Cel mai mare salariu al săptămânii l-a obținut un inginer IT. Cele mai căutate domenii de pe piața muncii ANALIZĂ

Duminica, 08 August 2021, ora 13:23
995 citiri
Cel mai mare salariu al săptămânii l-a obținut un inginer IT. Cele mai căutate domenii de pe piața muncii ANALIZĂ
Angajatorul cu cele mai multe aplicări a fost săptămâna aceasta o agenţie de consultanţă imobiliară FOTO Pixabay

IT-ul continua sa fie in topul domeniilor cu cel mai bine platite joburi, potrivit unei statistici recente.

O companie din Iasi cauta un "lead big data engineer", pozitie pentru care anunta ca va plati un salariu net de 5.000 de euro pe luna. Job-ul poate fi facut de la distanta. Datele importante despre evolutia pietei muncii in ultima saptamana au fost oferite de bestjobs in emisiunea "Ora de profit.ro" de la Prima TV.

Astfel, pe langa cel mai bine platit job al saptamanii, cel de "lead big data engineer", in top 3 cele mai mari salarii in functie de domeniu, pe prima pozitie se regaseste, de asemenea, IT-ul. Tot la Iasi, o companie recruteaza un "security operations engineer" pentru un salariu de 4.000 de euro net pe luna.

Pe locul doi se afla domeniul constructiilor. Se cauta manageri regionali de vanzari pentru materiale de constructii in cinci judete din tara - Prahova, Dambovita, Ialomita, Calarasi si Constanta -, oferta salariala fiind de 2.500 de euro pe luna.

Pe locul trei este HORECA. Potrivit bestjobs, se cauta bucatari romani pentru hoteluri de 4 si 5 stele in Irlanda, salariile putand ajunge la 2.500 de euro pe luna, in functie de experienta.

De asemenea, o companie din Germania angajeaza pe diverse roluri de "customer support", romani vorbitori de germana. Ei pot lucra de acasa, iar salariile pornesc de la 2.000 de euro si pot ajunge la 3.800 de euro pe luna.

Saptamana aceasta, potrivit bestjobs, topul domeniilor cu cea mai mare oferta de munca, dar si cu cele mai multe angajari, a fost deschis de vanzari, pe locul doi fiind finantele, iar pe trei - IT & Engineering.

Bucurestiul a fost si saptamana aceasta cel mai bun oras din tara pentru angajari, aici fiind inregistrate peste jumatate dintre aplicarile depuse.

Angajatorul cu cele mai multe aplicari

Potrivit bestjobs, angajatorul cu cele mai multe aplicari a fost saptamana aceasta o agentie de consultanta imobiliara care isi deschide birouri in Romania si angajeaza cate un "area sales executive". Job-ul este, la alegere, full time sau part-time, si nu se cere neaparat experienta, fiind oferit training in cadrul companiei.

De asemenea, topul celor mai dorite domenii pentru job-uri care pot fi facute de la distanta este deschis de IT / Telecom, pe locul doi fiind vanzarile, iar pe trei - marketingul. Job-urile di ...citeste mai departe despre "Cel mai mare salariu al saptamanii l-a obtinut un inginer IT. Cele mai cautate domenii de pe piata muncii ANALIZA" pe Ziare.com

Incepeti sa castigati mai mult! Inscrieti-va pentru un curs de programare la sdacademy!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, #joburi, #angajari , #Stiri Macroeconomie