Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

La Timisoara a fost inaugurata prima statie de incarcare pentru masini electrice dintr-un aeroport din Romania

La Timisoara a fost inaugurata prima statie de incarcare pentru masini electrice dintr-un aeroport din Romania

La Timisoara a fost inaugurata, joi, prima statie rapida de incarcare pentru vehicule electrice aflata intr-un aeroport din Romania.

Este vorba despre o colaborare intre Enel Energie, din Grupul energetic italian Enel, si aeroportul Traian Vuia, prin care se promoveaza mobilitatea electrica si reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor.

Pana in vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea incarca vehicule in mod gratuit.

"Grupul Enel a lansat in acest an o noua divizie de business, denumita E-Solutions, marcand deschiderea fata de oportunitatile care decurg din transformarea sectorului energetic si din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrica", a declarat Michele Abbate, director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia.

Statia de incarcare ofera posibilitatea de a alimenta trei vehicule electrice simultan. In functie de vehicul, statia poate incarca 80% din baterie intr-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele doua linii de curent alternativ durata medie este de trei-patru ore.

"Consideram ca cererea pentru vehiculele electrice este in continua crestere, de aceea am decis sa amplasam aceasta statie de incarcare in incinta Aeroportului International Timisoara.

Acest serviciu suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstreaza grija si respectul pentru mediul inconjurator, dar si o viziune asupra viitorului si a mobilitatii urbane", a declarat Iulian-Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului International Timisoara.

Citeste si:

Creste apetitul romanilor pentru masinile electrice, dar sunt in continuare prea scumpe pentru buzunarul nostruLocalitatile cu peste 100.000 de locuitori vor fi obligate sa aiba statii de reincarcare pentru masini electrice (Proiect) ...citeste mai departe despre "La Timisoara a fost inaugurata prima statie de incarcare pentru masini electrice dintr-un aeroport din Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1468 ori