Ce hobby-uri costisitoare au miliardarii

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 08:28
2043 citiri
Ce hobby-uri costisitoare au miliardarii

Cand ai succes si bani, posibilitatile de agrement sunt nelimitate, iar hobby-urile se pot transforma in investitii serioase. De la activitati filantropice la dragostea pentru cursele de cai, pasiunile oamenilor de afaceri cu dare de mana sunt diverse.

Vezi pe ce pasiuni si hoby-uri dau banii unii din cei mai mari milionari ai lumii, potrivit Forbes.

Norman Braman, pasionat de arta

Omul de afaceri Norman Braman, fost presedinte al companiei Philadelphia Eagles, detine astazi peste 12 centre de dealer auto, vanzand masini BMW, Porsche si Rolls-Royces.

Din totalul averii sale, estimata la 1,6 miliarde dolari, Norman Braman a decis sa investeasca circa 900 de milioane de dolari, in pasiunea vietii sale: arta.

Astfel, omul de afaceri american, de 79 de ani, detine lucrari semnate de nume cunoscute precum Andy Warhol, Picasso, Alexander Calder sau Jackson Pollock.

Braman a inceput sa colectioneze opere de arta din 1979 cand s-a indragostit de niste sculpturi semnate de Alexander Calder si Miro, de-a lungul anilor, pasiunea lui a crescut, ajungand ca in 2002 sa infiinteze centrul artistic Art Basel Miami Beach.

Allan Gerry, miliardarul care a cumparat Woodstock

Magnatul media, Allan Gerry, si-a vandut compania Cablevision Industries catre Time Warner pentru 2,8 miliarde de dolari in 1996, si a decis sa investeasca in revitalizarea turismului local, cumparand locatia unde se desfasoara festivalul Woodstock din 1969 si deschizand Bethel Woods Center for the Arts, in 2006.

Desi locul unde s-a desfasurat Woodstock in 1969 ramasese nedezvoltat, multa lumea venea aici pentru a aduce un omagiu vremurilor trecute, iar Gerry a descoperit oportunitatea perfecta de a-si arata dragostea fata de tinuturile natale, Sullivan County.

Ted Turner vrea sa salveze lumea

Magnatul media Ted Turner, fondator al TBS si CNN, cu o avere de peste doua miliarde de dolari, iubeste natura si planeta, drept pentru care a devenit cunoscut in lumea larga pentru activitatile sale filantropice si investitiile sale pentru a proteja speciile pe cale de disparitie.

De asemenea, Ted Turner lupta pentru stoparea saraciei in lume si pentru oprirea inarmarii nucleare, fiind faimos pentru donatia de un miliard de dolari catre ONU.

Ronald Stanton, dedicat operei si filantropiei

Ronald Stanton, fondatorul Transammonia, cea mai mare companie agro-chimica privata din SUA, isi dedica timpul liber si banii, activitatilor filantropice si operei.

In ceea ce priveste activitatile filantropice, Chronicle of Philantropy il mentioneaza printre primii 20 filantropi ai lumii, cu o donatie de peste 100 de milioane de dolari.

O alta pasiune a miliardarului de origine germana este muzica baroca, in sepcial opera "Atys" din secolul XVII, de Jean-Baptiste Lully, drept pentru care a daruit 3,1 milioane de dolari grupului artistic de opera Les Arts Florissants, specializati in muzica baroca.

#hobby miliardari, #pasiuni miliardari, #magnat media, #miliardari filantropi, #Ted Turner , #Omul de afaceri