Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile si mediul de afaceri dezbat efectele liberalizarii pietei energiei

Autoritatile si mediul de afaceri dezbat efectele liberalizarii pietei energiei


Liberalizarea pietei energiei reprezinta unul din punctele nevralgice ale economiei romanesti, cu consecinte uriase atat asupra mediului de afaceri, cat si asupra populatiei.

Reprezentantii companiilor din Romania vor putea analiza schimbarile care vor aparea pe piata, impreuna cu autoritatile de reglementare, in cadrul conferintei "ENERGIA IN PRIZA: Liberalizarea pietei energiei - efecte asupra economiei", in data de 24 septembrie 2013, incepand cu orele 9:30, la Hotel Pullman, World Trade Center Bucharest, sala Beijing & Vienna.

Printre temele principale care vor fi discutate se vor regasi pretul energiei la un an de la inceperea liberalizarii, pretul gazelor incotro, independenta energetica a Romaniei, listarea companiilor energetice, dezvoltarea regionala a OPCOM si programul de interconectari pe gaze si electricitate sau energie regenerabila versus energie conventionala.

Vor sustine prezentari pe baza subiectelor enumerate mai sus urmatorii invitati: Maricel Popa - Secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie (confirmat); Gabriel Dumitrascu - Sef Departament privatizare energie; Niculae Havrilet - Presedinte, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) (confirmat); Ioan Niculae - Presedinte Interagro (confirmat); Remus Vulpescu - Director de Cabinet al Ministrului Finantelor Publice, Ministerul Finantelor Publice (confirmat); Av. Dr. Remus Borza - Presedinte al Consiliului de Administratie, Hidroelectrica (confirmat); Victor Ionescu - Director General, Operatorul Pietei de Energie Electrica si de Gaze Naturale din Romania (OPCOM); Cristian Parvan - Secretar General, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) (confirmat); Ion Lungu - Presedinte, Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER) (confirmat); Ionel David - Presedinte, Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (confirmat); Georgeta Neagu - Membru in Consiliul de Supraveghere, Transelectrica (confirmat).

La conferinta vor fi prezenti participanti din cadrul companiilor din sectorul energetic: producatori, furnizori, distribuitori de energie si gaze; companii mari consumatoare din toate domeniile de activitate; autoritati de reglementare; asociatii si organizatii de profil; companii de consultanta si avocatura; banci/ institutii financiare; mass-media.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1760 ori