In perioada 17-18 martie 2020, BusinessMark are placerea sa va invite la evenimentul "Tomorrow@Work". In cadrul celor doua zile de conferinta, vor fi abordate teme esentiale ce tin de viitorul fortei de munca.
Evenimentul va avea loc la Hotel Radisson Blu din Bucuresti si vizeaza: HR Managers & HR Directors, HR Business Partners, Talent & Aquisition Managers, Employer Branding Managers, HR Specialists, Consultanti, Directori Generali, Team Leaders, Antreprenori.
Alaturi de noi vor fi numerosi specialisti romani si internationali, care vor vorbi despre: liderii de maine, performanta in lumea digitala, employer branding si employee experience, hybrid jobs, ce ii motiveaza pe angajatii de maine, impactul tehnologiei informatiilor asupra pietei fortei de munca, retentie, flexibilitatea joburilor, productivitate si AI, si multe altele, pe care le puteti consulta aici.
Pretul STANDARD al unui bilet ziua I + ziua II este de 1104 RON + TVA. Acces ziua I - 670 RON TVA, valabil dupa 6 martie 2020. Acces ziua II - 670 RON TVA. Totodata, oferim discounturi de grup: 10% - 2 participanti; 15% - 3 participanti; 20% - 4+ participanti. Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere aici.
Din 2013, BusinessMark a organizat 29 de evenimente de HR in sase orase, in prezenta a 3.500 de participanti. Mark your B2B opportunity, alaturi de BusinessMark! mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 12:27
Industria petroliera se afla intr-o dilema, intrucat nu exista o predictibilitate cu privire la combustibilul viitorului si este greu sa ia decizia de a investi intr-o solutie sau alta, a declarat, marti, Radu Caprau, directorul diviziei Downstream Oil din cadrul OMV Petrom, intr-o conferinta de profil.
El a aratat ca, in acest moment, consumul de diesel are un usor trend de crestere, cel al benzinei - un usor trend de scadere, in timp ce utilizarea kerosenului, carburantul pentru aviatie, este pe o panta ascendenta, cu o contributie crescuta la nivelul emisiilor.
"Trendul de scadere al consumului il vom vedea incet-incet la toti carburantii, pentru ca motoarele devin mai eficiente. Majoritatea producatorilor se concentreaza pe zona de eficienta, de consum scazut al motoarelor", considera el.
Caprau a aratat ca masinile electrice sunt o alternativa pentru autoturismele mici, insa pretul lor este acum destul de ridicat.
"Subventia nu este suficienta, iar, din analiza obiceiurilor de consum, clientii isi doresc o autonomie semnificativa pentru transport, ceea ce in momentul de fata nu avem pentru solutia electrica. In momentul de fata, masina electrica nu este singura masina a familiei, ci a doua", a precizat reprezentantul OMV Petrom.
In opinia sa, solutia electrica nu poate fi considerata o alternativa pentru transportul greu si pe distante mari.
"In schimb, putem de vedea ca partea de gaz este in crestere la SUV-uri si la transportul greu. Producatorii... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 15:17
Anul 2019 era vazut de mintile creative din spatele filmelor precum Blade Runner ca o perioada a masinilor zburatoare si a robotilor cu infatisare de om. Adevarul despre acest an este departe de viziunea lor, insa avansam tot mai mult in fiecare zi. Acest lucru se reflecta si in conditiile de la locul de munca sau in la felul in care isi desfasoara fiecare activitatea. Viitorul este plin de surprize si nu putem sa nu punem anumite intrebari. Vor inlocui robotii pozitiile actuale ocupate de oameni? Vor incepe tinerii sa refuze tot mai multe locuri de munca? Timpul va aduce raspunsuri pentru toate intrebarile, insa, intre timp, angajatorii trebuie sa se concentreze pe a investi cat mai mult in spatiile de birouri si a veni cu idei tot mai ingenioase pentru un loc de munca modern. Iata cateva idei:
Spatii cu adevarat moderne
Nevoile angajatilor urmaresc beneficii mult mai insemnate decat un spatiu de lucru deschis ori accesul la mese de ping pong sau alte jocuri. O continua crestere a starii de bine resimtita la locul de munca se bazeaza pe accentul pus pe adevaratele dorinte si cerinte ale celui care petrece o parte importanta a zilei la birou. Orasele mari din tara sunt in continua dezvoltare, iar spatiile destinate cladirilor de birouri se inmultesc. Parcurile, parcarile generoase si pozitionarea acestora aproape de statiile de transport in comun, gradinite sau crese trebuie sa devina prioritati pentru dezvoltatori si angajatori. Angajatii generatiei tinere se... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 16:09
Au disparut zilele in care serviciile bancare erau standardizate si destul de restrictive. Evolutia tehnologiilor digitale, schimbarea preferintelor consumatorilor si cresterea concurentei creeaza noi provocari pentru banci. Noi, consumatorii, suntem obisnuiti acum cu instrumente digitale convenabile si cu tehnologie in toate domeniile vietii noastre.
