Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Top 300 Capital: Ioan Niculae, desemnat cel mai bogat roman

Top 300 Capital: Ioan Niculae, desemnat cel mai bogat roman


Omul de afaceri Ioan Niculae este cel mai bogat din Romania, cu o avere estimata la 1,7 miliarde de euro, potrivit "Top 300 Capital Cei mai bogati romani", lansat joi seara, in prezenta unor importanti reprezentanti ai mediului economic si politic din Romania.

Pe locul 2 in top, cu o avere de 900 de milioane de euro, se afla Dan Adamescu, urmat de Ion Tiriac, cu o avere estimata la 800 - 850 milioane de euro.

Locul 4 este ocupat de proprietarul RCS&RDS Zoltan Teszari, cu 690 - 700 de milioane de euro, iar pe locul 5 se situeaza fratii Paval, proprietarii retelei de magazine de bricolaj Dedeman, cu o avere estimata la 500 - 520 de milioane de euro.

Averile cumulate ale celor mai bogati oameni din Romania totalizeaza, anul acesta, 21,5 miliarde de euro, in scadere cu cinci miliarde de euro raportat la 2012, a anuntat, joi seara, redactorul sef al revistei Capital, Oana Osman, la "Gala Top 300 Capital Cei mai bogati romani".

"Un singur om de afaceri mai are in prezent o avere de un miliard de euro. Bucurestiul si imprejurimile au ramas cele mai bogate zone, dar aici averile oamenilor de afaceri au inregistrat o scadere de patru miliarde de euro. Teleorman ramane, de asemenea, un judet cu averi importante, la fel si Constanta, ca numar de milionari si valoare a averilo", a precizat Oana Osman.

Aceasta a aratat ca nici perspectivele pentru anul viitor nu se anunta mai optimiste in ceea ce priveste cresterea averilor.

Importanti reprezentanti ai mediului economic si politic din Romania s-au reunit, joi seara, la "Gala Top 300 Capital Cei mai bogati romani".

La evenimentul similar din octombrie 2012, omul de afaceri Frank Timis ocupa primul loc, avand afaceri in industria extractiva si o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro.

Acesta era urmat de omul de afaceri Ioan Niculae, cu o avere de 1,7 miliarde euro, si afaceri in industria chimica, agricultura si comert exterior, iar pe locul trei se afla Ion Tiriac, cu o avere estimata intre 850 si 900 de milioane euro, provenita din afaceri in imobiliare, auto si domeniul financiar-bancar.

De asemenea, printre marii bogati, figura Dinu Patriciu (locul 4), cu o avere estimata la 850 de milioane de euro, familia Adamescu (locul 5), cu 800 - 850 milioane euro, din imobiliare, asigurari si media, Zoltan Teszari (locul 6), cu o avere de 650 - 800 de milioane de euro si afaceri in telecomunicatii, Ovidiu Tender (locul 7), cu 650 - 680 milioane de euro, cu investitii in minerale, energie, imobiliare si agricultura.

In top 10 se mai aflau familia Voiculescu, cu o avere estimata la 600 - 650 de milioane de euro din afaceri in domeniul mass-media, comert, agricultura si industrie, Gabriel Comanescu, cu afaceri in domeniul serviciilor petroliere si al utilajele pentru foraj si cu o avere estimata la 550 - 600 de milioane de euro, si de omul de afaceri Gruia Stoica, avand o avere de 530 - 550 milioane de euro, din transporturi feroviare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3043 ori