Anul viitor, taxa speciala pentru promovare turistica a municipiului Bucuresti ar putea deveni 2% din veniturile de cazare pentru fiecare zi de sejur, valoare care nu include TVA, conform unui proiect supus dezbaterii publice, postat pe site-ul Primariei Capitalei.
Anterior, taxa respectiva se calcula prin aplicarea unei cote de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur al turistului.
Potrivit regulamentului atasat, obiectivele urmarite prin instituirea taxei sunt: cresterea numarului de turisti in Capitala, cresterea duratei de sedere a turistilor in municipiul Bucuresti, cresterea veniturilor obtinute din turism in Capitala, introducerea orasului pe harta destinatiilor de tip city break.
In acest sens, sunt vizate: activitati de promovare si marketing la nivel national, international si in mediul online in scopul atragerii de turisti si de investitii in servicii turistice; crearea si comunicarea brandului turistic al municipiului Bucuresti; organizarea si participarea la targuri si conferinte de profil interne si internationale pentru a promova turismul bucurestean; realizarea de campanii publicitare comune cu companii aeriene, agenti tour-operatori; atragerea si dezvoltarea de proiecte finantate din fonduri europene, granturi EEA; realizarea de info trip-uri pentru tour-operatori, reprezentanti media si alti vectori de comunicare in vederea promovarii destinatiei turistice Bucuresti; promovarea evenimentelor si obiectivelor turistice prin intermediul... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2019, ora 14:41
Societatea de Transport Bucuresti reia, duminica, serviciul liniei turistice Bucharest City Tour cu patru autobuze double-decker.
Ca in fiecare an, autobuzele vor circula zilnic, la intervale de 20-25 de minute, pe traseul cuprins intre Piata Unirii si Piata Presei, anunta STB intr-un comunicat.
Avand o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platforma, autobuzele vor fi la dispozitia turistilor intre orele 10:00 - 21:00.
Traseul este urmatorul: Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piata Presei cu revenire prin Piata Presei, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului.
Cardul de calatorie poate fi procurat direct din autobuz, la pretul de 25 lei.
Pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 - 14 ani, pretul acestuia este 10 lei (pentru cei cu varsta de pana la 7 ani, transportul este gratuit).
Cardul este valabil 24 de ore de la prima validare, oferind flexibilitate in alegerea programului, pasagerii avand posibilitatea sa intrerupa plimbarea cu autobuzul supraetajat pentru vizitarea obiectivelor de interes intalnite pe traseu si sa o continue, ulterior, cu altul, din oricare statie de pe traseu, explica STB.
Turistii mai beneficiaza de un ghid audio in limbile romana, engleza, franceza si italiana, accesibil cu ajutorul echipamentelor existente in autobuz, precum si prin instalarea unei aplicatii... mai mult
Joi, 30 Mai 2019, ora 15:45
Palatul Parlamentului, Muzeul National al Taranului Roman si bisericile vechi se numara printre locurile care ar trebui vizitate in Bucuresti, potrivit unor recomandari facute de revista americana National Geographic Travele.
National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turistii le pot face in Bucuresti. In acest top sunt incluse vizite la muzee si cladiri emblematice ale Capitalei, dar si degustari ale mancarurilor traditionale romanesti.
Astfel, vizitarea Palatului Parlamentului este una dintre atractiile pe care National Geographic le recomanda celor care ajung in Bucuresti.
Huffington Post: Bucuresti, o capitala "cool"
"Tururi ghidate de cateva ore te ajuta sa cunosti o parte din cladirea (...) unde exista peste o mie de camere si sa te concentrezi asupra tonelor de marmura, lemn de esenta tare si aur folosite in constructia cladirii, in 1980, o perioada in care Romania depunea eforturi pentru a-si hrani proprii locuitori.
Ceausescu si ...citeste mai departe despre "National Geographic a realizat topul atractiilor turistice din Bucuresti" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Februarie 2015, ora 21:25
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca Bucurestiul sa fie un oras al tinerilor, un centru financiar si o legatura intre Vest si Balcani.
