RISE Project dezvaluie cum si-ar fi construit Dragnea puterea politica prin filiera braziliana. Seful PSD: Nu am nicio afacere, nicio proprietate in Brazilia. E o legenda

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 16:48
1083 citiri
RISE Project dezvaluie cum si-ar fi construit Dragnea puterea politica prin filiera braziliana. Seful PSD: Nu am nicio afacere, nicio proprietate in Brazilia. E o legenda
Foto: Arhiva Ziare.com

O ancheta jurnalistica publicata, miercuri, sugereaza ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-ar fi consolidat influenta, folosindu-se de un cerc restrans de oameni de incredere, care de aproape zece ani s-ar intalni secret in Brazilia si ar face afaceri.

Insa seful social-democratilor sustine ca de 11 ani merge in Brazilia, dar ca nu are afaceri sau locuinte acolo.

Din asa-zisul cerc de apropiati ai lui Dragnea facea parte si milionarul Costel Comana, patronul Regiotrans, care s-a sinucis in avion in 2015, se arata in ancheta RISE Project.

"RISE Project a investigat modul in care si-a construit Dragnea puterea politica si economica si a descoperit ca premierul Grindeanu nu este singurul interpus al sefului PSD. In ultimii zece ani, Dragnea si-a consolidat influenta, folosindu-se de un cerc restrans de oameni de incredere", scriu jurnalistii de investigatii, vorbind despre "filiera braziliana a grupului care l-a ajutat si, la randul lui, a profitat de ascensiunea politica a lui Dragnea: grupul din Cumbuco".

Jurnalistii ii numesc pe acesti milionari "oamenii lui Dragnea". Printre ei se numara Mugurel Gheorghias, zis si "Melcul", fost coleg de facultate al sefului PSD. Gheorghias a fost si in trupa rock pe care o avea Dragnea in tinerete.

Mugurel Gheorghias este actionar al firmei Tel Drum si a infiintat in Brazilia o firma pentru investitii in hoteluri si restaurante inca din anul 2010.

RISE Project mai sustine ca "Gheorghias a introdus de cel putin sase ori in Brazilia, in 2010-2011, bani descrisi drept 'investitii directe din Romania'".

La randul sau, Comana, tot fost coleg de facultate cu Dragnea, a infiintat alte doua societati comerciale pe malul Atlanticului, "cu ajutorul aceluiasi localnic care apare in firma lui Gheorghias".

Jurnalistii de investigatie mai sustin ca au identificat si o vila "cu piscina si teren de tenis unde petreceau Dragnea, Comana, Gheorghias si alti apropiati".

Citeste intreaga ancheta despre cercul de apropiati ai lui Dragnea

Cum se apara seful PSD

Dupa aparitia in presa a acestor informatii, Dragnea a asigurat ca nu are nicio proprietate in Brazilia si ca aceasta este "o legenda" care circula de multi ani.

Intrebat de un jurnalist daca a avut sedinte in Fortaleza, Brazilia, seful PSD a spus ca nu, potrivit News.ro. "Nu am avut nicio sedinta in Fortaleza. Sunt sigur. Sedintele le-am tinut aici", a aratat el.

Referitor la presupuse afaceri in tara de peste ocean, Dragnea a precizat, vizibil ...citeste mai departe despre "RISE Project dezvaluie cum si-ar fi construit Dragnea puterea politica prin filiera braziliana. Seful PSD: Nu am nicio afacere, nicio proprietate in Brazilia. E o legenda" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea Brazilia, #Liviu Dragnea afaceri Brazilia, #Liviu Dragnea cerc apropiati Brazilia , #Stiri Guvern