Grupul GRAMPET lanseaza Trenul Solidaritatii Romanesti

Marti, 31 Martie 2020, ora 10:44
912 citiri
Grupul GRAMPET lanseaza Trenul Solidaritatii Romanesti

In contextul pandemiei de Coronavirus, Grupul GRAMPET anunta proiectul Trenul Solidaritatii Romanesti, mobilizand transportul feroviar pentru companiile romanesti care realizeaza importuri de materiale si echipamente medicale din China.

"Aceasta criza a bulversat enorm industria de transport, aducand blocaje pe aproape toate caile de transport - naval, aerian si rutier, precum si cresteri exponentiale de costuri.

In conditiile in care foarte multe materiale si echipamente medicale necesare combaterii COVID-19 sunt aduse din China, Grupul GRAMPET poate sa faciliteze aceste importuri rapid, pe cale feroviara, datorita relatiilor comerciale pe care le-a construit in timp cu aceasta parte a lumii si a parteneriatelor pe care le are ca membru in Asociatia de Transport International Trans-Caspica, parte din proiectul Noul Drum al Matasii", spune Gruia Stoica, Presedintele Grupului GRAMPET.

Prin urmare, companiile interesate sa foloseasca aceasta forma de transport pot obtine detalii operationale si financiare despre Trenul Solidaritatii Romanesti la office@grampetlogistics.eu.

In functie de comenzi, volumul de marfa si numarul de containere implicat, operatorul va definitiva detaliile logistice, inclusiv punctul de plecare al acestui transport special cu destinatia Romania.

"Traversam un moment critic care, la final, ne va defini ca natiune", a adaugat Gruia Stoica.

"Depinde doar de noi cum vom incheia acest capitol. Cred ca se impune un efort comun si proactiv din partea intregului mediu de afaceri din Romania. Putem trece peste acest moment doar prin unitate si asumarea responsabilitatii".

Despre Grupul GRAMPET - Grup Feroviar Roman

Infiintat in urma cu aproape 20 de ani, GRAMPET este prima multinationala fondata in Romania si cel mai mare grup feroviar si operator logistic privat din Europa de Sud-Est.

Structura sa de companii acopera in mod strategic intregul lant de solutii si produse de transport feroviar, oferind clientilor sai o experienta integrata la cel mai inalt nivel de competenta: servicii de transport feroviar marfa, constructii, reparatii si modernizarea materialului rulant, productia de piese de schimb, inchiriere de material rulant, transbordarea marfurilor, servicii logistice, precum si solutii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Avand drept obiectiv declarat conectarea Oceanului Atlantic, prin Marea Nordului, la Oceanul Pacific, prin Marea Chinei de Sud, Grupul GRAMPET este unul dintre liderii industriei in dezvoltarea coridoarelor de transport ce conecteaza Europa si Asia.

Compania sa fanion - Grup Feroviar Roman (GFR), este cel mai mare operator privat feroviar din Romania. In prezent, peste 20% din trafic este international, GFR oferind clientilor sai solutii logistice complexe. GFR este membra a tuturor organizatiilor internationale reprezentative si are acorduri de colaborare atat cu operatorii feroviari de stat (BDZ Cargo, UZ, CFM, PKP Cargo, ZK, RCH, HZ Cargo, ZBIH), cat si cu operatorii feroviari privati din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Austria si Germania.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Pascani, Reloc Craiova si Electroputere VFU Craiova, Grupul GRAMPET acopera o cota importanta din piata reparatorie de material rulant din Romania.

In paralel, grupul desfasoara o activitate intensa de cercetare si dezvoltare de solutii tehnice menite sa ofere clientilor o experienta transparenta si in timp real a serviciilor la care au acces.

In 2017, GFR a lansat portalul E-CLIENT GFR, o premiera pentru Romania si sud-estul Europei, care faciliteaza gestionarea relatiei clasice caraus - companie-client, de la postarea unei cereri de oferta pana la facturarea serviciului prestat, trecand prin etape esentiale precum comandarea vagoanelor goale, intocmirea contractelor de transport, accesul neingradit la informatii privind evolutia proceselor, atentionarea inteligenta a decidentilor si transmiterea de rapoarte automate.

Mai multe informatii puteti accesa pe pagina oficiala de internet - https://grampet.ro/.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Grampet Group, #trenul solitaritatii romanesti , #Stiri Companii