Buiandrugii Fortem pot fi folositi la toate tipurile de zidarie, pentru a sustine incarcaturile de deasupra usilor si ferestrelor.
O solutie moderna, care vine sa inlocuiasca cofrajele folosite la scara larga in sectorul constructiilor rezidentiale, noul produs fabricat in Romania se remarca prin rezistenta superioara si o izolare termica eficienta. La acestea se adauga timpul redus de montaj, buiandrugii Fortem fiind foarte usor de manevrat, precum si pretul competitiv.
Producatorul buiandrugilor Fortem este o companie noua pe piata constructiilor din Romania. Infiintata la initiativa unor profesionisti din sectorul materialelor din constructie, cu actionariat 100% romanesc, DVI Production a inaugurat, in luna mai a acestui an, prima fabrica complet automatizata din Romania.
"Am identificat aceasta oportunitate, buiandrugii nefiind produsi la o scara atat de mare in Romania. Inainte ca noi sa demaram procesul de productie, pe piata autohtona existau doar 3-4 tipuri de buiandrugi, toate importate din diverse tari din Europa", spune Viorel Iacob, Directorul General DVI Production.
Cum se produc buiandrugii Fortem
Dupa ce s-au achizitionat liniile de productie buiandrugi si armatura sudata, DVI Production a amenajat fabrica Fortem in incinta Parcului Industrial Mija, din judetul Dambovita.
"Am amenajat o hala de productie cu suprafata de 1.000 de mp, prevazuta cu spatiu de depozitare de 2.500-3.000 mp patrati, totul la standarde europene", a declarat Viorel... mai mult
Luni, 19 Iunie 2017, ora 18:02
Producatorul de materiale de constructii Patru Maini, fosta Baumix, a anuntat vineri ca, daca Guvernul abroga in maximum opt zile ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor Penale, va dona materiale pentru reconstructia si renovarea penitenciarelor.
"Cu cat mai repede, cu atat mai multe penitenciare vor fi modernizate", a precizat pe Facebook compania controlata de omul de afaceri Augustin Russu.
Compania Patru Maini este un producator roman de materiale de constructii si integrator de servicii si solutii pentru personalizarea caselor. Compania a fost infiintata in 2003 sub denumirea Baumix.
Din 2007, Baumix a inceput un proces cu firma Baumit, care a contestat marca Baumix, deoarece erau foarte apropiate ca denumire.
In acest context, producatorul de materiale de constructii si-a schimbat denumirea in Patru Maini.
In 2015, Baumix a intrat in insolventa, la propria cerere. ...citeste mai departe despre "O companie doneaza materiale pentru renovarea inchisorilor daca Guvernul abroga ordonanta Iordache" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 03 Februarie 2017, ora 16:53
Producatorii de BCA din Romania avertizeaza ca, din cauza functionarii defectuoase a pietei materialelor reciclabile, intreaga piata a materialelor de constructii ar putea intra intr-o criza profunda in 2016.
Problemele existente deriva din cadrul legislativ actual si ar putea avea implicatii negative pentru producatorii de materiale de constructii din Romania, anunta Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania "PRO BCA", care reuneste interesele principalelor companii producatoare de BCA, intr-un comunicat de presa.
Cele mai mari riscuri sunt semnalate in ceea ce priveste procesul de colectare si reciclare a lemnului si plasticului, materiale reciclabile utilizate in cantitati mari de catre producatorii de materiale de constructii.
Pentru a evita o criza de proportii, PRO BCA propune Guvernului urmatoarele solutii:
1. Reanalizarea transparenta a modului in care a fost determinata valoarea de 2 lei/kg ambalaj, taxa solicitata de Administratia Fondului pentru Mediu, reprezentand contributia valorica calculata pe diferenta dintre cantitatea de ambalaje scoase pe piata de producator si cantitatea reciclata conform obiectivelor nationale reglementate si reducerea acesteia la valoarea reala.
