Enel Romania, prin companiile sale de furnizare si distributie a energiei electrice, va dona suma de 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" in lupta impotriva COVID-19.
"Enel Romania s-a alaturat eforturilor echipelor medicale in sustinerea luptei impotriva COVID-19 si in sprijinul vindecarii pacientilor infectati. Astfel, Enel Romania, prin companiile sale de furnizare si distributie a energiei electrice, doneaza 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului National de Boli Infectioase - prof. Dr. Matei Bals. Donatia se va face asociatiei "Societatea de Boli Infectioase si HIV/SIDA", care lupta umar la umar alaturi de Institutul National de Boli Infectioase - Prof. Dr. Matei Bals impotriva COVID-19. Suma va fi folosita pentru echipamentele medicale necesare prevenirii si controlului raspandirii virusului, precum si pentru asigurarea mijloacelor medicale necesare tratarii cat mai multor persoane", precizeaza compania, intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, AGERPRES.
Pe de alta parte, oficialii Enel Romania sustin faptul ca, la ora actuala, toate activitatile care implica contactul direct cu publicul au fost suspendate, oferind clientilor canale alternative de comunicare.
De asemenea, compania a activat regimul de munca inteligenta (telemunca) pe termen lung pentru toate activitatile angajatilor pentru care acest regim poate fi aplicat, cu exceptia activitatilor esentiale care nu... mai mult
Miercuri, 25 Martie 2020, ora 10:53
Enel X Romania, companie membra a diviziei de servicii avansate de energie a Grupului Enel, intentioneaza sa instaleze circa 2.500 de puncte de incarcare pentru masinile electrice in toate regiunile Romaniei, in perioada 2019-2023, in urma unor investitii totale de 15 pana la 20 de milioane de euro.
"Enel X Romania se angajeaza sa ofere posesorilor si flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa in toata tara, de la nord la sud si de la est la vest, fara sa se ingrijoreze unde vor gasi urmatorul punct de incarcare. Prin acest plan ambitios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de incarcare in urmatorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat si mai sustenabil in toata Romania", a declarat Marius Chiriac, director al Enel X Romania, companie prezentata oficial marti.
Primele puncte de incarcare vor fi instalate in 2019 in Bucuresti, Timisoara si Constanta. Planul acopera toate zonele Romaniei, astfel incat pozitionarea si instalarea infrastructurii de incarcare sa fie adaptata cresterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodariilor, al institutiilor, precum si in randul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote. Circa 300 de puncte incarcare urmeaza sa fie instalate in 2019.
"Noi estimam ca, la inceputul anului viitor, vor fi primele statii disponibile in Bucuresti, Timisoara si Constanta. Finalizam niste discutii si apoi depinde de procesul de racordare, instalare etc. Noi dorim sa le avem gata in prima... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 14:43
Enel S.p.A. ("Enel"), prin subsidiara sa braziliana de energie regenerabila, Enel Green Power Brasil Participacoes Ltda. ("EGPB") a obtinut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioada de 20 de ani, in baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MWdc in Brazilia, in urma licitatiei publice A-4 organizata de guvernul federal brazilian prin intermediul Autoritatii de Reglementare a Energiei, ANEEL.
Grupul Enel va investi aproape 355 de milioane de dolari americani in constructia centralei, in conformitate cu investitiile prezentate in planul sau strategic actual.
Contractele de furnizare mentionate, care reprezinta 49% din capacitatea de 791 MWdc oferita in cadrul licitatiei, plaseaza Enel inaintea oricarui alt ofertant pentru energie fotovoltaica, se arata intr-un comunicat remis Business24.
"Succesul acestei licitatii reprezinta un pas inainte pentru Grupul Enel in Brazilia, unde suntem deja unul dintre liderii pietei de energie regenerabila", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power.
"Cei 388 MW care ne-au fost acordati in cadrul licitatiei, reprezinta inceputul unui nou val de investitii al Grupului nostru in Brazilia. Aceasta victorie recenta, impreuna cu celelalte succese notabile pe care le-am inregistrat in cursul anului 2017, subliniaza pozitia noastra clara de leader din punct de vedere financiar si tehnologic in sectorul energiei regenerabile la nivel mondial", sustine Cammisecra.
Centrala solara Sao... mai mult
Marti, 19 Decembrie 2017, ora 12:30
Enel SpA, prin subsidiara sa americana de energie regenerabila Enel Green Power North America Inc., a castigat doua Acorduri de Sprijin pentru Energie Regenerabila (RESA) pentru un nou parc eolian de 146 MW in Alberta, Canada, in cadrul unei licitatii organizate de Alberta Electric System Operator (AESO).
