Sighisoara da lectii oraselor din Tara Galilor. Vezi de ce

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 18:07
4625 citiri
Sighisoara da lectii oraselor din Tara Galilor. Vezi de ce

Sighisoara a surclasat mai multe orase din Tara Galilor, intr-un top al celor mai frumoase cetati cu aspect medieval din Europa, turistii fiind invitati in micutul burg transilvanean sa descopere legendele lui Dracula si obiectivele turistice interesante, totul intr-o decor demn de Evul Mediu.

Sighisoara a fost inclusa in topul celor mai frumoase orasele, pe pozitia 52, dintr-un total de 66 de state, intocmit de Flexijourney.com, care plaseaza cochetul oras din centrul Transilvaniei inaintea unor localitati urbane din Tara Galilor.

Clasamentul celor mai frumoase localitati este condus de Graz, al doilea oras ca marime din Austria, urmat de Salzburg si Brugge.

Pe primul loc in topul celor mai frumoase oraselel din lume se afla Graz, al doilea ca marime din Austria, dupa capitala Viena. Metropola este locuita de foarte multi studenti si are o reputatie bine meritata de  ,,oras student”, in conditiile in care cele sase universitati au strans peste 44.000 de studenti.

Centrul vechi se numara printre cele mai bine pastrate din toata Europa Centrala. In 1999, a fost adaugat pe lista obiectivelor turistice protejate de Unesco. Graz, aflat pe raul Mur, in sud-estul Austriei, a fost singura Capitala Culturala Europeana, in 2003.

Salzburg, al patrulea oras ca marime din Austria si capitala statului federal Salzburg, este celebru pentru arhitectura sa in stil baroc si pentru peisajele extraordinare oferite de Muntii Alpi.

In orasul montan s-a nascut faimosul compozitor Wolfgand Amadeus Mozart. Cu trei universitati, localitatea aflata pe malurile raului Salzach pastreaza spiritul tanar, in timp ce panoramele incredibile si lantul muntos atrag numerosi turisti in vacanta.

Clasamentul celor mai frumoase orase din lume este completat de Brugge, capitala provinciei Flandra de Vest, in regiunea flamanda a Belgiei.

Cunoscut si ca Venetia Nordului, Brugge are un numar impresionant de cladiri cu aspect medieval, perfect pastrate si protejate de autoritati, printr-o serie de legi.

In timpul sezonului, numerosi turisti vin sa descopere farmecul medieval al orasului, dar ca sa eviti aglomeratia, stai o noapte la unul dintre hotelurile confortabile. Incepe explorarea orasului seara tarziu, cand strazile micute si pietruite sunt mai libere.

Sighisoara ocupa locul 52, in topul intocmit de Flexijourneys. Cetatea din orasul transilvanean este relativ mica, dar iti asigura un numar suficient de obiective turistice fascinante.

Cele mai interesante sunt Muzeul de Istorie, Scara Acoperita, Biserica din Deal si nu in ultimul rand, Casa lui Vlad Dracul, o locuinta cu etaj si curte interioara, unde functioneaza un restaurant cu preparate tradtionale.

Atmosfera de burg medieval este resimtita de toti turistii care ajung aici, mentinuta de aspectul caselor si de aleile pietruite.

Mai putin frumoase, in comparatie cu Sighisoara, in opinia site-ului amintit, se numara cateva localitati din Tara Galililor:  Royal Burgh of North Berwick, Conwy si Criccieth.

Royal Burgh de North Berwick este un oras la malul marii, in Scotia, situat la aproximativ 25 de mile est de Edinburgh. North Berick s-a transformat intr-o destinatie de vacanta deosebit de cautata de turisti, mal ales in secolul al 19-lea, multumita cleor doua golfuri inconjurate de plaje.

East Bay si West Bay atrag si acum turisti, dornici sa petreaca momente placute pe litoral. In cazul in care nu preferi sa iti petreci timpul liber facand bai de soare, inchiriaza o barca si plimba-te in jurul malurilor stancoase. Privelistea face toti banii.

Conwy era cunoscut inainte sub denumirea de Conway si se numara printre destinatiile de vacanta preferate de localnici in Tara Galilor. Castelul din oras si zidurile de aparare au fost construite la ordinul si dupa instructiunile regelui Eduard I al Angliei, in intervalul 1283-1289.

In afara de castel, un alt obiectiv turistic incarcat de istorie este situl lacasului religios Aberconwy. In prezent, au mai ramas doar ruinele din maiestuoasa manastire. Parti din fostul lacas de cult se mai pot vedea la biserica parohiala.

Criccieth este un mic oras, construit in jurul golfului Cardigan, pe coasta, in perimetrul Parcului National Snowdonia. Multumita amplasarii sale privilegiate pe harta, turistii au parte de mai multe obiective turistice interesante.

In cazul in care preferi  atractiile in aer liber, te poti bucura de multe drumetii montane, de accesul pe plaja, dar si de practicarea mai multor sporturi, printre care merita amintitegolful, pescuitul si scufundarile. La polul opus, Criccieth iti ofera ocazia sa vezi mai multe castele, monumente istorice si biserici.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#sighisoara, #cetati medievale, #turisti, #vacanta , #Obiective turistice