Ford desființează 3.000 de locuri de muncă. Cum a ajuns gigantul auto la o asemenea decizie

Marti, 23 August 2022, ora 09:10
2469 citiri
Ford desființează 3.000 de locuri de muncă. Cum a ajuns gigantul auto la o asemenea decizie
Director general Ford: Nu suficientă forţă de muncă are abilităţile necesare pentru trecerea la vehiculele electrice şi serviciile digitale FOTO: Unsplash.com

Ford Motor va desfiinta un total de 3.000 de locuri de munca, salariate si contractuale, mai ales in America de Nord si India, in cadrul restructurarii puse in practica pentru a ajunge din urma Tesla in cursa pentru dezvoltarea vehiculelor electrice, bazate pe software, transmite Reuters.

Directorul general al Ford, Jim Farley, a spus de luni de zile ca producatorul de automobile din Dearborn, Michigan, are prea multi oameni si ca nu suficienta forta de munca are abilitatile necesare, pe masura ce industria auto trece la vehiculele electrice si serviciile digitale.

"Eliminam locuri de munca, reorganizam si simplificam functiile in intreaga afacere. Veti auzi mai multe detalii de la liderii zonei dumneavoastra de afaceri, mai tarziu in aceasta saptamana", au scris Farley si presedintele Ford, Bill Ford, intr-un e-mail comun.

Actiunile Ford au scazut luni cu 4,8%, pe fondul scaderilor mai ample de pe Wall Street.

La fel ca alti producatori auto consacrati, Ford are o forta de munca angajata in mare parte pentru a sustine o gama traditionala de produse, cu tehnologie de ardere interna.

Farley a elaborat o strategie pentru Ford, de a dezvolta o gama larga de vehicule electrice.

La fel ca Tesla, Ford vrea sa genereze mai multe venituri prin servicii care depind de software-ul digital si de conectivitate.

Marjele de profit inainte de impozitare ale Tesla le-au depasit-o pe cele ale Ford in acest an, iar Farley a fost direct cu privire la necesitatea reducerii costurilor.

In e-mailul de luni adresat personalului, Farley si Ford au spus ca structura de costuri a companiei "este necompetitiva fata de concurentii traditionali si noi".

Cresterea preturilor bateriilor, materiilor prime si transporturilor maritime pune o presiune suplimentara asupra Ford si a altor producatori de automobile.

Totusi, Ford a respectat prognoza de profit pentru intregul an, in pofida costurilor mai mari din cauza inflatiei.

Ford a inceput sa-si separe operatiunile in operatiuni electrice, cu motoare cu ardere si vehicule comerciale.

Farley a spus in iulie ca "se va produce o reducere a costurilor" in operatiunile legate de vehiculele cu ardere interna.

Dar Ford a declarat luni ca reducerile de personal vor afecta toate partile companiei.

La sfarsitul anului 2018, grupul rival General Motors a decis sa reduca 14.000 de locuri de mu ...citeste mai departe despre "Ford desfiinteaza 3.000 de locuri de munca. Cum a ajuns gigantul auto la o asemenea decizie" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#ford motor, #desfiintare, #locuri munca, #masini electrice , #Stiri Auto