Intr-o perioada tot mai nesigura din punct de vedere economic, afacerile de succes autohtone se evidentiaza din ce in ce mai putin. Oricat ar fi de greu sa concureze cu mari branduri internationale, exista totusi si companii care au reusit sa se impuna pe piata in domeniul lor de activitate. Este si exemplul Grupului romanesc Carmistin, cel mai mare holding integrat din sectorul agricol romanesc, condus de omul de afaceri Iustin Paraschiv.
Carmistin anunta ca linia sa dedicata productiei de pui urmeaza sa se dezvolte, beneficiind de noi investitii, ceea ce va duce automat la cresterea numarului de locuri de munca.
Povestea lui Iustin Paraschiv incepe in anii 2000 cu o mica carmangerie din Mizil. Dupa sase ani, la varsta de 25 de ani, Iustin Paraschiv devenea, conform Top 300 Capital, "cel mai tanar milionar roman", cu o avere estimata la 56 de milioane de dolari, iar astazi Carmistin este unul dintre putinele holdinguri romanesti care integreaza in proportie de 90% lantul de productie agrozootehnic, incepand de la cultivarea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distributie de produse si preparate din carne (inclusiv in reteaua proprie de retail).
Productie anuala de 20.000 de tone de carne de pui
In ceea ce priveste Avicarvil, linia destinata productiei de pui a Grupului Carmistin, aceasta produce anual 20.000 de tone de carne de pui, si detine prima ferma de crestere a puilor din Romania care... mai mult
Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 14:00
Cristian Onetiu, pe care telespectatorii ProTV il vor vedea in curand in rolul de investitor la "Imperiul Leilor", unde va folosi toata experienta acumulata in 15 ani de antreprenoriat pentru cei mai curajosi si inspirati concurenti, spune ca drumul sau in acest domeniu nu a fost nici pe departe atat de usor. Si tocmai de aceea, marturiseste ca cel mai recunoscator este familiei sale, care l-a sustinut neconditionat, in momente foarte dificile.
"Cel mai mandru sunt de familia mea si de faptul ca am reusit sa stam impreuna in momentele foarte dificile. De exemplu, cel mai greu a fost cand am ratat a patru oara, profesional vorbind. In timp ce trebuia sa construiesc Life Care si sa fiu numai un zambet in fata clientilor si distribuitorilor, eu trebuia sa gestionez un faliment dupa urma caruia ramasesem cu o datorie de 3 miliarde de lei (vechi).
Singura solutie era sa o iau din nou de la capat, tot in antreprenoriat, pentru ca si daca m-as fi angajat, nu mi-ar fi ajuns banii din salariu sa platesc. Ar fi trebuit sa muncesc pana la 60 de ani si tot nu plateam. Insa din tot ce am creat in urmatorii doi ani de zile cu Life Care, am reusit sa achit toate datoriile", isi aminteste business mentorul Cristian Onetiu.
Rememorand si perioada adolescentei, Cristian spune ca inca de atunci a avut decizii grele de luat, dar care l-au ajutat sa se maturizeze si sa devina independent financiar. Si, cum dintotdeauna a considerat ca educatia este foarte importanta, a facut eforturi... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 15:03
Perioada post-criza a ridicat un val masiv de incertitudine in toata lumea, dar ingrijorarea nu planeaza strict asupra oamenilor simpli, ci este intalnita intr-un procent ridicat in randul celor cu averi consistente.
Un studiu realizat de banca elvetiana UBS in randul milioanarilor de pe 7 piete dezvoltate din toata lumea arata ca 90% dintre acestia sunt alarmati de lipsa de predictibilitate in ceea ce priveste evolutia economiilor unde si-au depus banii, mentioneaza CNBC.
Posesori de averi cu o valoare de peste un million de dolari din Marea Britanie, Italia, Elvetia, Hong Kong, Japonia, Singapore si Mexic se declara ingrijorati de acest lucru, cei mai speriati fiind milionarii mexicani (90%), care dau vina pe gradul ridicat de coruptie din tara.
Ii urmeaza indeaproape cei din Singapore, 84% dintre acestia vazand in impunerea unor bariere comerciale cel mai mare pericol pentru averile lor.
Pentru milionarii singaporezi, cele mai bune investitii ale momentului sunt cele imobiliare, alaturi de pastrarea rezervelor de lichiditati in vederea exploatarii unei bune ocazii de a investi.
