Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Izolarea termica a cladirilor publice ar putea fi asigurata cu bani din Fondul de Mediu

Izolarea termica a cladirilor publice ar putea fi asigurata cu bani din Fondul de Mediu


Administratia Fondului de Mediu (AFM) ar putea aloca fonduri pentru reabilitarea termica a cladirilor publice, dar numai daca spatiul bugetar al Fondului pentru Mediu o va permite, a declarat, joi, Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, in cadrul editiei a XXII-a a Conferintelor Focus Energetic.

"Subventii europene pentru izolarea termica a cladirilor. La ora actuala se folosesc sume din Fondul Social si intra in atributiile Ministerului Dezvoltarii. Ne gandim ca, daca la nivelul Administratiei Fondului de Mediu vom reusi sa cream spatiu de buget suficient, am putea intra si pe domeniul izolarii termice a cladirilor publice pentru ca statul roman plateste foarte mult pe eficienta energetica in domeniul public, cand vorbim de activitati educationale, activitati in domeniul sanatatii. Incercam, daca va fi spatiu bugetar suficient, sa alocam bani din Fondul de Mediu pentru beneficiul acestei institutii", a precizat Korodi.

Conferintele Focus Energetic continua, joi, cu editia a XXII-a, eveniment in care este dezbatuta tema 'Finantarea investitiilor energetice in conditiile noilor viziuni nationale si europene'.

Pe lista invitatilor conferintei se afla, printre altii: Atilla Korodi - ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Niculae Havrilet - presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Energie (ANRE), Gabriel Dumitrascu - director general in cadrul Departamentului pentru Energie, Remus Borza - administrator judiciar Hidroelectrica si Valeriu Bivol - director Complexul Energetic Oltenia.

Conferintele Focus Energetic sunt evenimente business-to-business high-level, care fac posibila intalnirea dintre oficialitati si reprezentantii de marca ai domeniului energiei, deschizandu-se, astfel, noi oportunitati de informare si colaborare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 4466 ori