2. Analizarea cadrului legislativ aferent lantului economic format din producatorii de materiale de constructii - organismul de transfer de responsabilitate (OTR) - colector - reciclator, tinand cont de doua elemente fundamentale:
a. Producatorii de materiale... mai mult
Joi, 04 Februarie 2016, ora 13:00
"Pretul cel mai scazut" - principalul criteriu folosit atat in achizitiile publice, cat si in cele private - este responsabil pentru calitatea slaba a multora dintre noile constructii.
Sunt deficiente grave de calitate pe toate tipurile de constructii - rezidentiale, comerciale si industriale. Acestea se manifesta pe toate etapele de realizare a constructiei, de la proiectare, la finisare. Atat pentru materiale, cat si pentru servicii. Dezvoltatorii, constructorii, producatorii si prestatorii fac oferte la preturi scazute, de multe ori sub costurile impuse de un nivel minim al calitatii.
Pornind de la aceasta premiza, conferinta "Calitatea in constructii: Ce ascund preturile prea mici? " si-a propus sa dezbata subiecte precum:
Modificari aduse de noua lege a calitatii in constructiiNoutatile din viitoarea strategie de achizitii publiceElementele de crestere a controlului in constructiiNoile cerinte ale dezvoltatorilor privind calitatea constructiilor
Evenimentul se va desfasura pe 18 iunie. Mai multe informatii, pe site-ul arenaconstruct.ro. mai mult
Joi, 11 Iunie 2015, ora 10:39
Vanzarile de ciment ale Lafarge in Romania au crescut cu 7,9% anul trecut, sustinute de avansul volumelor livrate, atat pe ansamblul anului cat si in trimestrul al patrulea, potrivit datelor publicate, miercuri, de producatorul francez de materiale de constructii.
Volumul livrarilor de ciment a avut un impact pozitiv de 7 puncte procentuale in cresterea vanzarilor, in timp ce alte efecte, precum cel al preturilor si cel al mixului de produse, au adus un plus de 0,9 puncte procentuale.
"Romania a inregistrat trenduri pozitive ale volumelor pentru toate activitatile, atat in trimestrul al patrulea, cat si pe ansamblul anului", se arata in raportul financiar al grupului.
Lafarge estimeaza un avans de 1-4% al pietei cimentului din Romania in acest an, in timp ce evolutia la nivelul Europei Centrale si de Est ar urma sa se situeze intre o scadere de 1% si o crestere de 2%.
Vanzarile Lafarge in regiunea Europei Centrale si de Est au scazut 2%, la 1,27 miliarde de euro.
Volumul vanzarilor de ciment a coborat cu 6%, la 13,2 milioane de tone, iar cel al vanzarilor de beton cu 1%, la 1,5 milioane de metri cubi, in timp ce pe agregate Lafarge a consemnat o crestere de 7%, la 22,3 milioane de tone.
Profitul calculat inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizare (EBITDA) a scazut cu 22% in regiune, la 255 milioane de euro.
La nivel de grup, vanzarile au crescut cu 3% anul trecut, la 15,8 miliarde de euro, in timp ce profitul net a scazut cu 27%, la 432... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 12:04
Piata materialelor de constructii va atinge o valoare de 3,2 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an, a declarat, vineri, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), Claudiu Georgescu.
In prezent, cea mai mare parte a materialelor de constructii de pe piata, circa 60% - 70%, sunt produse in Romania.
Preturile de productie in aceasta industrie s-au majorat ca urmare a cresterii tarifelor la energie electrica si gaze cu 1,5% - 1,6%, potrivit Agerpres.
Preturile materialelor de constructii sunt cu 5% mai mari, a anuntat Claudiu Georgescu.
Din punct de vedere al vanzarilor, cimentul va fi pe primul loc, cu circa 600 milioane de euro, urmat de produsele de termoizolare si de prefabricate.
Constructiile industriale si cele de pe segmentul de retail sunt cele mai profitabile, in timp ce segmentul rezidential se confrunta cu probleme in ceea ce priveste respectarea normativelor si, implicit, siguranta utilizatorilor finali.
Astfel, in mediul rural, 65% din constructiile rezidentiale nu au autorizatii de constructie.
