Asigurările obligatorii pentru locuințe se scumpesc. Cât vor plăti românii în plus din noiembrie

Luni, 02 Octombrie 2023, ora 21:23
0 citiri
Asigurările obligatorii pentru locuințe se scumpesc. Cât vor plăti românii în plus din noiembrie
Polița PAD este obligatorie FORO Pixabay

Asigurările obligatorii pentru locuințe se scumpesc din noiembrie. Este vorba despre polițele care acoperă riscul de cutremur, inundații sau alunecări de teren.

În prezent, polițele costă 100 de lei. De luna viitoare, prețul va crește la 130 de lei. Valoarea despăgubirilor va rămâne însă aceeaşi, respectiv 20.000 de euro, potrivit Știrile PROTV.

Noile tarife vor fi aplicate doar pentru locuințele de tip A - construcții cu structură rezistentă din beton armat, metal sau lemn. În cazul locuințelor de tip B (construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsă, materiale nesupuse unui tratament termic, chirpici), polița de asigurare va rămâne 50 de lei pe an.

În primele opt luni din 2023, numărul asigurărilor a crescut cu 718.410 față de aceeași perioadă a anului precedent, la peste 1,96 milioane. Cu toate acestea, doar 20% dintre imobile au asigurări obligatorii.

...citeste mai departe despre "Asigurările obligatorii pentru locuințe se scumpesc. Cât vor plăti românii în plus din noiembrie" pe Ziare.com

#asigurare obligatorie locuinta Romania, #scumpiri , #Stiri Taxe si impozite