Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 22:58
287 citiri
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
FOTO Pixabay

Microsoft se pregătește să prezinte noi capabilități de inteligență artificială la conferința anuală Microsoft Build, programată între 21 și 23 mai.

Evenimentul va marca un moment crucial în strategia companiei de a integra inteligența artificială în fiecare aspect al tehnologiei, de la PC-uri la soluții cloud și aplicații low-code.

Sub conducerea CEO-ului Satya Nadella, Microsoft își propune să transforme 2024 în anul în care inteligența artificială devine o componentă omniprezentă în utilizarea zilnică a computerelor. De exemplu, o schimbare simbolică, dar semnificativă, va fi înlocuirea tastei Windows cu o tastă Copilot, menită să faciliteze accesul la funcțiile AI integrate în sistemul de operare.

Mustafa Suleyman, recent numit șef al diviziei AI a Microsoft și co-fondator al DeepMind, va fi una dintre figurile conferinței. El va prezenta alături de Nadella și alți lideri Microsoft, ultimele dezvoltări și planurile de viitor ale companiei în domeniul inteligenței artificiale.

Ce alte subiecte vor fi abordate în conferința anuală Google

Printre subiectele principale se numără și promisiunea unor funcții AI avansate care să fie integrate direct în hardware-ul PC-urilor, fără a necesita conexiuni constante la cloud. Această inovație ar putea transforma radical modul în care utilizatorii interacționează cu computerele lor, oferind o experiență mai rapidă și personalizată.

Conferința va aborda, de asemenea, securitatea aplicațiilor și platformele cloud, subliniind importanța protejării datelor în era digitală. Integrarea AI în sistemele locale amintește de soluții similare, cum ar fi "Chat with RTX" de la NVIDIA, care funcționează pe PC-urile dotate cu plăcile grafice ale companiei.

În timp ce unele dintre aceste tehnologii sunt deja testate în diferite forme pe smartphone-uri și alte dispozitive, Microsoft explorează noi orizonturi pentru a plasa AI-ul direct în centrul experienței utilizatorilor de PC

...citeste mai departe despre "Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială" pe Ziare.com

Microsoft lansează funcția Windows Recall, bazată pe inteligență artificială. Ce știe să facă
Microsoft lansează funcția Windows Recall, bazată pe inteligență artificială. Ce știe să facă
Microsoft a introdus funcția Windows Recall, destinată utilizatorilor de Windows 11. Aceasta utilizează inteligența artificială pentru a ajuta utilizatorii să regăsească activitățile...
Honor prezintă inovații în inteligența artificială la VivaTech 2024. Ce pregătește gigantul tech
Honor prezintă inovații în inteligența artificială la VivaTech 2024. Ce pregătește gigantul tech
Honor a debutat la VivaTech, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie și business din Europa, unde a prezentat abordarea sa asupra inteligenței artificiale la nivel de dispozitive....
#Google, #Microsoft, #inteligenta artificiala , #Stiri Internet