Nu acelasi lucru se poate spune despre posesorii de averi similare din Hong Kong si Japonia, care tot nu reusesc sa identifice un punct focal catre care sa isi dirijeze profiturile. mai mult
Joi, 18 Mai 2017, ora 06:36
Milionarii britanici sunt increzatori in sansele lor de a-si spori averile in urma separarii Marii Britanii de blocul comunitar, arata un sondaj efectuat de managerii bancii UBS.
Din 400 de milionari in dolari din Marea Britanie, care si-au plasat averea in grija bancii UBS, 78% sunt de parere ca Brexit reprezinta un moment in care pot miza pe o crestere a veniturilor, anunta The Guardian.
Daca majoritatea clientilor UBS sunt nelinistiti in privinta perioadei care va urma dupa invocarea Articolului 50 si separarea Regatului Unit de UE, nu acelasi lucru se poate spune despre cei mai bogati dintre ei, recunoaste Nick Tuckerm, seful sucursalei britanice a bancii.
"Noi nu avem un punct de vedere politic asupra Brexitului. Insa, conversatiile cu clientii nostri din toata tara arata un nivel mare de neliniste. Situatia este mai complicata la cei cu averi mari, care pe termen lung dau dovada, totusi, de optimism", spune Tucker.
Milionarii tineri sunt cei mai increzatori in sansele lor de a-si spori averea pe termen lung in urma beneficiilor aduse de divortul de Uniunea Europeana.
83% dintre milionarii cu varste intre 18-34 de ani chestionati de UBS au manifestat o incredere neclinitita in aceasta privinta, in timp ce doza de optimism prezenta la alte categorii de varsta este de 70% in randul boagatilor cu varste intre 35-44 ani si de 74 de procente la cei trecuti de 64 de ani.
In ciuda unei increderi masive in sansele economiei locale de a performa dupa momentul... mai mult
Miercuri, 22 Martie 2017, ora 17:34
Pare de necrezut, daca este sa tinem cont de severitatea Fiscului american, dar SUA adaposteste un club elitist de miliardari care scapa cu usurinta de taxe si impozite.
Donald Trump, de exemplu, este banuit ca a scapat ani buni de plata impozitelor invocand pierderi de 916 milioane de dolari intr-o serie de afaceri derulate la mijlocul anilor '90. Actualul candidat republican la presedintia SUA este doar unul dintre bogatasii scutiti de plata unor taxe si impozite, relateaza CNN Money. Sa vedem de ce.
Estimarile Tax Policy Center arata ca, inclusiv in cursul acestui an, 666 persoane din Statele Unite nu vor plati niciun fel de impozite, in ciuda faptului ca au inregistrat venituri de peste 1 milion de dolari.
Alti 3.700 de americani nu vor plati, de asemenea, niciun cent catre stat, desi veniturile lor sunt cuprinse intre 500.000 si 1.000.000 de dolari.
Numarul celor mentionati mai sus reprezinta doar o mica parte din cei 77 de milioane de americani, reprezentand 44% din totalul platitorilor de impozite, care in acest an nu vor plati guvernului federal impozitul pe venit.
Mai mult de 75% dintre acestia au venituri anuale care se situeaza sub plafonul de 40.000 dolari.
Desi pare o adevarata anomalie ca intr-un sistem de impozitare progresiv milionarii sa beneficieze de aceleasi facilitati ca si patura saraca a contribuabililor, Codul Fiscal american are o multime de portite prin care cei bogati isi pot pune la adapost averile.
De exemplu, investitiile... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2016, ora 13:06
Un baiat in varsta de 3 ani a devenit milionar dupa ce a castigat marele premiu al Bonus Bonds, un sistem de loterie din Noua Zeelanda al unui fond de investitii.
Valoarea castigului este de 1 milion de dolari neozeelandezi (728.683 de dolari americani), informeaza Xinhua News.
Contul baiatului a fost deschis la nasterea sa de o ruda, valoarea obligatiunilor fiind de doar 250 de dolari neozeelandezi (circa 182 de dolari americani).
Familia copilului tocmai se intorsese ...citeste mai departe despre "Un baiat de 3 ani din Noua Zeelanda a devenit milionar dupa ce a castigat la loterie" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 19:58
Imuni la criza si austeritate, bogatii lumii devin mai bogati, iar in topul tarilor care gazduiesc cei mai multi milionari regasim state de pe toate continentele.