Astazi, folosim o mare varietate de canale pentru a comunica cu brandurile. Folosim aplicatii, platforme si site-uri web de toate tipurile pentru a medita, a ne exercita, a ne distra sau chiar si pentru a ne urmari zilnic somnul. De aceasta flexibilitate vrem sa avem parte si cand vine vorba despre banci si serviciile pe care le ofera.
Drept urmare, majoritatea bancilor au inceput sa sufere transformari de digitalizare si au inceput sa concureze intre ele pentru a castiga increderea cat mai multor clienti prin diferite modalitati de promovare online si nu numai. Cu toate acestea in ziua de azi multe dintre solutiile lor digitale sunt inca dezamagitoare in ceea ce priveste modul in care traduc experientele bancare.
Succesul depinde acum de a ne concentra cu fermitate asupra consumatorului si de a adauga valoare reala pentru fiecare interactiune. Este necesar sa se echilibreze satisfacerea nevoilor clientilor traditionali cu valoarea adaugata pe care noile tendinte si inovatia tehnologica le poate adauga pentru a imbunatati procesele si experientele.
Ce tendinte si schimbari modeleaza modul in care ne vom gestiona... mai mult
Miercuri, 30 Octombrie 2019, ora 14:00
Doi din trei elevi romani considera ca noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligentei artificiale, calculatoarelor si imprimarii 3D, arata un sondaj realizat de INACO - Initiativa pentru Competitivitate - derulat la sfarsitul anului 2018, dupa primul an scolar in care elevii au luat contact cu prima editie a Ghidului Meseriilor Viitorului.
Succesul ghidului a generat o noua editie, revizuita si adaugita de echipa de experti INACO - Initiativa pentru Competitivitate - care raspunde la intrebarile elevilor, ale profesorilor si ale parintilor interesati de invatarea exponentiala, se arata intr-un comunicat al INACO remis AGERPRES.
"Intr-o lume in continua schimbare, in care singura constanta este chiar schimbarea, iar rata schimbarii este in crestere, invatarea nu mai poate ramane liniara. Cu atat mai dificil este raspunsul la intrebarea-cheie: care vor fi meseriile viitorului? Care sunt meseriile in curs de aparitie, de transformare sau chiar de disparitie intr-o lume a schimbarilor exponentiale? Care vor fi competentele si abilitatile cele mai cautate de catre angajatori? Cum le-am putea dobandi prin invatare exponentiala? Comunitatea de profesionisti care formeaza grupul de reflectie INACO - Initiativa pentru Competitivitate - a raspuns simplu, pe intelesul tuturor, in prima editie a Ghidului Meseriilor Viitorului, publicat in anul 2018. Stimulati fiind de reactiile pozitive ale elevilor si parintilor, am creat in anul 2019 primele trei... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 13:43
Armata franceza vrea sa angajeze scriitori SF, care sa imagineze posibile amenintari militare din viitor, pentru a se pregati din timp pentru acestea, in caz ca vor deveni realitate.
Franta investeste deja mult in dezvoltarea de tehnolgii militare ale viitorului. Spre exemplu, elementul central al celei mai recente parade de Ziua Frantei a fost un "soldat zburator".
Acesta s-a deplasat prin aer pe o platforma propulsata de 5 motoare, care il putea duce pana la 2000 de metri inaltime, cu o viteza de pana la 200 de kilometri pe ora.
France showing off a "flying soldier" at this year's #BastilleDay parade. Marseille-born jet ski champion Franky Zapata has developed the so-called "Flyboard" the French military will be testing pic.twitter.com/ZrREfciUpq- Michel Rose (@MichelReuters) July 14, 2019
Cand soldatul zburator s-a deplasat pe deasupra celebrului bulevard Champs-Elysees, chiar presedintele Emmanuel Macron l-a privit cu admiratie si a aproabat, mandru, din priviri, aceasta inventie suta la suta frantuzeasca.
Dar armata franceza vrea sa mearga chiar mai departe. Potrivit unui raport consultat de jurnalistii de la Euronews, aceasta vrea sa angajeze o echipa de scriitori SF, care sa imagineze amanintari militare ale viitorului.