Una dintre probleme cu care se confrunta, in prezent, proiectantii este si lipsa tuturor caracteristicilor tehnice ale materialelor de constructii nou intrate pe piata.
La randul lor, producatorii acuza pretul mare de testare al produselor noi in laborator, apreciind ca Institutul de Cercetari in Constructii si Economia Constructiilor(INCERC) practica preturi "prohibitive".
Specialistii... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 15:45
Producatorul de materiale de constructii Lafarge a avut afaceri mai slabe cu 13,4% anul trecut comparativ cu 2009, conform Mediafax.
In 2010, compania franceza a avut o cifra de afaceri de 233,7 milioane euro in Romania, fata de 270 milioane euro in 2009, dupa cum a declarat Philippe Questiaux, presedinte si director general al Lafarge Ciment (Romania).
Rezultatele includ vanzarile de ciment, cu ponderea cea mai importanta, agregate, betoane si gips.
Lafarge si-a temperat puternic ritmul scaderii vanzarilor din Romania fata de anul precedent, cand rulajul s-a comprimat cu 43%, de la 480 milioane euro in 2008.
La nivel mondial, vanzarile Lafarge au crescut anul trecut cu 2%, la 16,17 miliarde de euro.
Grupul francez concureaza pe plan local cu subsidiarele Holcim (Elvetia) si HeidelbergCement (Germania). mai mult
Luni, 20 Iunie 2011, ora 09:56
Guvernul analizeaza reducerea TVA la materialele de constructii, a declarat, marti, Romeo Dragan, director general adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), la o conferinta, transmite Mediafax."La ora actuala este in analiza aceasta problematica si cu siguranta in perioada urmatoare vom avea si o pozitie oficiala", a spus Dragan, intrebat daca Guvernul a luat in calcul scaderea cotei de TVA la materialele de constructii.
Aceasta propunere a fost avansata in mai multe randuri de reprezentantii sectorului constructiilor.
Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca majorarea TVA la 24% a fost o eroare politica.
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, afirma in urma cu doua saptamani ca reducerea TVA si a altor taxe va fi posibila doar pe termen lung, in urmatorii 5-10 ani, odata ce Romania va imbunatati colectarea si administrarea in sistemul fiscal.
Potrivit datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii, piata constructiilor a scazut anul trecut cu 17%, la 9,7 miliarde euro, iar in acest an se va incadra in cel mai bun caz in intervalul 9,5-10 miliarde de euro, urmand sa revina pe crestere in 2012.
Compania de servicii de consultanta PwC estimeaza ca piata constructiilor din Romania va creste cu 22 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani.
Piata globala a constructiilor este evaluata in prezent la 7.200 miliarde dolari, potrivit PwC. mai mult
Marti, 24 Mai 2011, ora 12:53
Pietele materialelor de constructii din Romania si Bulgaria si-ar putea reveni foarte repede, iar Wienerberger ar putea face mici achizitii daca apar oportunitati, a declarat directorul financiar al grupului austriac, Willy Van Riet, intr-un interviu acordat cotidianului Wirtschaftsblatt citat de Mediafax."Exista piete care si-ar putea reveni foarte repede", a spus Van Riet, identificand in special Romania si Bulgaria.
El a adaugat ca cele doua tari au cazut destul de jos si ar putea, la fel de repede, sa urce din nou. In plus, daca apar oportunitati, sunt posibile "mici achizitii", a afirmat oficialul Wienerberger.
Grupul nu are planuri pentru constructia de noi fabrici in Romania si Bulgaria.
In prezent, Wienerberger este lider pe segmentul productiei de caramizi atat in Romania, cat si in Bulgaria, a adaugat Van Riet.
Grupul anticipeaza performante bune in Romania si Bulgaria in a doua jumatate a acestui an, dupa ce volumul vanzarilor a crescut in primele sase luni, potrivit raportului financiar publicat de Wienerberger in august.
Producatorul de materiale de constructii vizeaza si o crestere a cotei de piata in cele doua tari. mai mult
Marti, 14 Septembrie 2010, ora 00:22