In conformitate cu cele doua Acorduri, Enel va construi doua noi centrale eoliene, proiectul de 115 MW Riverview Wind si Faza 2 a parcului eolian Castle Rock Ridge de 30,6 MW, pentru furnizarea energiei electrice produse si a certificatelor de energie regenerabila catre AESO.
Pentru constructia celor doua parcuri eoliene, investitia totala in se ridica la aproximativ 170 de milioane de dolari americani.
"Obtinerea celor doua Acorduri canadiene reprezinta un pas major pentru compania noastra, fiind prima licitatie reglementata de energie regenerabila pe care am castigat-o in tara", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul diviziei Enel Green Power Enel Green Power ("EGP").
"Suntem incantati sa investim din nou in economia energetica canadiana si sa continuam dezvoltarea noastra aici, in Alberta. Am reusit o expansiune fara precedent in America de Nord si Centrala din Canada pana in SUA si Mexic in ultimii ani, iar castigarea acestei licitatii este un alt exemplu al succesului si al competitivitatii noastre la nivel global", sustine Cammisecra.
Proiectul Riverview Wind si Faza 2 a proiectului Castle Rock Ridge, care reprezinta o extensie a proiectului eolian... mai mult
Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:29
Fondul Proprietatea (FP) este dispus sa vanda participatiile pe care le detine la companiile de distributie de electricitate controlate in Romania de Enel, in contextul planurilor grupului italian de a renunta la aceste subsidiare, a declarat, marti, managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny.
"Suntem dispusi sa discutam cu oricine devine actionar majoritar despre noua structura a actionarilor din companii. Vanzarea este o optiune, dar depinde de pretul pe care il vom avea", a spus Konieczny, intr-o conferinta organizata dupa adunarea actionarilor Fondul Proprietatea.
Fondul are participatii de 12% la Enel Distributie Muntenia si de cate 24,1% la Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea, companii pe care grupul italian, actionarul majoritar, a anuntat ca le vinde.
Pachetele de actiuni pe care Fondul Proprietatea le detine la aceste companii reprezinta 9,5% din valoarea activului net al societatii. Pachetul de actiuni la Enel Distributie Banat este evaluat de FP la 130 de milioane de euro, cel la Enel Muntenia la 107 milioane de euro, iar cel la Enel Dobrogea la 86 milioane de euro.
Fondul Proprietatea are dreptul de a vinde participatia la Enel Muntenia in aceleasi conditii ca actionarul majoritar, conform contractului de privatizare, a spus Konieczny.
FP nu este implicat in procesul vanzarii distributiilor Enel in calitate de cumparator, a raspuns Konieczny la o intrebare daca Fondul ar fi dispus sa utilizeze in schimburi participatiile la... mai mult
Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 09:55
Grupul italian de utilizati Enel a obtinut, anul trecut, un profit net de 4,15 miliarde de euro, in scadere cu 5,6% fata de 2010, cand a raportat un castig de 4,4 miliarde de euro.
Reculul a fost cauzat in principal de o taxa pe profitul conjunctural impusa de autoritatile italiene, au anuntat joi oficialii companiei, transmite Bloomberg.
Profitul net a fost mai mic decat asteptarile analistilor. Un sondaj realizat de Bloomberg in randul a 17 experti arata ca Enel va termina anul cu un castig de 4,3 miliarde de euro.
In aceste conditii, reprezentantii companiei au anuntat ca doar 40% din profit va fi distribuit actionarilor sub forma de dividende, iar restul va fi utilizat pentru reducerea gradului de indatorare.
Enel este cea mai indatorata companiei energetica din Europa, aminteste Bloomberg, cu datorii de 44,6 miliarde de euro la finele anului 2011, comparativ cu 44,9 miliarde de euro cu un an mai devreme.
"Mediul economic slabit pe pietele mature pe care operam se va mentine la fel si in perioada urmatoare, cel putin in prima parte a anului 2012. Sunt semne de revenire incepand cu 2013", a declarat Fulvio Conti, CEO al Enel.