"Incercam sa transformam Bucurestiul pe mai multe dimensiuni, dorim sa fie un oras al tinerilor, un centru financiar, dar si o legatura intre Vest si Balcani. Acordam o atentie deosebita si dezvoltarii turismului, pentru ca avem numeroase obiective turistice de aratat. Vrem sa cream conditii civilizate si sa avem o disciplina comunitara pentru ca Bucurestiul reprezinta un motor de dezvoltare pentru intreaga tara", a declarat Oprescu in cadrul unei intrevederi avute cu fostul primar al Londrei Gavyn Arthur si cu Gabor Demszky, fost edil al Budapestei.
La randul sau, Gavyn Arthur a spus ca nu este la prima vizita in Bucuresti si ca de fiecare data cand vine observa numeroase imbunatatiri.
Bucurestiul este in continua schimbare
"Prima data am ajuns aici in perioada regimului comunist si mi s-a parut un oras gri, fara culoare. Acum schimbarea este enorma, exista culoare, este o diferenta majora inclusiv intre aspectul de acum sase ani, de la ultima vizita si imaginea pe care Bucurestiul o are in prezent, aceea de mare capitala europeana", a mai spus Gavyn Arthur.
Gabor Demszky a constat ca Bucurestiul este in continua schimbare. "Aveti atat de multe monumente si cladiri frumoase, ma bucur ca ati avut grija de ele, ca le-ati reabilitat si o faceti in continuare. Sper ca dupa ce se va termina reabiliarea cladirii... mai mult
Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 09:17
Bucuresti se numara printre cele mai frumoase capitale europene. Un centru urban ce te va cuceri datorita farmecului ce domina in Centrul Istoric dar si datorita colectiei bogate de muzee si monumente frumoase.
In Bucuresti sunt foarte multe hoteluri, moteluri, hosteluri sau chiar pensiuni, astfel ca se poate alege dintr-o oferta foarte variata in functie de bugetul pe care doriti sa il alocati calatoriei iarprin intermediul agentiilor de rezervari puteti obtine tarife accesibile.
Hotel-Bucuresti.com este un sistem de rezervari prin intermediul caruia puteti fi consiliat in alegerea celei mai bune variante de cazare.
Iata ce poti sa vezi si sa faci intr-un weekend in Capitala Romaniei:
Centrul Istoric
Una din cele mai bogate si mai cochete locatii din Bucuresti, un loc ce adaposteste o multime de cladiri construite in stil clasic si neobaroc, la parterul carora turistii vor gasi o serie de terase imbietoare, restaurante, cafenele dar si magazine. Plimbandu-te pe strazile din Centrul Istoric ai impresia ca faci o calatorie in timp, ca te afli in Bucurestiul de odinioara. Nu rata o plimbare pe cea mai cunoscuta strada din Centrul Istoric, Lipscani.
Piata Revolutiei
Piata Revolutiei este considerata cea mai importanta si mai reprezentativa piata din Bucuresti. Aici au avut loc evenimente istorice extrem de importante ce au influentat soarta tarii noastre. Doua simboluri ale artelor plastice si ale Bucurestiului se afla aici: Ateneul Roman si Palatul... mai mult
Luni, 28 Aprilie 2014, ora 16:31
Un studiu Mastercard arata ca italienii, in special cei din Roma si Milano, reprezinta cel mai "cheltuitor" grup de turisti straini care viziteaza Bucurestiul. Conform studiului, cei aproximativ 112.000 de straini veniti din cele doua orase vor cheltui echivalentul a 560 de milioane de euro.
Bucurestiul va primi cei mai multi vizitatori din Paris (circa 114.000 in acest an, care vor cheltui in total echivalentul a 154 milioane de dolari), urmati de cei din Londra, Amsterdam si Tel-Aviv.
Italienii cheltuiesc cei mai multi bani in Bucuresti
Insa cei care vor cheltui cel mai mult, echivalentul a circa 329 milioane de dolari, sunt cei doar aproximativ 68.000 de straini veniti din Roma, locul cinci in topul oraselor care trimit vizitatori la Bucuresti. Ceea ce inseamna peste 5.000 de dolari de persoana. Acelasi raport crescut se mentine in cazul celor vin din Milano - locul 8 in topul vizitatorilor, cu doar 44.000 de straini dar care au cheltuit sau vor cheltui 231 milioane dolari.
