Cum s-a imbogatit majoritatea milionarilor lumii (studiu)

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 15:56
2209 citiri
Cum s-a imbogatit majoritatea milionarilor lumii (studiu)

Majoritatea milionarilor din prezent nu s-au nascut bogati, ci au acumulat singuri bogatia pe care o au, potrivit unui studiu citat de LiveScience.

Studiul realizat de Fidelity Investments a ajuns la concluzia ca 86% dintre milionarii din prezent sustin ca nu s-au nascut bogati. Conform aceluiasi studiu, in general, milionarul din prezent are 61 de ani si o avere de cel putin 3,05 milioane de dolari.

In timp ce aproape trei sferturi dintre milionarii din prezent se simt bogati si cu 3,05 milioane de dolari, ceilalti sustin ca au nevoie de o avere de cel putin 5 milioane de dolari pentru a incepe sa se simta bogati.

"Milionarii din ziua de azi sunt multidimensionali, iar pentru a-i intelege trebuie sa le analizam nu doar averea, ci si modul in care au obtinut aceasta avere si care sunt planurile lor pentru viitor", a declarat Sanjiv Mirchandani, presedintele National Financial, o companie din cadrul trustului Fidelity Investments.

Studiul indica faptul ca averea milionarilor provine in special din investitii/aprecierile de capital, din compensatii sau din impartirea profiturilor.

Cei care s-au nascut bogati invoca mostenirile si speculatiile de pe pietele imobiliare drept principale surse ale averii lor.

In ceea ce priveste strategiile de investitii, cei care au devenit singuri milionari au pus accentul pe investitiile de capital, in timp ce aceia care s-au nascut milionari si-au marit averea prin investitii pe pietele imobiliare.

In ceea ce priveste perceptia despre viitor a milionarilor, acelasi studiu indica faptul ca 30% dintre milionari sunt preocupati sa-si conserve averile in aceasta perioada de criza, in timp ce 20% doresc sa-si mareasca in continuare averile.

Acest studiu se bazeaza pe intervievarea a peste 1.000 de investitori milionari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avere milionari, #surse averi milionari lume , #Omul de afaceri