Cine este Ovidiu Agliceru, noul director general al Hidroelectrica

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 13:07
3160 citiri
Cine este Ovidiu Agliceru, noul director general al Hidroelectrica

Ovidiu Agliceru a fost numit, incepand cu data de 23 iunie 2014, director general al Hidroelectrica prin decizia administratorul judiciar, Euro Insol.

Ovidiu Agliceru, care exercita si functia de director al Directiei Producere Energie Electrica, il inlocuieste pe Mihail Stanculescu, care din motive medicale nu mai poate exercita atributiile functiei de director general.

Ovidiu Agliceru are o experienta de peste 28 ani in domeniul energetic. In perioada 1999-2000 a fost promovat in functia de director general adjunct tehnic la sediul central al Hidroelectrica.

In aceasta perioada, una din realizarile cele mai importante a fost implementarea sistemului asigurarii calitatii si certificarea Hidroelectrica, in iulie 2000, societatea devenind primul producator de energie certificat in sistemul de asigurare al calitatii.

Incepand cu 16 ianuarie 2013 a trecut pe functia de manager la Departamentul Control Intern. Din august pana in octombrie 2013, Agliceru a fost membru al Directoratului Hidroelectrica, iar din octombrie este directorul Directiei Producere Energie Electrica.

Hidroelectrica se lupta cu insolventa inca din 2012

Hidroelectrica s-a aflat pentru prima data in insolventa in perioada 20 iunie 2012 - 26 iunie 2013. Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la finele lunii februarie 2014, reintoarcerea companiei in insolventa, dupa ce procesul de inchidere a insolventei a fost contestat in instanta.

Printre creditorii Hidroelectrica se numara: Ministerul Economiei, Nuclearelectrica, Administratia Nationala Apele Romane, ING, Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Societe Generale, Citi Bank si Unicredit.

Hidroelectrica, cel mai mare producator national de electricitate, estimeaza ca va obtine in acest an un profit contabil dupa deducerea impozitului de profit de 246,5 milioane de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor din 29 aprilie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ovidiu Agliceru, #director general Hidroelectrica, #Hidroelectrica insolventa , #stiri Hidroelectrica