Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miliardarii s-au imbogatit, iar milionarii au saracit in 2011

Miliardarii s-au imbogatit, iar milionarii au saracit in 2011


Multi milionari au devenit mai saraci anul trecut, in timp ce miliardarii au fost afectati mai putin de turbulentele economice si de pe pietele financiare, a anuntat luni firma de consultanta Wealth-X.

Potrivit World Ultra Wealth Report, numarul persoanelor cu o avere de cel putin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, insa averea lor totala a scazut cu 1,8% pana la 25.800 miliarde de dolari, o suma mai mare decat economiile americane si chineza combinate, transmite Reuters.

Cei mai afectati au fost cei cu o avere cuprinsa intre 200 si 499 milioane de dolari - numarul acestora a scazut cu 9,9% iar averea lor combinata a scazut cu 11,4%. In schimb, numarul miliardarilor a crescut cu 9,4% pana la 2.160 de persoane, iar averea lor combinata a crescut cu 14% pana la 6.200 miliarde de dolari.

"Chiar si la o avere de un miliard sau doua miliarde, miliardarii beneficiaza de o oferta mai mare la capitolul sfaturi de investitii. Cu siguranta miliardarii se bucura de atentia marilor banci", a declarat directorul Wealth-X, Mykolas Rambus.

Asia a fost regiunea cea mai afectata de pierderea de avere, cu o scadere de 6,8% pana la 6.250 miliarde de dolari. Averile au scazut si in Europa, America Latina si Orientul Mijlociu, in timp ce in America de Nord averile combinate au crescut cu 2,8% pana la 8.880 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1414 ori