Milionarii din Marea Britanie sunt convinsi ca vor face si mai multi bani dupa Brexit

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 17:34
5198 citiri
Milionarii din Marea Britanie sunt convinsi ca vor face si mai multi bani dupa Brexit
Foto: Yahoo Finance UK

Milionarii britanici sunt increzatori in sansele lor de a-si spori averile in urma separarii Marii Britanii de blocul comunitar, arata un sondaj efectuat de managerii bancii UBS.

Din 400 de milionari in dolari din Marea Britanie, care si-au plasat averea in grija bancii UBS, 78% sunt de parere ca Brexit reprezinta un moment in care pot miza pe o crestere a veniturilor, anunta The Guardian.

Daca majoritatea clientilor UBS sunt nelinistiti in privinta perioadei care va urma dupa invocarea Articolului 50 si separarea Regatului Unit de UE, nu acelasi lucru se poate spune despre cei mai bogati dintre ei, recunoaste Nick Tuckerm, seful sucursalei britanice a bancii.

"Noi nu avem un punct de vedere politic asupra Brexitului. Insa, conversatiile cu clientii nostri din toata tara arata un nivel mare de neliniste. Situatia este mai complicata la cei cu averi mari, care pe termen lung dau dovada, totusi, de optimism", spune Tucker.

Milionarii tineri sunt cei mai increzatori in sansele lor de a-si spori averea pe termen lung in urma beneficiilor aduse de divortul de Uniunea Europeana.

83% dintre milionarii cu varste intre 18-34 de ani chestionati de UBS au manifestat o incredere neclinitita in aceasta privinta, in timp ce doza de optimism prezenta la alte categorii de varsta este de 70% in randul boagatilor cu varste intre 35-44 ani si de 74 de procente la cei trecuti de 64 de ani.

In ciuda unei increderi masive in sansele economiei locale de a performa dupa momentul separarii de blocul comunitar, in acest moment, posesorii de averi de peste 1 milion de dolari din Marea Britanie prefera sa aiba o rezerva de lichiditati care sa ii fereasca de eventualele socuri financiare care s-ar putea abate asupra lor.

"Vedem in continuare multi investitori care pefera sa acumuleze bani cash, decat sa investeasca. Cazurile cele ami multe se intalnesc in randul tinerilor.

Pe fondul cresterii inflatiei si a dobanzilor scazute, noi le-am recomanda sa se orienteze spre investitii cu randament ridicat, indiferent ca sunt in Marea Britanie sau in restul lumii", mai spune directorul UBS pentru Regatul Unit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brexit, #evolutie economica Marea Britanie, #investitii Marea Britanie, #milionari Regatul Unit , #Crestere economica