MINET - experienţă şi tradiţie în domeniul materialelor neţesute

Luni, 23 Mai 2022, ora 18:39
841 citiri
MINET - experienţă şi tradiţie în domeniul materialelor neţesute
FOTO: unsplash.com

Materialele nețesute oferă o mulțime de posibilități de utilizare într-o varietate de industrii, iar produsele sunt versatile și pot fi adaptate pentru a se potrivi unei game largi de nevoi. Fie că sunteți în căutarea unui material durabil pentru ambalare sau a unei țesături ușoare pentru construcții, materialele neţesute sunt o soluție care să se potrivească cerințelor dumneavoastră, iar MINET le poate asigura.

Informaţii despre companie

Înființată în 1981, MINET este cel mai important producător de textile nețesute din România. Valorile acesteia sunt credinţa în antreprenoriatul durabil, motiv pentru care strategia de dezvoltare combină investițiile constante în noi tehnologii cu inițiative de responsabilitate socială și de mediu.

De peste 40 de ani, firma produce materiale nețesute de înaltă calitate folosind tehnologie avansată și cele mai bune materiale. Livrează în mod constant produse fiabile și soluții personalizate, motiv pentru care a reușit să construiască parteneriate pe termen lung cu clienții ei şi să opereze la nivel internaţional.

Produse realizate

Geotextile - sunt folosite în lucrări de construcţii şi sunt ideale pentru execuţia de scurgeri, ca straturi de separare şi protecţie, filtre, pentru armarea solului, prevenirea eroziunii şi multe altele.

Produse auto - realizate din materiale nețesute ușoare, flexibile, moi și durabile includ tavane, panouri interioare, panouri de uși, compartimente pentru motor, carcase de roți și piese de portbagaj.

Produse de igienă - Produsele de igienă medicală sunt articole utilizate în principal în mediile medicale, cum ar fi spitalele, dar pot fi folosite și acasă. Materialele neţesute sunt fabricate din fibre care sunt legate între ele prin căldură, presiune sau substanțe chimice. Sunt adesea folosite în aplicații medicale și de igienă deoarece sunt absorbante, puternice și ușoare. Sunt realizate din vâscoză, poliester sau amestecuri și pot fi de unică folosință sau reutilizabile. Cele de unică folosită includ scutece, tampoane și șervețele, iar cele reutilizabile includ țesături filtrante, lavete, produse de cosmetică, de igienă a casei sau industriale.

Produse pentru mobilă - vata interțesută sau termolipită este folosită ca material de umplutură, izolație, protecție, decorare sau matlasare pentru diverse piese de mobilier.

Produse pentru diverse articole necesare în dormitor - pâsla, fibrele sintetice și umpluturile care oferă suport și confort esențial pentru un somn bun. Aceste materiale sunt adesea folosite în producția de saltele, perne, pilote și protecţii de pat.

Materiale pentru construcţii - Materialele nețesute reprezintă o parte importantă a multor produse pentru construcții, inclusiv acoperișuri, membrane de impermeabilizare, folii de protecție, acoperiri acustice de tavan și multe altele. Materialele nețesute oferă numeroase beneficii acestor produse, inclusiv durabilitate îmbunătățită, performanță mai bună și siguranță sporită.

Materiale pentru confecţii - Materialele nețesute sunt un materii prime cheie în multe articole de îmbrăcăminte, în special în cele de iarnă. Acestea oferă volum și izolație și pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, precum vata sau pâsla. Materialele nețesute sunt adesea folosite în căptușeli și umpluturi pentru geci de iarnă, echipament de schi sau mănuşi.

Geosintetice - sunt produse polimerice cu numeroase aplicații în construcții, transport, ingineria mediului, aeroporturi, minerit, agricultură etc.

Investiţii în aparatură

Pe o piață competitivă, fabricile trebuie să investească și să își optimizeze continuu produsele și serviciile pentru a rămâne în frunte. În ultimii ani, acest lucru a dus la unele schimbări tehnologice drastice, iar MINET investește constant în tehnologie de ultimă oră pentru a ține pasul cu concurența europeană.

Utilaje pentru interţesere - Pâslă și geotextile sunt interţesute pentru a crea materiale pentru construcții, pentru automobile, pentru filtrare, pentru agricultură și multe alte aplicații. Pâsla este realizată din fibre împletite, în timp ce geotextilele sunt realizate din fibre care se întrepătrund. Cele două materiale pot fi folosite împreună pentru a crea o varietate de produse, în funcție de proprietățile dorite.

Utilaje pentru termolipire - Geotextilele şi vatele voluminoase sunt fabricate din diverse materiale termolipite pentru a crea un strat rezistent la apă care poate fi folosit în diverse industrii, cum ar fi cea de mobilă, auto, agricultură, fabricarea de îmbrăcăminte, saltelele și multe altele.

Utilaje Spunlace - Textilele neţesute sunt asociate cu o mare varietate de aplicații, cum ar fi șervețele pentru copii, șervețele de curățare, șervețele medicale și șervețele industriale. Intercalarea cu apă de înaltă presiune (Spunlace) este un proces de fabricare a materialelor nețesute utilizat pentru a crea textile dintr-o reţea de fibre. Procesul folosește jeturi de apă de înaltă presiune pentru a împleti fibrele în rețea, ceea ce creează o țesătură puternică și durabilă. Țesăturile Spunlace sunt utilizate într-o varietate de aplicații, inclusiv șervețele pentru copii, șervețele de curățare, șervețele medicale și șervețele industriale.

O firmă care investeşte constant în echipa sa

Pentru că abilitățile și dedicarea echipei sunt esențiale pentru succesul continuu al companiei, compania investeşte continuu în membrii echipei sale. Astfel, se asigură că dispune de resursele necesare pentru a crește și a reuși. Firma consideră că investiția în membrii echipei ei este esențială pentru a oferi cele mai bune servicii posibile clienților ei şi investeşte în formare și educație pentru a se asigura că angajaţii folosesc cele mai avansate tehnologii disponibile şi că pot oferi cele mai bune servicii și suport profesional clienților.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#MINET, #experienta, #traditie, #materiale netesute , #Stiri Companii