Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 18:27
180 citiri
Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
FOTO Facebook

Telegram, platforma de mesagerie cunoscută pentru serviciile sale criptate, se așteaptă să depășească un miliard de utilizatori activi lunar până anul viitor, a anunțat fondatorul Pavel Durov într-un interviu recent.

Durov, care a fondat Telegram după ce a părăsit Rusia în 2014, și-a exprimat optimismul privind creșterea aplicației, descriind-o ca "răspândindu-se ca un incendiu de pădure". În prezent, aplicația se bucură de o bază de 900 de milioane de utilizatori activi lunar și, conform statisticilor, ar urma să atingă pragul de un miliard în următoarele 12 luni.

Fondatorul Telegram a valorizat neutralitatea platformei în contextul geopolitic actual, subliniind că aceasta nu participă la jocurile politice globale, deși a recunoscut că aplicația a fost supusă presiunilor guvernamentale. Durov a menționat în special popularitatea Telegram în statele fostei Uniuni Sovietice și rolul său în distribuția de informații nealterate despre conflictul din Ucraina.

Cum a fondat Pavel Durov aplicația Telegram

Ideea unei aplicații de mesagerie securizată a venit într-un moment de criză personală pentru Durov, când guvernul rus l-a presat să închidă accesul la grupurile de opoziție pe VK, o altă platformă pe care a fondat-o, scrie Economic Times.

De-a lungul anilor, Durov a relocat activitățile Telegram în diverse orașe globale, inclusiv Berlin, Londra, Singapore și San Francisco, înainte de a se stabili în Emiratele Arabe Unite. El consideră EAU o "țară neutră", ideală pentru conducerea unei afaceri care se vrea imparțială față de influențele externe.

Deși este folosită de opozanți politici și guverne deopotrivă, Durov crede că Telegram favorizează concurența între diferite ideologii, contribuind astfel la progresul umanității. A subliniat că preferă să investească în libertate și independență, decât în active materiale precum imobile sau iahturi.

...citeste mai departe despre "Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului" pe Ziare.com

Motorola va lansa noile smartphone-uri pliabile Razr 50 în SUA și Canada. Ce zvonuri au apărut despre dispozitive
Motorola va lansa noile smartphone-uri pliabile Razr 50 în SUA și Canada. Ce zvonuri au apărut despre dispozitive
Motorola pregătește lansarea noilor modele de smartphone-uri pliabile din seria Razr 50, care vor fi disponibile în Statele Unite și Canada sub denumirile Razr (2024) și Razr+ (2024). Recent,...
Realme extinde gama smartphone-uri în România cu Realme 12 și Realme 12+
Realme extinde gama smartphone-uri în România cu Realme 12 și Realme 12+
După lansarea cu succes a modelului Realme 12 Pro Plus 5G în România, Realme își extinde gama de produse pe piața locală prin introducerea modelelor Realme 12 și Realme 12+. Realme 12+...
#Telegram, #WhatsApp, #Android , #Stiri Internet