Top 5 paradisuri acvatice

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 15:40
4095 citiri
Top 5 paradisuri acvatice

O vacanta perfecta poate fi petrecuta si pe mare, nu numai in locatii pline de obiective turistice sau de incarcatura istorica. Lonelyplanet.com a realizat topul celor cinci destinatii ideale pentru sporturile acvatice, fie ca preferati aglomeratia si luxul oferite de Riviera Franceza, calmul satelor pescaresti din Croatia sau sunteti atrasi de salbaticia si exotismul Zanzibarului, pe coasta de est a Africii.

30% din navigatori merg in Insulele Virgine Britanice

Zona Insulelor Virgine Britanice este caracterizata de vanturi constante, ape cristaline si calme si ofera multiple posibilitati de navigare.

In plus, aceasta se numara  printre destinatiile favorite ale navigatorilor, indiferent de nivelul lor de experienta.

De la incepatori la avansati, mai mult de 30% din totalul pasionatilor de navigatie vin aici pentru a se bucura de cele 40 de insule si de varietatea de plaje pe care acestea le adapostesc.

Plajele de pe Insule au fost de multe ori votate drept cele mai frumoase din lume datorita decorului variat: exista plaje cu nisp alb, cu stanci sau cu formatiuni calcaroase.

Aeroportul principal din Insulele Vrigine Britanice este situat pe insula Tortola si ofera conexiuni cu principalele aeroporturi de pe insulele din jur: Puerto Rico, St Thomas, Antigua, Saint Kitts sau Saint Martin.

Pe de alta parte, daca preferati sa intrati in perimetrul Insulelor pe calea apei, principalele porturi de intrare sunt Road Harbor ?i West End Harbor pe insula Tortola, Great Harbor pe Jost Van Dyke ?i St Thomas Bay pe Virgin Gorda.

Cazarea in Insulele Virgine Britanice este mai scumpa in perioada martie-mai si putin mai ieftina din mai pana in decembrie. Astfel, un sejur de 7 nopti, la un hotel de trei stele, intr-o camera dubla standard costa 920 euro/persoana, pentru primul interval, in timp ce in perioada mai-decembrie, acelasi sejur costa 780 euro.

Daca doriti cazarea in conditii superioare, intr-o vila de lux, atunci trebuie sa pregatiti 1730 euro, pentru perioada martie-mai sau 1450 euro, daca vreti sa mergeti in a doua jumatate a anului.

Inotati alaturi de balene in Bay of Islands

Bay of Islands din Noua Zeelanda este faimoasa din doua puncte de vedere: in primul rand, datorita numarului mare de marinari profesionisti care s-au format aici si care au castigat numeroase premii internationale, si pentru faptul ca zona are cele mai multe ambarcatiuni, raportate la numarul total de locuitori.

Pe langa navigatie, in Noua Zeelanda turistii interesati pot inota alaturi de delfini si balene sau pot vizita coloniile de foci si de pinguini, in insule precum Kaikoura, Akaroa sau Christchurch.

De asemenea, printre atractiile foarte populare se numara si vizitarea vailor glaciare, din zona Franz Joseph, sau vulcanii activi din Rotoura. Aici se afla Valea Vulcanica Waimangu, unde se pot organiza plimbari printre craterele vulcanilor inactivi, sau excursii cu barca pe lacurile vulcanice.

Principalul aeroport din Noua Zeelanda este Auckland International Airport.

O noapte de cazare la un hotel de 3 stele in Noua Zeelanda costa in medie 135 euro.

Intoarce-ti-va in timp calatorind pana la Zanzibar

Drumul pana la Zanzibar, un arhipelag in Oceanul Indian, pe coasta de est a Africii, este caracterizat de lonelyplanet.com ca o calatorie inapoi in timp, pe vremea Imperiului Persan. La aceasta evaluare contribuie ambianta desprinsa din povestile cu sultani si decorul marcat de claritatea apei si de plajele acoperite de nisip fin.

Daca v-ati plicitisit de navigat, o alternativa cel putin la fel de interesanta este Stone Town, sau Orasul de Piatra. Acesta ramane principalul obiectiv turistic din Zanzibar, plin de stradute intortocheate si de magazine cu produse traditionale africane. Terasele de aici au o gama foarte variata de sucuri de fructe, alaturi de bauturi pe baza de alcool.

Paradisul tropical face parte din Republica Unita a Tanzaniei, dar momentan nu sunt zboruri directe din Bucuresti pana in Zanzibar. In schimb, exista o serie de companii aeriene care opereaza zboruri cu escala. Printre acestea se numara Air France, Lufthansa, Alitalia sau Turkish Airlines.

Cazarea variaza intre 20 euro pe noapte, pentru o camera dubla, la un hotel de doua stele si poate depasi 200 euro, pe noapte, pentru un resort de lux.

Croatia, Noua Riviera

Supranumita "Noua Grecie", sau "Noua Riviera", Croatia isi merita pe deplin reputatia, datorita peisajelor superbe, apelor cristaline si nu in ultimul rand gratie celor 1185 de insule care invita navigatorii sa le exploreze.

Portul situat pe Insula Hvar este cel mai indicat pentru ancorare, pentru ca este amenajat special de autoritati, motiv pentru care este cautat de cunoscatori.

De altfel, de pe faleza se pot vedea multe iachturi luxoase, oprite in port. Pe de alta parte, satele pescaresti sau locurile mai putin aglomerate de turisti, precum insulele Kornati sau Elafiti au un farmec aparte, pitoresc, si sunt mai potrivite pentru navigatorii care prefera linistea.

Pe Insula Hvar exista si resorturi de lux, dar si apartamente ce pot fi inchiriate pentru minim 15 si maxim 30 de euro, de persoana, pe noapte, in functie de sezon si de durata sejurului.

Cazarea intr-un complex de 5 stele costa cel putin 99 euro, de persoana, pentru o noapte.

Destinatia vedetelor: Riviera Franceza

Riviera Franceza sau Coasta de Azur, destinatia favorita a vedetelor, devine invariabil asociata cu miturile, cancanurile si povestile care graviteaza in jurul starurilor de la Hollywood care isi petrec vacantele aici. Pe langa acestea, pe strazile din Riviera Franceza va puteti intalni oricand cu un magnat al petrolului, cu un miliardar in euro sau cu membrii ale familiilor regale din Europa sau Asia.

In cazul in care veti alege aceasta locatie pentru petrecerea concediului si pentru a naviga pe apele care inconjoara coasta franceza cu siguranta ca veti trai o experienta unica, fie si pentru faptul ca ati “plutit” pe aceleasi ape cu personalitati din lumea mondena, scrie lonelyplanet.com.

Publicatia sugereaza angajarea unui echipaj complet din Antibes sau Cannes, pentru un plus de confort.

Cel mai mare oras de pe Coasta de Azur este Nisa, iar  pretul mediu al cazarii in Nisa, la un hotel de trei stele este de 120 euro, pe noapte, pentru o camera dubla.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#acvatice, #concediu, #lux, #paradisuri, #resort, #top, #turisti , #Obiective turistice