In Romania, Enel detine fostele filiale de distributie si furnizare a energiei Electrica Muntenia Sud, Banat si Dobrogea. De asemenea, compania este al treilea jucator de pe piata energiei eoliene, dupa cehii de la CEZ si portughezii de la EDP. Enel este si unul dintre cei doi investitori privati care au mai ramas in proiectul... mai mult
Joi, 08 Martie 2012, ora 14:27
Profitul net al Grupului energetic italian Enel in primul trimestru al anului 2011 a fost 1,2 miliarde euro, in crestere cu 14,4% fata de primul trimestru din 2010, cand s-a ridicat la 1,05 miliarde euro, potrivit unui comunicat emis vineri de grup si preluat de NewsIn."Impactul pozitiv al reducerii cheltuielilor financiare nete si al obligatiei de plata a impozitelor din aceasta perioada a compensat pe deplin scaderea inregistrata la nivel de EBIT", se arata in comunicat.
De asemenea, veniturile din primul trimestru al anului 2011 au atins 19,53 miliarde euro, cu 7,8% mai mult fata de aceeasi perioada din 2010, cand s-au cifrat la 18,11 miliarde euro.
"Majorarea se datoreaza in principal cresterii veniturilor din vanzari de energie electrica in strainatate", spun oficialii companiei.
Totodata, energia electrica neta generata de Grupul Enel in primul trimestru din 2011 a fost de 73,5 TWh (mai mult cu 1,2% fata de 72,6 TWh inregistrati in aceeasi perioada a anului anterior), din care 19,7 TWh generati in Italia si 53,8 TWh in strainatate.
Centralele Grupului din Italia au generat 19,7 TWh, in scadere cu 1 TWh comparativ cu primul trimestru al anului trecut.
Productia neta din strainatate a Grupului Enel a atins 53,8 TWh in primele trei luni ale anului 2011, o crestere de 1,9 TWh fata de aceeasi perioada a anului trecut (+3,7%).
Aceasta crestere a fost atribuita in special contributiei mai mari a Endesa (+1,5 TWh) atat in America Latina, cat si in Peninsula Iberica.
Din... mai mult
Vineri, 13 Mai 2011, ora 14:45
Criza datoriilor de stat din Europa a deteriorat conditiile de finantare pentru Spania, care are acum dificultati in privinta platii facturilor la utilitati, situatie cu efecte negative inclusiv pentru grupul italian Enel, potrivit unei analize Bloomberg, citate de Mediafax.Enel, actionarul majoritar al companiei spaniole de electricitate Endesa, a fost pus sub observatie saptamana trecuta de agentia de evaluare financiara Moody's, in vederea reducerii ratingului, deoarece guvernul spaniol, afectat de cresterea puternica a costurilor de finantare, a inghetat plati in valoare totala de 14,6 miliarde euro catre companiile de utilitati.
Obligatiunile Enel au avut cea mai slaba performanta in luna decembrie, conform studiului EMU Corporate Index efectuat de Bank of America in randul celor mai mari emitenti nefinanciari.
"Efectul de contagiune dintre corporate si suveran are deja loc. Instabilitatea pietei datoriilor de stat a inceput sa se reverse", considera un analist londonez, manager la Schroders Plc, fond care administreaza active de 245 miliarde de dolari.
Planurile Spaniei de a vinde obligatiuni garantate guvernamental pentru a plati datoriile catre companiile de utilitati a fost inghetat in noiembrie, cand randamentul titlurilor pe 10 ani emise de statul spaniol au ajuns la cel mai inalt nivel de la intrarea tarii in zona euro.
Guvernul terbuie sa se imprumute anul viitor de pe piete cu 192 miliarde euro pentru a finanta datoriile ajunse la maturitate si pentru a... mai mult
Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 18:34
Grupul italian Enel va investi 300 milioane euro, in Romania, in 2009 si 2010, in infrastructura de distributie a energiei electrice, a declarat luni directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti, in cadrul unei conferinte de presa, la Bucuresti.
"Investitiile vor viza infrastructura de distributie, adica modernizarea liniilor electrice si a sistemului de control al retelei, dar si echipamentele noi", a spus Fulvio Conti.
Potrivit acestuia, Enel intentioneaza sa pastreze acest nivel de investitii, pentru urmatorii cinci ani, in Romania, de 150 milioane euro anual.
Astfel, Enel ar depasi investitiile anuntate recent, pentru cinci ani, de 700 milioane euro in total.
Fulvio Conti a participat la Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, ce are loc luni si marti in Bucuresti, cu tema "Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre".
Recent, compania italiana anuntase ca, in urmatorii cinci ani, Enel va investi aproximativ 700 de milioane euro, pentru modernizarea infrastructurii electrice din regiunile romanesti pe care le deserveste.
Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.
In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie - pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel... mai mult
Luni, 15 Iunie 2009, ora 16:46