Numarul turistilor in Koln va creste

Luni, 26 Iulie 2010, ora 12:41
2070 citiri
Numarul turistilor in Koln va creste

Numarul turistilor care vor vizita in acest an orasul german Koln va creste cu 3-4%, comparativ cu anul trecut, cand in unitatile de cazare au fost inregistrati 2,3 milioane de calatori, a declarat Josef Sommer, managing director al Oficiului de Turism din Koln, precizeaza Mediafax.

"Anul trecut am inregistrat 4,6 milioane de sosiri, dintre care in unitatile de cazare din Koln au fost 2,3 milioane de turisti. Statisticile din primele cinci luni ale acestui an indica o crestere de 3-4%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in special pe fondul evenimentelor organizate in Koln. Pentru intreg anul ne asteptam la un procent similar de crestere", a afirmat Sommer.

El a adaugat ca din cei 2,3 milioane de turisti inregistrati anul trecut, doar 2.000 au fost romani.

"Numarul romanilor care viziteaza Kolnul este inca redus, speram sa creasca in acest an. Pentru noi, principalele piete generatoare de turisti sunt Japonia, Marea Britanie si SUA (...). In ceea ce priveste romanii care lucreaza in Koln, numarul acestora depaseste 1.500", a mai spus Sommer.

In Koln, principalul obiectiv turistic il reprezinta Domul, pentru intretinerea caruia municipalitatea aloca anual aproximativ sapte milioane de euro.

Din Romania, printre companiile aeriene care opereaza zboruri spre Koln se numara Germanwings, divizia low-cost a operatorului Lufthansa, precum si Blue Air.

Potrivit directorului de comunicare al operatorului german, Andreas Engel, in primele sase luni gradul de ocupare a aeronavelor a fost de circa 90%.

"Pe zborurile spre Koln sunt perioade mai slabe din an in care inregistram un grad de ocupare de 50%, insa avem si rate de 90%. Referitor la Romania, situatia este stabila comparativ cu celelalte piete de unde operam. Este posibil ca in urmatoarea perioada sa renuntam la unele destinatii, insa nu vorbim aici de Romania, unde inregistram profit", a spus Engel.

Germanwings mai opereaza din Romania zboruri spre Berlin si Stuttgart, cu plecare din Bucuresti.

Anul trecut, compania estima 80.000de pasageri pe rutele din si catre Romania si un grad mediu de ocupare de 80%.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#aeriene, #companii, #koln, #turisti , #stiri Blue Air