Presedintele UBS, cea mai mare banca din Elvetia, a declarat ca in acest moment are loc o "greva" a investitorilor, care s-ar putea extinde, din cauza confuziei si a incertitudinilor provocate de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.
"Cred ca ati observat, din cauza Brexit-ului, dar si a conflictelor comerciale, ca a avut loc o crestere enorma a incertitudinilor. Incertitudinile au fost intotdeauna rele pentru investitori. Dar ceea ce observam acum, si o observam in baza noastra de clienti, este aproape o greva a investitorilor", a declarat presedintele UBS, Axel Weber, citat de CNBC.
Comentariile bancherului german au avut loc la reuniunea anuala a FMI din Washington, unde discutiile s-au concentrat in mare parte pe turbulentele economice provocate de razboaiele comerciale, protectionism si instabilitatea politica.
"Modul in care vad eu lucrurile este ca, in timp ce dobanzile sunt foarte, foarte scazute, iar costurile investitiilor se afla la un nivel scazut istoric, incertitudinile daca aceste proiecte vor da rezultate, daca regandirea lanturilor de productie va da rezultate, fie ca acestea sunt in China sau pentru europeni in Marea Britanie, sunt uriase. Iar oamenii nu vor lua aceste decizii pana nu vor fi luate deciziile politice", a spus Weber.
S&P Global Ratings a calculat in primavara ca Brexit-ul a costat economia britanica 86 de miliarde de dolari deja. Incertitudinile provocate de votul la referendum au dus la o depreciere semnificativa a... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2019, ora 09:41
UBS, cea mai mare banca elvetiana, a majorat cu 28% bugetul alocat bonusurilor catre angajati, anuntand marti ca a revenit pe profit in 2013 dupa o pierdere semnificativa in anul anterior cauzata de cheltuieli de reorganizare si de amenzile platite pentru manipularea dobanzilor.
UBS a majorat bonusurile aferente anului trecut la 3,2 miliarde franci elvetieni (2,6 miliarde euro), de la 2,5 miliarde franci pentru 2012, potrivit unui comunicat publicat marti de banca. O parte din bonusuri vor fi esalonate pe termen mai lung si conditionate de performantele viitoare ale grupului, transmite Bloomberg.
In 2012, bonusurile au fost reduse cu 7%, fiind afectate in special divizia de investitii, unele departamente corporate si consiliul de administratie.
UBS, profit net de 3,17 miliarde franci in 2013
UBS a inregistrat anul trecut un profit net de 3,17 miliarde franci, fata de o pierdere de 2,48 miliarde franci in 2012.
In trimestrul al patrulea, profitul net al UBS a fost de 917 milioane franci (751 milioane euro), dublu fata de estimarile analistilor, comparativ cu o pierdere de 1,9 miliarde franci in aceeasi perioada a anului anterior, cauzata de amenzile pentru manipularea dobanzilor.
Grupul a constituit anul trecut provizioane de 1,7 miliarde franci (1,4 miliarde euro) pentru costuri legate de investigatii si litigii. mai mult
Marti, 04 Februarie 2014, ora 10:54
UBS, cea mai mare banca din Elvetia, va concedia 10.000 de angajati la nivel mondial, adica aproximativ 16% din personalul de 63.250 de persoane, pe care il avea la sfarsitul lui iunie 2012.
Disponibilizarile se vor face, probabil, pe parcursul mai multor trimestre si vor fi in majoritate din cadrul diviziei de investitii, a declarat o sursa Bloomberg. Banca urmeaza sa-si publice rezultatele financiare la sfarsitul lui octombrie.
Sergio Ermotti, directorul general al bancii, trebuie sa faca restructurari in contextul in care atat UBS, cat si Credit Suisse, intampina presiuni din partea regulatorilor bancari elvetieni pentru a-si spori capitalul si a-si reduce operatiunile de trading si investitii.
"Au jucat in pierdere. Nu a fost vina lor, pur si simplu au incercat sa se catere pe 'muntele' nepotrivit'", a declarat Terry Connelly, om de afaceri si fost decan al Ageno School of Business a Universitatii Golden Gate din san Francisco.
Potrivit acestuia, a fost foarte dificil pentru aceste afaceri sa fie profitabile, in conditiile unor costuri fixe ridicate si a unei cereri scazute si, de aceea, aceste sectoare trebuie sa se contracte si mai mult.