Cunoscand scenariile cele mai plauzibile pentru dezvoltarea domeniului, armata va putea sa se pregateasca din timp pentru razboaiele viitorului.
G.K. ...citeste mai departe despre "Armata Frantei apeleaza la scriitori SF pentru... mai mult
Sambata, 20 Iulie 2019, ora 22:00
KLM impreuna cu Facultatea de Inginerie Aerospatiala de la Delft University of Technology (TU Delft) si-au propus sa creeze avionul viitorului, folosind o abordare cu totul diferita a designului aeronavelor, pentru un zbor sustenabil pe distante lungi.
Proiectul poarta numele de "Flying-V" si a fost initial conceput ca un potential proiect de aeronava pentru viitor, dar poate fi comparat cu cel mai avansat avion de astazi, Airbus A350. Desi avionul nu este la fel de lung ca A350, are aceleasi valori de anvergura ale aripilor.
Astfel, Flying-V va putea utiliza fara dificultate portile si pistele din aeroporturi, dar si acelasi hangar ca cel al aeronavei A350. Pastrand acelasi numar de pasageri (314 in configuratia standard) si acelasi volum de incarcatura, 160 m3, Flying-V va fi totusi mai mic decat modelul A350, oferind o rezistenta mai redusa la aerodinamica.
"Designul si forma aeronavei in forma de V va integra cabina pasagerilor, cala de bagaje si rezervoarele de combustibil in aripi. Forma sa aerodinamica imbunatatita si greutatea redusa va genera reducerea cu 20% a combustibilului folosit fata de Airbus A350, cea mai avansata aeronava din prezent. Un model functional si o sectiune a interiorului aeronavei Flying-V vor fi prezentate oficial la KLM Experience Days in aeroportul Amsterdam Schiphol, in octombrie, cu ocazia aniversarii a 100 de ani a companiei KLM", se arata in comunicatul companiei.
Accentul pus pe experienta pasagerilor
Flying-V ofera... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 15:19
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va participa miercuri, la Sibiu, alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei, cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.
"Miercuri, 8 mai, ora 18:00 (EET), presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participa, la Sibiu, alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene. Dezbaterea incheie lucrarile unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeana - "Sa modelam viitorul Europei impreuna!", organizat la Sibiu de Comisia Europeana", se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene.
Potrivit sursei citate, la forum vor participa si comisarul european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, si comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics.
"Joi, 9 mai, presedintele Jean-Claude Juncker va participa la reuniunea informala (summit-ul de la Sibiu) a celor 27 de sefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeana", mai precizeaza Comisia Europeana. ...citeste mai departe despre "Jean-Claude Juncker dezbate, miercuri, viitorul Europei cu 300 de tineri, la Sibiu" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 08 Mai 2019, ora 00:00
Primarul liberal Emil Boc a declarat, la Summitul PPE al liderilor locali si regionali de sambata, ca administratia Cluj-Napoca foloseste 20% din taxele si impozitele cetatenilor pentru a investi in educatie, inclusiv in digitalizare si tehnologie pentru locurile de munca ale viitorului.
"Investitia in educatie este cea mai sigura investitie din lume pentru prea simplul motiv ca este lipsita de grija falimentului. Niciodata, investind in educatie, nu vom avea riscul falimentului. Din aceasta perspectiva, in orasul pe care-l reprezint 20% din impozitele si taxele locale pe care cetatenii le platesc se intorc in educatie si asta vom face in continuare cu echipa PNL Cluj-Napoca. Toate scolile sunt conectate la internet, dotate cu retele de calculatoare moderne si cu infrastructura moderna de predare de la tabla inteligenta si alte elemente specifice", a afirmat Emil Boc.
Liberalul a mai spus ca 44% dintre europeni nu stapanesc abilitati digitale.
"Intr-o declaratie recenta, comisarul european pentru digitalizare Maria Gabriel, care face parte din PPE, spunea faptul ca 90% din slujbele viitorului vor presupune abilitati digitale, dar astazi in UE 44% din europeni nu stapanesc si nu au abilitati digitale. A investi in digitalizare inseamna investitie in slujbele viitorului", a conchis primarul Cluj-Napoca, Emil Boc.
Summitul PPE al liderilor locali si regionali se desfasoara, sambata la Romexpo, unde sunt 3.200 de participanti.
Citeste cele mai importante... mai mult
Sambata, 16 Martie 2019, ora 12:23