Conform studiului Mastercard, Londra ramane, pentru al doilea an consecutiv , destinatia turistica numarul unu din intreaga lume, sustinuta de jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii, dar si de Jocurile Olimpice.
Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) este ferm convinsa ca Bucurestiul poate sustine evenimente majore, sportive sau culturale, evident nu de talia Jocurilor Olimpice sau ale unui campionat mondial de fotbal.
"Daca sunt bine... mai mult
Marti, 12 Iunie 2012, ora 09:01
Regia Autonoma de Transport Bucuresti /RATB/ va repune in circulatie, incepand din acest weekend, autobuzele "Bucharest City Tour" destinate vizitarii obiectivelor turistice din Capitala, a anuntat, vineri, institutia.
Astfel, incepand cu data de 5 mai a.c., linia de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Bucuresti va fi deservita de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, prevazute cu ghid audio in limbile romana si engleza.
Noutatea adusa de RATB in acest an este dotarea autobuzelor cu sistem internet wireless gratuit.
Cele patru autobuze circula pe traseul: Piata Presei - Muzeul Satului - Arcul de Triumf - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Parlamentului - Piata Unirii - Universitate - Piata Romana - Piata Victoriei - Piata Charles de Gaulle - Sos. Kiseleff - Piata Presei.
Linia functioneaza intre orele 10:00 - 22:00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, care are 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 minute.
Potrivit RATB, obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul... mai mult
Vineri, 04 Mai 2012, ora 13:58
Turistii straini, dar si romanii care vor sa vada obiectivele turistice din Capitala pot lua unul dintre cele patru autobuze supraetajate, care vor circula, de joi, prin centrul Bucurestiului, pe un traseu turistic ce include Muzeul Satului, Muzeul Antipa, Ateneul Roman, Palatul Telefoanelor, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Spitalul Coltea, Teatrul National si ASE, conform Mediafax.Pe noua linie de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Bucuresti, infiintata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), vor circula, incepand de joi, patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 de locuri.Cele patru autobuze supraetajate vor circula intre orele 10.00 si 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs in aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri si 14 statii, a anuntat RATB, intr-un comunicat de presa.Autobuzele vor merge pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, apoi din nou prin Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei.Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul... mai mult
Joi, 28 Iulie 2011, ora 12:06
Aproximativ 300 de obiective turistice, in special monumente istorice, vor fi promovate prin realizarea a trei trasee turistice, pe Bulevardul Kisellef, Centrul Vechi si pe Calea Victoriei, reprezentantii autoritatilor locale anuntand, marti ca vor incepe montarea de panouri informative, transmite Mediafax. O echipa de voluntari ai Asociatiei Culturale Good Art of Noon a realizat in Capitala trei trasee turistice pietonale, in Centrul Vechi, pe Calea Victoriei si pe Bulevardul Kisellef, zone in care au fost identificate aproximativ 300 de posibile obiective turistice, in special monumente istorice.Proiectul "Bucurestiul intr-o zi" este sustinut de reprezentantii autoritatilor locale, care ii vor ajuta pe voluntarii asociatiei la identificarea obiectivelor, dar si la marcarea traseelor.Astfel, traseul de pe Calea Victoriei va avea o lungime de 12 kilometri, cel de pe Bulevardul Kisellef opt kilometri, iar cel din Centrul Vechi va fi de patru kilometri."Bucurestiul de astazi reprezinta pentru cei mai multi dintre locuitorii sai un oras sarac in obiective turistice si culturale (...)
De aceea, credem ca a dezvalui povestile necunoscute sau uitate ale Bucurestilor, a pune in lumina locuri ce inca marturisesc despre trecut inseamna pasi pe care este necesar sa-i parcurgem pentru a intelege si indragi orasul", a declarat managerul proiectului, Ana-Maria Iordache.
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca a sprijinit si va sprijini si in continuare orice proiect care... mai mult
Marti, 22 Iunie 2010, ora 14:56