"UBS este un micro-cosmos pentru industrie", afirma Mark Williams, care preda la Boston University School of Management, in legatura cu ce se intampla la banca elvetiana. "Modelul de afaceri al sectorului bancar se schimba si trebuie sa aruncam o privire catre structura costurilor, trebuie sa ne uitam spre... mai mult
Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 11:24
Cele mai mari doua banci ale Elvetiei, Credit Suisse si UBS, ar putea anunta reduceri masive de locuri munca odata cu rezultatele financiare trimestriale.
Grupul bancar UBS ar putea desfiinta 3.000-5.000 de locuri de munca, iar banca rivala Credit Suisse, tot din Elvetia, ar putea anunta renuntarea la 1.000-2.000 de posturi, potrivit cotidianului Der Sonntag.
UBS vrea sa desfiinteze 900 de slujbe la operatiunile IT, impreuna cu circa 2.000-4.000 la divizia de investment banking si alte departamente. Reducerile de personal au ca scop diminuarea costurilor pentru a compensa declinul profitabilitatii, informeaza Chicago Tribune, citat de Mediafax.
Marile grupuri bancare la nivel global reduc costurile, ca urmare a eforturilor de a respecta noi cerinte privind capitalul, dar si din cauza problemelor economiei globale.
Un purtator de cuvant al UBS a refuzat sa comenteze.
Credit Suisse, care a refuzat sa comenteze asupra informatiilor privind desfiintarea de posturi, a anuntat in trimestrul al doilea reduceri de costuri de 1 miliard de franci (1,1 miliarde de dolari), dupa ce a indeplinit un obiectiv anterior de a diminua cheltuielile cu 2 miliarde de franci.
Potrivit planului initial, Credit Suisse vroia sa desfiinteze 3.500 de locuri de munca. La sfarsitul lunii iunie, numarul de angajati era de 48.200, cu 1.500 mai putini ca la sfarsitul anului trecut. mai mult
Luni, 22 Octombrie 2012, ora 08:25
Unele dintre cele mai puternice banci din lume, precum Goldman Sachs, JPMorgan sau Barclays se lovesc de realitatea unei crize financiare profunde, care le-a costat sute de milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru.
Rezultatele financiare pe trimestrul doi, publicate de cea mai mare banca de investitii americana, Goldman Sachs, indica o scadere de 12% a profitului, in urma unor investitii cu risc ridicat si a stagnarii activitatii.
Reprezentantii bancii au mai precizat ca au in vedere noi reduceri de cheltuieli pentru a face fata situatiei, noteaza Reuters.
Goldman a inregistrat un profit de 927 milioane de dolari sau de 1,78 de dolari pe actiune, in scadere de la 1,052 miliarde de dolari sau 1,85 de dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.
Cele mai mari pierderi au fost generate de investitiile in ICBC (Industrial and Commercial Bank of China), de 194 milioane de dolari, pe parcursul trimestrului. In total, divizia de investitii a inregistrat un declin de 81% a veniturilor, la 203 milioane de dolari, de la un miliard, anul trecut.
Veniturile nete ale bancii au totalizat 6,6 miliarde, in scadere cu 9%.
JPMorgan a pariat pe un loz necastigator
Nici JPMorgan nu a facut investitii mai "fericite" in cel de-al doilea trimestru. Profitul net a coborat cu 9%, la 4,96 miliarde de dolari, dupa ce banca a inregistrat pierderi de 4,4 miliarde de dolari, cauzate de tranzactiile proaste cu derivate financiare, efectuate de traderii biroul... mai mult
Marti, 17 Iulie 2012, ora 18:28
In ziua de 15 septembrie, un soc a tulburat linistea bancii UBS din Elvetia: s-au descoperit tranzactii neautorizate, care au dus la fraude, evaluate in final la 2,3 miliarde USD. Faptele au fost prezentate in presa, iar, de atunci si pana acuma, evenimentele s-au tinut lant.Vinovatul banuit a fost prins imediat Banca a dat alarma, iar politia a retinut imediat la Londra un oarecare Kweku Adoboli, asupra caruia planeaza toate suspiciunile. Ancheta a si inceput. Politia elvetiana colaboreaza cu cea londoneza, iar banca si-a demarat propria ei cercetare, in cadrul intern. Rezultatele acesteia vor fi si ele prezentate politiei. Organele de urmarire au demarat inca de pe acuma formalitatile pentru prelungirea dispozitiei de retinele provizorie a celui banuit, toate indiciile confirmand atat vinovatia sa, cat si riscul de a compromite unele probe daca ar fi in libertate.Directorul general al bancii si-a dat demisia Sambata, directorul general al bancii, Oswald Grubel, si-a prezentat demisia. Consiliul de administratie a dat un comunicat sec: "A fost acceptata decizia directorului general al grupului, Oswald Grubel, de a se retrage din functiile sale. Consiliul general l-a desemnat pe Sergio Ermotti sa-si asume aceasta calitate, prin interimat. Cele hotarate intra in vigoare imediat".
