Fondul de hedging al lui George Soros, Soros Fund Management, tranzactioneaza active cu bitcoini, asta dupa ce Dawn Fitzpatrick, CIO-ul companiei, a dat unda verde tranzactiilor cu monede digitale.
Fondul pe care il detine a analizat aceasta optiune inca din 2018, iar in ultimele luni tot mai multe fonduri de hedging au intrat pe piata criptomonedelor, potrivit Markets Insider.
Dawn Fitzpatrick declarase in luna martie ca investitorii se indreapta catre bitcoin pentru ca le este teama ca guvernele sib ancile centrale defavorizeaza monedele fiat. Mai mult, spunea ca priveste bitcoin ca pe un bun mai degraba decat ca pe o moneda.
George Soros a ajuns in atentia opiniei publice internationale in anii 1990 prin parierea impotrivei lirei sterline, investitie care i-a adus renumele de "barbatul care a rupt spatele Bancii Angliei".
Saptamana trecuta Bitcoin a crescut cu pana la 18%, dupa ce cu o zi inainte a coborat temporar sub pragul de 30.000 de dolari pe unitate, anuland cresterile din 2021, transmite CNBC.
Atunci, bitcoin a urcat la peste 34.000 de dolari pe unitate, atingind un maxim de 34.367 de dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics. Si alte criptomonede au avut o evolutie ascendenta, ether avansand cu 6%, la 2.014 dolari pe untiate, iar XRP cu 9%, la 64 de centi.
Fostul presedinte american, Donald Trump, a declarat pentru Fox Business ca Bitcoin este "o inselatorie" care afecteaza valoarea dolarului american.
"Bitcoin, pare pur si simplu o... mai mult
Vineri, 02 Iulie 2021, ora 10:04
Directorii teatrelor din Capitala, aflate in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti sau a Ministerului Culturii, incaseaza venituri semnificative lunar, atat pentru functiile detinute, dar mai ales prin contracte de drepturi de autor.
Ion Caramitru, directorul TNB
Ion Caramitru este directorul Teatrului National din Bucuresti (TNB) de peste 15 ani. Aceasta functie este remunerata cu suma de 110.844 de lei, la care se adauga veniturile castigate din drepturi de autor, in valoare totala de 515.429 de lei si banii obtinuti in urma contractelor de colaborare, 15.454 de lei. Artistul mai incaseaza si o pensie de 72.377 de lei. In 2019, el a castigat, in total, peste 710.000 de lei.
Impreuna cu sotia, Caramitru detine un teren intravilan, doua case de vacanta, trei apartamente, un garaj si doua autoturisme. Artistul are mobila brancoveneasca in valoare de 8.000-10.000 de euro, tablouri care se ridica la suma de 8.000 de euro, o colectie de icoane care valoreaza 10.000 de euro si statuete si alte obiecte mici, care impreuna trec de 4.000 de euro.
In conturi, Caramitru are peste 3,8 milioane de lei si mai mult de 120.000 de euro.
Caramitru a fost ministru al Culturii din 1996 pana in 2000, iar anterior a fost director al Teatrului Bulandra din Capitala. A absolvit sectia de actorie a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, unde a si predat o perioada. Caramitru este actor si regizor, jucand in numeroase spectacole de teatru si filme.... mai mult
Luni, 30 Noiembrie 2020, ora 00:03
Patruzeci si trei de persoane au fost eliberate dupa ce au fost tinute ostatice mai multe ore de un barbat inarmat intr-o banca din Georgia, a anuntat joi dimineata devreme Ministerul de Externe de la Tbilisi, citat de dpa.
Potrivit presei locale, atacatorul purta o uniforma a armatei si cerea o rascumparare de 500.000 de dolari.
Ministerul de Externe a declarat ca continua investigatia si nu a specificat daca rascumpararea a fost platita.
Barbatul inarmat a patruns in banca din orasul Zugdidi miercuri in jurul orei 14:30 (11:00 GMT).
Imaginile difuzate de media georgiene il arata pe barbat, purtand o cagula si cu o grenada in mana, parasind cladirea bancii alaturi de alti trei barbati.
Nu este clar cine au fost ostaticii. Potrivit primelor informatii, se vorbea initial de doar 20 de persoane, dar ministerul a venit ulterior cu clarificari.
Dupa-amiaza, autoritatile au anuntat ca fortele speciale au incercuit zona din jurul bancii si au inceput o operatiune de "dezactivare" a atacatorului.
Dupa negocieri cu politia, individul a inceput sa elibereze ostaticii unul cate unul, printre care si o femeie insarcinata. ...citeste mai departe despre "Georgia: 43 de persoane luate ostatice intr-o banca, eliberate dupa mai multe ore in care au fost tinute captive" pe Ziare.com mai mult
Joi, 22 Octombrie 2020, ora 10:11
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anuntat ca a castigat licitatia pentru un perimetru de explorare titei si gaze din Marea Neagra, in zona offshore a Georgiei, perimetrul de explorare acoperind o suprafata totala de 5.282 de kilometri patrati.
"OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, confirma ca a fost selectata drept castigatoare a licitatiei internationale deschise, organizata de Ministerul Economiei si Dezvoltarii Durabile a Georgiei, pentru perimetrul II offshore", anunta compania.
Perimetrul va fi concesionat oficial numai daca negocierea unui contract de partajare a productiei va fi finalizata cu succes. In acest caz, OMV Petrom va obtine drepturile de a desfasura activitati de explorare titei si gaze naturale in perimetrul II, amplasat in platoul continental si in zona economica offshore a Georgiei din Marea Neagra.
"Ne continuam planurile de a ne extinde activitatile din upstream in regiunea Marii Negre. Aceasta este o alta etapa importanta, dupa semnarea unui contract pentru intrarea in licenta de explorare Han Asparuh, in zona offshore a Bulgariei. Este o continuare fireasca a experientei noastre de peste 40 de ani in apele romanesti ale Marii Negre", spune Peter Zeilinger, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream.
Explorarea platoului continental romanesc din Marea Neagra a inceput in anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc in 1980, iar prima... mai mult
Luni, 29 Iunie 2020, ora 11:10
Manifestatiile pasnice din SUA sunt "de inteles si mai mult decat legitime" dupa decesul lui George Floyd, a estimat marti ministrul german al afacerilor externe, Heiko Maas, informeaza AFP.
"Pentru noi (...) regula este ca protestul pasnic sa fie intotdeauna posibil, insa el trebuie sa fie pasnic", a declarat Heiko Maas la Berlin, in timpul unei conferinte de presa sustinute alaturi de omologul sau ucrainean Dmytro Kuleba.
"Vreau de asemenea sa-mi exprim speranta ca aceste manifestatii pasnice nu vor duce la noi violente si, mai mult, speranta ca aceste manifestatii vor face ca lucrurile sa fie diferite in SUA", a adaugat Maas, intrebat de jurnalisti cu privire la manifestatiile din numeroase orase americane, la o saptamana de la decesul lui George Floyd in timpul unei interventii a politiei in Minneapolis.
"Mobilizarea pasnica la care asistam in SUA, de altfel cu numeroase gesturi foarte emotionante din partea unor politisti americani, este de inteles si mai mult decat legitima", a spus seful diplomatiei germane.
Ministrul a anuntat de asemenea ca serviciile sale le vor contacta pe cele omoloage americane "pentru a cunoaste circumstantele exacte", dupa ce un reporter al Deutsche Welle a fost amenintat cu arma de politisti la Minneapolis in timp ce transmitea de la o manifestatie.
"Jurnalistii trebuie sa poata sa-si faca munca fara risc pentru securitatea lor", a subliniat Maas, potrivit caruia "statele democratice trebuie sa aplice normele cele mai... mai mult
Marti, 02 Iunie 2020, ora 18:49
Miliardarul George Soros a avertizat vineri ca Uniunea Europeana ar putea sa se divizeze in contextul pandemiei de coronavirus, daca blocul comunitar nu va emite obligatiuni perpetue pentru a ajuta statele membre cu probleme, precum Italia, transmite Reuters.
Soros, 89 de ani, a subliniat ca pagubele provocate de noul coronavirus economiei zonei euro vor persista "mai mult decat cred majoritatea oamenilor", adaugand ca evolutia rapida a virusului inseamna ca un vaccin eficient va fi greu de pus la punct. De aceea, Soros a spus ca obligatiunile perpetue, precum cele utilizate de Marea Britanie pentru a finanta razboaiele impotriva lui Napoleon, ar permite Uniunii Europene sa supravietuiasca.
"Daca UE nu va putea lua in discutie acum acest subiect, ar putea sa nu supravietuiasca provocarilor cu care se confrunta in prezent. Aceasta nu este o posibilitate teoretica, ar putea fi o realitate tragica", a declarat George Soros.
Obligatiunile perpetue nu trebuie rascumparate niciodata, doar dobanzile trebuie platite continuu. Sunt dobanzi constante si presupun un grad mare de incredere al investitorilor in entitatea care le emite.
George Soros a apreciat ca UE va trebui sa isi mentina ratingul AAA pentru a emite astfel de obligatiuni perpetue si astfel va fi nevoita sa aiba puterea de a strange taxe pentru a acoperi costul obligatiunilor. In acest sens, Soros a sugerat ca UE ar putea pur si simplu sa autorizeze taxe in loc sa le impuna.