Iata, deci, unde traiesc cei mai multi milionari in dolari, potrivit unui clasament realizat de Business Insider.
Citeste si care e cea mai atractiva tara pentru milionarii lumii
1. Statele Unite - 4.458.000 de milionari
Asa cum era de asteptat, cea mai mare economie a planetei are si cei mai multi bogati. Desi China se apropie cu pasi repezi, America este locul in care inovatia este cea mai incurajata si bine platita la nivel global.
2. Japonia - 2.720.000 de milionari
Numarul milionarilor din aceasta tara a crescut cu 11% in ultimul an. O posibila explicatie, scrie sursa citata, este aceea ca legile nipone motiveaza populatia sa faca investitii.
3. Germania - 1.199.000 de milionari
Nemtii sunt cunoscuti pentru faptul ca au cea mai mare economie din zona euro, asa se explica si ca Germania este tara ...citeste mai departe despre "Top 10 tari cu cei mai multi milionari de pe planeta" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 08:43
Daca vrei sa fii bogat, trebuie sa iei o decizie simpla, spune David Bach, milionar la nici 30 de ani.
Omul de afaceri are un sfat care poate fi considerat banal, insa este ignorat de cei mai multi oameni, scrie Business Insider.
In cartea sa, "The Automatic Millionaire", Bach noteaza ca, atunci cand castiga un dolar, cei mai multi oameni il dau mai departe: fie ca-si platesc facturile, ratele ori taxele, aleg sa ii plateasca mai intai pe cei din jur.
Vrei sa devii milionar? Afla ce fel de investitor esti
Motivul pentru care ne construim un buget, continua omul de afaceri, este acela ca ne ajuta sa ii platim pe altii, iar la finalul lunii, al anului sau la pensie speram ca am pus ceva deoparte si pentru noi.
Aceasta strategie financiara este total gresita, spune Bach. Pentru ca nu da rezultate, unii recurg la cele mai nastrusnice metode pentru a se imbogati: se casatoresc cu cineva mai avut, spera la castiguri ori mosteniri sau chiar intenteaza procese in speranta ca vor castiga un ban. Astea sunt "rute ocolitoare" care nu dau aproape niciodata rezultate.
Cea mai simpla metoda, ignorata de majoritatea, este sa ne platim mai intai pe noi, explica Bach. "Nicio reteta nu te ajuta sa te imbogatesti, daca nu te platesti pe tine mai intai. Nu e nimic complicat, e exact ceea ce pare: cand castigi un dolar, prima persoana pe care trebuie sa o platesti esti chiar tu. Cei mai multi oameni nu fac asta", scrie milionarul.
Bach recomanda un inceput simplu pentru... mai mult
Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 00:00
1In ce tari traiesc cei mai multi bogati ai lumii? Ce averi vor avea acestia in 2020? In ce investesc milionarii? Daca esti un bancher in cautare de clienti bogati, trebuie neaparat sa citesti acest articol.Toate aceste intrebari si-au gasit raspunsuri intr-un studiu despre starea milionarilor din toata lumea realizat de Centrul pentru Servicii Financiare din Delloitte si preluat de Business Insider. De asemenea, studiul ne arata cum se vor schimba aceste lucruri in urmatorii 10 ani.
1. Averea cumulata a milionarilor lumii va creste in 10 ani de la 92 de trilioane de dolari, cat este in prezent, la 202 trilioane
Studiul arata ca averea totala a familiilor de milionari va creste cu 119% pana in 2020. Pe pietele emergente, cresterea in urmatorul deceniu este impresionanta (260%), mult mai mare decat cea in pietele dezvoltate (107%).
De asemenea, din 2000 pana in 2011, averea milionarilor din statele in curs de dezvoltare a crescut cu 311%, pe cand in cele dezvoltate a crescut cu 98%.
Statele dezvoltate analizate in acest studiu sunt: Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Japonia, Olanda, Norvegia, Singapore, Spania, Elvetia, SUA si Marea Britanie.
State in curs de dezvoltare: Brazilia, China, India, Malaiezia, Mexic, Polonia, Rusia, Coreea de Sud, Taiwan si Turcia.
2. Milionarii din SUA vor avea cei mai multi bani in 2020
Conform studiului, clasamentul celor 25 de state analizate din punct de vedere al averii totale ale milionarilor nu va suferi... mai mult
Luni, 09 Mai 2011, ora 11:49