Fundatia Alexandrion premiaza 5 tineri remarcabili prin proiectele lor cu impact puternic asupra comunitatilor din care fac parte, in cadrul Galei Matei Brancoveanu 2020.
Aflata la a cincea editie, Gala Matei Brancoveanu, are anul acesta un format nou, inedit. Astfel, atat gala, cat si intregul proces de votare se vor derula in mediul online, publicul larg fiind implicat direct in desemnarea castigatorului marelui premiu in valoare de 12.000 de euro, dar si a celorlalte 4 premii in valoare de 1.500 euro fiecare, oferite de Fundatia Alexandrion.
Gala Matei Brancoveanu va fi difuzata live, pe 14 iunie, pe pagina de Facebook a Fundatiei Alexandrion, incepand cu ora 19:00.
In acest nou format al Galei Matei Brancoveanu, Fundatiei Alexandrion i s-au alaturat 5 profesionisti cunoscuti publicului, cu experienta bogata in domeniile lor de activitate - Tudor Giurgiu, Sandra Ecobescu, Marius Constantinescu, Victoria Asanache si Irina Pacurariu.
Ei au nominalizat 15 tineri care contribuie activ, prin proiectele lor, la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Finalistii au fost desemnati prin vot secret de catre cei cinci profesionisti, alaturi de Marinela Ardelean - Global Brand Ambassador Vinars Brancoveanu, reprezentanta a comunitatii Mentoring Generations.
Din 21 mai, incepand cu ora 19:00, pana pe 14 iunie 2020, Fundatia Alexandrion invita publicul sa se alature evenimentului in numar cat mai mare si sa participe la procesul de votare pe platforma dedicata... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 16:31
1 din 2 romani din mediul urban ar vrea sa fie antreprenor, potrivit studiului realizat de iVOX in 2019. Acelasi studiu arata ca 70% dintre romani vad antreprenoriatul ca motorul cresterii economice pentru tara noastra. Dintre romanii salariati, mai mult de jumatate (50,6%) ar vrea sa devina antreprenori. 34% dintre angajati se gandesc sa isi deschida in tara propria afacere.
Tendinta este chiar mai puternica in randul tinerilor - Aproape 45% dintre studentii romani isi doresc ca dupa ce finalizeaza studiile sa porneasca o afacere, arata un studiu efectuat in cadrul unui proiect de integrare a studentilor pe piata muncii.
Statisticile vorbesc despre dorinta romanilor de a deschide o afacere si deveni antreprenori. Insa, de la dorinta si pana la realitate este uneori o cale lunga. Distanta dintre cele doua parti este uneori si mai mare pentru tineri, aflati la inceput de drum si cu multe intrebari.
Tinerii sub 23 de ani care conduc afaceri profitabile ne spun cum este antreprenoriatul la aceasta varsta
Alin Obaciu este la 20 de ani co-fondatorul Think AR, business-ul care realizeaza prin intermediul Realitatii Augmentate continut pentru brandurile care vor sa se diferentieze si sa se conecteze mai bine cu audienta lor. Afacerea condusa de Alin a generat in primele 5 luni de activitate incasari de peste 14.000 de lei.
"Pentru un antreprenor sub 25 de ani, un dezavantaj este castigarea increderii din partea primilor potentiali clienti. Un avantaj ar fi numarul... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 15:28
Generatia tanara se mobilizeaza spre o realitate in care viata nu se mai rezuma la "a supravietui". Aspectele materiale nu mai sunt un scop in sine pentru tineri, ci devin resurse pentru un tel mult mai inalt, si anume de a atinge cea mai buna versiune a lor, conform concluziilor Barometrului tinerilor, realizat de EY Romania.
In acest context, angajatorii au nevoie de o strategie de integrare si dezvoltare pentru tineri, bazata pe o remuneratie care sa nu limiteze paleta de alegeri personale.
Pe de alta parte, ei ar trebui sa le ofere oportunitati de dezvoltare prin expunere la situatii profesionale si de invatare continua, care sa faciliteze schimbarea de perceptie de la "un loc de munca" la "un loc in care imi construiesc cariera".