Referindu-se la situatia... mai mult
Vineri, 22 Mai 2020, ora 15:12
Orchestra si Corul Filarmonicii "George Enescu" va propun, in cadrul stagiunii simfonice online, "Un recviem german" de Johannes Brahms (1833-1897), joi, 16 aprilie 2020, de la ora 19:00. Lucrarea pentru solisti, cor si orchestra a avut premiera in 1868, in Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, fiind dirijata de insusi compozitorul Johannes Brahms.
La Filarmonica, "Un recviem german" a fost interpretat pe 4 si 5 aprilie 2018 sub conducerea dirijorului german Claus Peter Flor, alaturi de solistii Irina Iordachescu si Ionut Pascu. Corul Filarmonicii "George Enescu" a fost pregatit de maestrul Iosif Ion Prunner, concermaistru invitat fiind David Lefevre.
Inregistrarea celebrei lucrari, interpretata pe 5 aprilie 2018 in Sala mare a Ateneului Roman, poate fi ascultata acum, in Joia Mare a Pastelui ortodox, in acest context cu totul dificil, cand din cauza COVID-19 artistii sunt nevoiti sa stea departe de scena.
Recviemul din Joia Mare va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii George Enescu: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) si pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).
Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toti iubitorii muzicii pe toata perioada pascala.
Compus intre 1865 si 1868, "Un recviem german" a fost creat de Brahms dupa doua mari pierderi din viata sa: mama sa si bunul sau prieten, celebrul compozitor si pianist Robert Schumann (1810-1856).
Cu o... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 18:01
Site-ul www.festivalenescu.ro va prezenta un adevarat festival online de muzica clasica, cu inregistrari din editiile anterioare ale Festivalui International "George Enescu". Acestea vor fi disponibile gratuit, iar publicul este invitat sa doneze bani pentru medici, asistente si spitale, daca nu trebuie sa plateasca pentru bilete.
Un adevarat "Festival International George Enescu online" va incepe pe www.festivalenescu.ro, din data de 1 8 martie 2020, ora 9:00, pentru a oferi oamenilor din intreaga lume acces gratuit la muzica clasica de calitate.
Festivalul Enescu isi aduce astfel contributia in lupta pe care umanitatea o duce impotriva COVID-19, urmand modelul marelui compozitor George Enescu, care s-a implicat in ajutorarea ranitilor din Primul Razboi Mondial, prin puterea vindecatoare a muzicii.
Festivalul Enescu isi indeamna publicul sa respecte regulile de distantare sociala si, in loc sa cumpere bilete la concerte, sa faca donatii pentru organizatiile neguvernamentale credibile, care strang bani pentru dotarea spitalelor cu echipamente si materiale necesare rezistentei in fata virusului, precum, dar fara a se limita la, Asociatia Daruieste Viata.
ARTEXIM, organizatorul Festivalului si Concursului International George Enescu, este in discutii in aceste zile pentru a obtine acordul de difuzare online a concertelor si a recitalurilor inregistrate in cadrul editiilor din 2018 si, respectiv, 2019, ale celor doua evenimente.
Programul va fi asemenea unui... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 18:15
Statele Unite ale Americii (SUA) si Regatul Unit acuza armata rusa ca se afla in spatele unui atac cibernetic major din 2019 asupra Georgiei.
Atunci, atacul a afectat cateva mii de site-uri guvernamentale si site-uri administrate privat. In plus, a intrerupt difuzarea a cel putin doua posturi de televiziune importante, relateaza CNN.
"In 28 octombrie 2019, Centrul principal pentru tehnologii speciale al Directiei Generale de Informatii (GRU) a Statului Major rus (GTsST, cunoscut si sub denumirea de Unitatea 74455 sau Sandworm) a efectuat un atac cibernetic major asupra tarii Georgia", a declarat secretarul de stat Mike Pompeo.
"Statele Unite cer Rusiei sa renunte la acest demers in Georgia sau in alte tari. De asemenea, ne angajam sa sprijinim Georgia si oamenii sai in imbunatatirea securitatii cibernetice".
Atacurile cibernetice ruse sunt vazute de SUA ca parte a unei strategii mai largi a Moscovei de destabilizare a vecinilor sai, care include si campanii de dezinformare.
"Pozitia guvernului SUA a fost clara, vom apara interesele partenerilor si aliatilor nostri si vom raspunde Rusiei pentru aceste activitati destabilizatoare", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, locotenent-colonel Carla Gleason, pentru CNN.
In acelasi timp, si Regatul Unit acuza Rusia ca se afla in spatele acestui atac cibernetic.
Ministerul britanic de Externe a transmis ca Centrul National de Securitate Cibernetica al Regatului Unit "considera (...) ca GRU a efectuat... mai mult
Vineri, 21 Februarie 2020, ora 11:47