Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 19:07
209 citiri
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
FOTO: Apple.com

Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva gigantului tech.

Dezvoltatorii britanici acuză compania de practici comerciale abuzive, solicitând comisioane de până la 30% pentru vânzările realizate prin App Store, conform BBC.

Procesul, care nu a fost încă respins de instanțele judiciare în ciuda eforturilor Apple de a împiedica desfășurarea acestuia, se așteaptă să ajungă în fața judecătorilor abia în cursul anului viitor. Dezvoltatorii susțin că Apple exploatează poziția sa dominantă pe piața distribuției de aplicații pentru dispozitivele sale mobile, inclusiv iPhone și iPad, impunând taxe excesive și limitând concurența.

Apple, deja sub lupa autorităților

Această acțiune în justiție vine într-un context în care Apple este deja sub lupa autorităților de reglementare din Statele Unite și Uniunea Europeană pentru practici similare, cei de la Departamentul de Justiție al SUA și Comisia Europeană investigând diverse aspecte ale activității companiei.

Dezvoltatorii britanici solicită daune de 1 miliard de dolari, argumentând că comisioanele impuse de Apple nu sunt justificate și că aceste practici le afectează capacitatea de a concura pe piață în mod echitabil. Într-una dintre audierile preliminare, avocații Apple au încercat să limiteze acțiunea la tranzacțiile efectuate strict prin intermediul App Store UK, însă judecătorul a respins această abordare.

Aceasta nu este prima dată când Apple se confruntă cu acuzații legate de practicile sale în ceea ce privește App Store. Legislația recentă din UE a obligat compania să permită dezvoltatorilor să ofere utilizatorilor europeni modalități alternative de distribuție a aplicațiilor lor, dincolo de platforma proprie a Apple.

...citeste mai departe despre "Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul" pe Ziare.com

Motivul pentru care utilizatorii returnează noul Apple Vision Pro
Motivul pentru care utilizatorii returnează noul Apple Vision Pro
Tot mai mulți utilizatori ai headset-ului Apple Vision Pro au început să returneze dispozitivele, invocând dureri de cap și disconfort ocular. Lansat recent, dispozitivul de realitate...
Retroarch și PPSSPP disponibile pe iOS. Cum se pot accesa emulatoarele de jocuri
Retroarch și PPSSPP disponibile pe iOS. Cum se pot accesa emulatoarele de jocuri
Retroarch și PPSSPP, două emulatoare de console de jocuri retro, sunt acum disponibile pe iOS. Utilizatorii de iPhone pot instala acum Retroarch și PPSSPP direct din App Store. Retroarch, mai...
#apple, #smartphone, #ios , #Stiri Internet