de puncte procentuale fiind acum in jur de 70%.

Randamentele Trezoreriei SUA au crescut, randamentele obligatiunilor pe doi ani atingand un maxim din ultimii 15 ani, de aproximativ 3,49%.

Moneda euro a urcat mult mai sus, ajutata de "comentariile si zvonurile legate de BCE, inclusiv contemplarea unei cresteri de 0,75 puncte procentuale, la reuniunea BCE din 8 septembrie", a declarat Derek Holt, seful departamentului economic al pietelor de capital la Scotiabank.

Euro a crescut cu 0,34% fata de dolar, dar a ramas sub paritate, la 0,99985 dolari pe unitate. ...citeste mai departe despre "Dolarul a ajuns la un nou maxim istoric. Anuntul care a dus moneda americana la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani" pe Ziare.com

Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Câciu, a anunțat că 400 de milioane de euro vor fi disponibile pentru Start Up Nation 2024, pentru IMM-uri. Această sumă...
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
#dolar, #bani, #curs valutar , #Stiri Finantare