"Tendintele demografice transforma mediul economic romanesc, determinand organizatiile sa-si reorienteze modelele de afaceri si sa formuleze noi strategii de atragere si retentie a resurselor umane. In acest studiu, am provocat tinerii sa raspunda intrebarilor noastre si sa ne povesteasca despre activitatile, interesele si valorile lor, despre ce reprezinta succesul si care le sunt modelele. Am fost surprinsi de forta, diversitatea si dinamismul lor", spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
Pentru realizarea Barometrului tinerilor au fost intervievati 524 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18-29 de ani, care au raspuns unui chestionar online, in perioada mai-iunie 2019. 60% dintre acestia muncesc cu norma intreaga... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 14:07
19 femei lideri de comunitati Facebook din Europa Centrala si de Est, regiune din care fac parte 400.000 de utilizatori, s-au intalnit la Varsovia, recent, pentru evenimentul Women Community Leadership Meeting (WCLM).
Reuniunea a reprezentat un bun prilej pentru a discuta despre provocarile si satisfactiile de a aduce oamenii impreuna, dar si o ocazie de a impartasi povesti si experiente, atat cu ceilalti participanti, cat si cu reprezentantii Facebook.
Printre femeile lider prezente la eveniment s-a aflat si Atena Boca, din Romania, fondatoarea comunitatii Facebook La primul bebe.
Cu acest prilej, ea a declarat: La inceput am crezut ca oamenii vor cauta informatii intr-un grup ca al nostru. Dar in scurt timp ne-am dat seama ca, mai mult decat orice, ei cauta sprijin emotional si incurajare. La fel, intalnirile ca aceasta sunt valoroase pentru liderii de comunitati, pentru ca avem cu totii nevoia de a simti ca facem parte dintr-un grup mai mare. Aici putem intalni oameni ca noi, cu probleme similare, si primi usor sprijin.
Alaturi de Atena Boca, din Romania au mai participat Bianca Mereuta de la Ce Le Citim Copiilor, Diana Mihaila, initiatoarea comunitatii Idei de Organizare, Andreea Ionescu, coordonatoarea comunitatii Parintii Cer Schimbare, precum si Nicoleta Cristea Brunel, fondatoarea Asociatia SOS Infertilitatea.
Tineri parinti, femei antreprenor, donatori de sange - acestea sunt doar cateva dintre comunitatile Facebook aduse impreuna la Varsovia pentru... mai mult
Luni, 03 Iunie 2019, ora 16:24
In incercarea de a combate campaniile de dezinformare pe scara larga, care ar putea influenta rezultatul alegerilor europarlamentare, in sediul Facebook din Dublin, Irlanda, functioneaza "o camera de razboi".
Este vorba despre o camera de operatiuni, unde tineri priceputi la codat, ingineri si specialisti in continut, scaneaza platforma online pentru a detecta posibile "comportamente ilegale", care pun in pericol buna desfasurare a alegerilor europarlamentare.
Politico.eu a reusit sa intre in "camera de razboi" si povesteste, intr-un material amplu, ce se intampla de fapt acolo.
Pe masura ce alegerile europene se apropie, Facebook se afla in bataia focului, incercand sa combata noi forme de dezinformare si publicitate politica, sustin cercetatorii electorali.
Reteaua sociala se confrunta, de asemenea, cu rolul imens pe care il are in alegerile din intreaga lume, pe fondul dorintei de a reglementa mai bine modul in care platformele media sociale functioneaza la nivel global.
"Facebook opereaza la o scara cum nu s-a mai vazut in Silicon Valley. Si dezinformarile si amenintarile online sunt la un nivel nemaivazut pana acum", sustine Mathias Vermeulen, cercetator la Fundatia Mozilla.
Camera de razboi
In camera de razboi lucreaza o echipa ai carei membri vorbesc toate cele 24 de limbi oficiale ale UE. Mare parte din echipa este formata din angajati care monitorizeaza platformele de social media: atat Facebook, cat si Google si Twitter.
Totusi, Facebook... mai mult
Luni, 06 Mai 2019, ora 12:30
Romania nu a folosit niciun euro din banii europeni destinati combaterii somajului in randul tinerilor, arata comisarul european pentru Politica regionala, Corina Cretu, prin intermediul unui grafic publicat pe pagina personala de Facebook.