Citeste mai multe pe Ziare.com mai mult
Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 15:12
Banca elvetiana UBS vrea sa elimine 3.500 de locuri de munca, ca parte a programului sau de a reduce costurile cu 2 miliarde de franci elvetieni (1,76 miliarde de euro), anuntat la sfarsitul lunii iulie.Principiul de reducere a locurilor de munca a fost deja anuntat in iulie anul trecut, cand banca UBS a publicat rezultatele sale trimestriale.
Nivelul disponibilizarilor nu era insa cunoscut, scrie Le Figaro, care citeaza AFP. La sfarsitul lunii iulie, Credit Suisse, a doua banca elvetiana, a anuntat ca vrea sa reduca 2.000 de locuri de munca in intreaga lume. In al doilea trimestru, UBS a raportat o scadere a incasarilor si si-a redus obiectivele de crestere, fiind astfel nevoita sa renunte la o parte din angajati pentru a face fata conditiilor dificile din sectorul financiar. Profitul bancii a scazut cu 49% pana la un miliard de franci (861,9 milioane de euro). mai mult
Marti, 23 August 2011, ora 14:23
Banca elvetiana UBS ar putea anunta un val de disponibilizari in masa, dupa ce a facut publice planurile de reducere a costurilor cu 2,5 miliarde de dolari in urmatorii doi-trei ani, potrivit BBC.UBS a anuntat o scadere drastica a profitului trimestrial, afectat de o tranzactie mai slaba si o crestere a cursului francului elvetian. Profitul net al bancii pentru ultimele trei luni a fost cu 49% mai mic decat aceeasi perioada a anului trecut, rezultatele fiind mai proastet decat ar fi fost de asteptat.Oficialii bancii au declarat ca reducerea cheltuielilor ar putea insemna si o serie semnificativa de restructurari la sfarsitul acestui an si au avertizat ca sunt sanse sa nu isi atinga tinta de profit anual stabilit. mai mult
Marti, 26 Iulie 2011, ora 16:53
UBS, cea mai mare banca din Elvetia, estimeaza ca profitul inainte de taxe din primul trimestru ar putea fi de cel putin 2,5 miliarde franci elvetieni (2,35 miliarde dolari), in contextul in care retragerile de capital din partea clientilor bogati incetinesc, relateaza Wall Street Journal (WSJ), citat de NewsIn.Banca urmeaza sa isi prezinte rezultatele definitive pe 4 mai.
Rezultatul ar marca cel de-al doilea profit trimestrial consecutiv pentru UBS, care s-a straduit sa recapete increderea investitorilor si clientilor bogati, dupa o serie de pierderi si dupa disputa cu autoritatile americane, legata de secretul bancar.UBS nu a detaliat asupra factorilor ce au generat profitul, insa estimarea vine la doua saptamani dupa ce banca a oferit o prognoza optimista pentru divizia cu venituri fixe, ce a cauzat, in mare parte, pierderile masive din ultima vreme.Pentru primul trimestru din 2009, UBS a afisat o pierdere de 1,55 miliarde franci elvetieni.Banca a mai anuntat luni ca retragerile de fonduri din partea clientilor bogati au incetinit in primul trimestru. Divizia de private banking a UBS, care gestioneaza averile clientilor bogati, a inregistrat in primele trei luni ale anului retrageri de 8 miliarde franci, fata de 33,2 miliarde franci in al patrulea trimestru din 2009. mai mult
Luni, 12 Aprilie 2010, ora 13:55