Miliardarii s-au imbogatit, iar milionarii au saracit in 2011

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 13:26
1689 citiri
Miliardarii s-au imbogatit, iar milionarii au saracit in 2011

Multi milionari au devenit mai saraci anul trecut, in timp ce miliardarii au fost afectati mai putin de turbulentele economice si de pe pietele financiare, a anuntat luni firma de consultanta Wealth-X.

Potrivit World Ultra Wealth Report, numarul persoanelor cu o avere de cel putin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, insa averea lor totala a scazut cu 1,8% pana la 25.800 miliarde de dolari, o suma mai mare decat economiile americane si chineza combinate, transmite Reuters.

Cei mai afectati au fost cei cu o avere cuprinsa intre 200 si 499 milioane de dolari - numarul acestora a scazut cu 9,9% iar averea lor combinata a scazut cu 11,4%. In schimb, numarul miliardarilor a crescut cu 9,4% pana la 2.160 de persoane, iar averea lor combinata a crescut cu 14% pana la 6.200 miliarde de dolari.

"Chiar si la o avere de un miliard sau doua miliarde, miliardarii beneficiaza de o oferta mai mare la capitolul sfaturi de investitii. Cu siguranta miliardarii se bucura de atentia marilor banci", a declarat directorul Wealth-X, Mykolas Rambus.

Asia a fost regiunea cea mai afectata de pierderea de avere, cu o scadere de 6,8% pana la 6.250 miliarde de dolari. Averile au scazut si in Europa, America Latina si Orientul Mijlociu, in timp ce in America de Nord averile combinate au crescut cu 2,8% pana la 8.880 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#miliardarii lumii, #bani miliardari, #venituri milionari, #cei mai bogati oameni din lume , #Manageri