Cretu noteaza ca banii pusi la dispozitia Romaniei puteau fi accesati pana pe 30 iunie 2018.
"Aveti mai jos situatia implementarii programului destinat combaterii somajului in randul tinerilor intre intre 18 si 25 de ani, din toate statele Uniunii Europene, tabel ce poate fi consultat pe site-ul Comisiei Europene.
Sumele destinate acestui program lansat in 2015 puteau fi accesate pana in 30 iunie 2018. Va doresc tuturor o zi buna", a scris Corina Cretu pe reteaua sociala.
Vezi si Eurostat: Romania are una dintre cele mai mari rate a somajului in randul tinerilor din UE
Spre deosebire de Romania, Bulgaria a reusit sa cheltuie peste 50% din banii alocati prin programul Youth Employment Initiative. Slovenia a cheltuit cel mai mult, cu putin peste 90% din suma alocata.
Foto: Facebook/Corina Cretu
Datele furnizate miercuri de Corina Cretu vin in contextul in care cu o zi in urma ministrul de resort, Rovana Plumb, se lauda de la tribuna Palatului Victoria ca Romania a ajuns la o absorbtie de 26% a fondurilor europene, aproape de media Uniunii Europene, care este de 27%.
Youth Employment Initiative este un program in valoare de 3 miliarde de euro, alocati tarilor cu regiuni in care peste 25% dintre tineri nu au un... mai mult
Miercuri, 09 Ianuarie 2019, ora 14:06
Un studiu realizat de cercetatori danezi arata ca persoanele care traiesc fara sa utilizeze Facebook sunt mai fericite decat celelalte.
"Am ales Facebook fiindca este cea mai utilizata retea de socializare, indiferent de varsta", a afirmat Meik Wiking, director al Institutului de cercetari asupra fericirii, citat marti de 20minutes.ch.
Studiul a fost realizat pe 1.095 de persoane din Danemarca, impartite in doua grupe: jumatate a continuat sa utilizeze reteaua Facebook, in timp ce cealalta nu a mai facut-o, alcatuind un asa-zis grup de tratament.
De ce creeaza Facebook atat de multa dependenta - iata explicatia stiintifica
Dupa o saptamana, cei care nu utilizasera Facebook s-au declarat mai multumiti de viata lor: ...citeste mai departe despre "Cine nu sta pe Facebook e mai fericit - studiu" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 20:59
Tinerii renunta la Facebook in numar foarte mare, iar acestia migreaza spre aplicatii de mesagerie instanta sau de partajare de fotografii, precum WhatsApp sau Instagram, arata un nou studiu.
Cercetarea realizata de firma de specialitate Frank N. Magid Associates arata ca numarul utilizatorilor cu varste intre 13 si 17 ani din Statele Unite care intra pe reteaua sociala detinuta de Mark Zuckerberg a scazut la 88% in acest an, potrivit Pioneer News.
In 2013, rata era de 94%, in timp ce in 2012 era de 95%.
Insa problema este ca reteaua sociala nu mai este la fel de ...citeste mai departe despre "Lovitura pentru Facebook: Utilizatorii sai migreaza in numar mare catre alte retele sociale" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 14:32
Desi se afla in cea mai buna perioada a sa, Facebook are o mare problema: tinerii nu mai petrec foarte mult timp pe site. Motivul ar fi faptul ca parintii au inceput sa invete cum se foloseste reteaua de socializare, dar si faptul ca exista numeroase alternative.
Directorul financiar al Facebook, David Ebersman, a spus ca aproape toti tinerii americani au cont, dar activitatea zilnica a scazut.
Publicatia Business Insider a vorbit cu doi adolescenti, pentru a afla motivele pentru care au "parasit" reteaua de socializare.
Ei sustin ca si mamele lor si-au facut cont, asa ca nu vor sa fie in acelasi spatiu virtual cu ele.
Citeste mai multe despre De ce nu vor tinerii sa mai auda de Facebook pe Ziare.com. mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 14:02