Ovidiu Agliceru a fost numit, incepand cu data de 23 iunie 2014, director general al Hidroelectrica prin decizia administratorul judiciar, Euro Insol.
Ovidiu Agliceru, care exercita si functia de director al Directiei Producere Energie Electrica, il inlocuieste pe Mihail Stanculescu, care din motive medicale nu mai poate exercita atributiile functiei de director general.
Ovidiu Agliceru are o experienta de peste 28 ani in domeniul energetic. In perioada 1999-2000 a fost promovat in functia de director general adjunct tehnic la sediul central al Hidroelectrica.
In aceasta perioada, una din realizarile cele mai importante a fost implementarea sistemului asigurarii calitatii si certificarea Hidroelectrica, in iulie 2000, societatea devenind primul producator de energie certificat in sistemul de asigurare al calitatii.
Incepand cu 16 ianuarie 2013 a trecut pe functia de manager la Departamentul Control Intern. Din august pana in octombrie 2013, Agliceru a fost membru al Directoratului Hidroelectrica, iar din octombrie este directorul Directiei Producere Energie Electrica.
Hidroelectrica se lupta cu insolventa inca din 2012
Hidroelectrica s-a aflat pentru prima data in insolventa in perioada 20 iunie 2012 - 26 iunie 2013. Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la finele lunii februarie 2014, reintoarcerea companiei in insolventa, dupa ce procesul de inchidere a insolventei a fost contestat in instanta.
Printre creditorii Hidroelectrica se numara: Ministerul... mai mult
Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 13:07
Directorul Directiei Dezvoltare si Retehnologizare, Mihail Viorelian Stanculescu, va ocupa functia de director general al Hidroelectrica, pana la numirea unui management privat, potrivit unui comunicat transmis, luni, de companie.
Raporturile de munca dintre Hidroelectrica si Stefan Gheorghe, director general adjunct, cu atributii de director general al societatii, au incetat in 15 februarie 2013, in urma numirii sale in functia de director general al Transelectrica.
Atributiile directorului general al Hidroelectrica au fost delegate catre Mihail Viorelian Stanculescu, in urma deciziei administratorului judiciar Euro Insol.
Mihail Stanculescu lucreaza din anul 2005 in cadrul Hidroelectrica, ocupand functiile de director al secretariatului general (2005-2007), director dezvoltare, retehnologizare (2007-2008) si consilier al directorului general pe probleme de investitii (2008-2013), iar din 16 ianuarie 2013 a fost promovat director al Directiei Dezvoltare Retehnologizare.
In 16 ianuarie 2013, administratorul judiciar al Hidroelectrica a desfiintat 22 de posturi de director, in executivul si sucursalele societatii, iar restul de 57 de directori din noua organigrama a companiei au fost numiti cu delegatie, pentru o perioada de 90 de zile, pana la ocuparea posturilor prin concurs.
In procesul de stabilire a criteriilor de selectie, de elaborare a procedurilor si de organizare a concursurilor pentru posturile de conducere ale Hidroelectrica, alaturi de... mai mult
Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:06
D-l Mihai David, fost director general al Hidroelectrica, a considerat de cuviinta ca, de curand, cu prilejul plecarii sale din functia detinuta in cea mai valoroasa intreprindere de stat romaneasca, sa-si faca publice cateva opinii despre sistemul energetic care merita luare aminte. De departe cea care ar trebui sa starneasca maxim interes este aceea ca sistemul energetic ar fi amenintat de un fel de bubble precum cel care a existat anii trecuti in imobilar si care ar putea exploda in cativa ani, incepand din zona energiei regenerabile.
"Urmatorul bubble care se va sparge este energia, iar prima va fi energia regenerabila - spune textual d-l David. Valoarea capacitatilor de productie este supralicitata, iar in cinci-sase ani am putea asista la o spargere a acestei bule."
Explicatiile d-lui David sunt legate de sistemul de compensare introdus pentru a face atractive investitiile in energia verde, in conditiile in care tehnologiile in domeniu sunt mai scumpe, in Romania sistemul agreat fiind acela al certificatelor verzi acordate pentru fiecare MWh produs din surse regenerabile.
Cu aceste certificate pe care le cumpara, furnizorii de electricitate fac dovada indeplinirii obligatiei pe care o au ca o parte din energia livrata catre consumator sa fie energie verde.
"Din cauza schemelor de sprijin care aduc o supracompensare pentru investitiile in energia verde, vom avea acest bubble, spune d-l David.
Practic aceste scheme vor duce la o supracapacitate de productie in... mai mult
Luni, 07 Februarie 2011, ora 02:18