Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TO VIMA: Optimism moderat cu privire la economia mondiala

TO VIMA: Optimism moderat cu privire la economia mondiala
TO VIMA (Grecia), 4 iunie 2007 - Josef Ackermann, presedintele consiliului de administratie al Deutsche Bank si al IIF, a subliniat joi, la reuniunea anuala organizata la Atena de Institute of International Finance (IIF), pericolele create pentru investitori si pentru cei care contracteaza credite ca urmare a lichiditatilor existente pe pietele internationale, proces insotit de fenomene de relaxare in domeniul criteriilor de acordare a imprumuturilor.

Conform lui Ackermann, din acest fenomen rezulta probleme legate de gestionarea riscurilor in domeniul financiar, probleme care, in ciuda climatului bun existent pe piete, creeaza nesiguranta. Totusi Ackermann s-a aratat optimist cu privire la economia mondiala, precizand ca, potrivit unor studii realizate de IIF aprecierile cu privire la cresterea ritmurilor de dezvoltare si la reducerea inflatiei in economiile puternic industrializate continua sa fie pozitive, in timp ce exista un progres important in multe economii in ascensiune.

Referindu-se la economia greaca, Ackermann a subliniat ca aceasta isi sporeste beneficiile rezultate din caliatea sa de membru UE, in special in ceea ce priveste ritmurile inalte de dezvoltare, reducerea inflatiei si reducerea substantiala a deficitelor bugetare.

La randul sau, presedintele Alpha Bank, G. Kostopoulos, s-a oprit asupra afirmarii rolului Greciei in regiunea mai larga a Europei de Sud-Est si a zonei euro si a vorbit despre necesitatea extinderii firmelor grecesti in Balcani. Kostopoulos a spus glumind ca "atunci cand in urma cu 15 ani Alpha Bank a deschis prima sucursala in Romania, lumea l-a considerat nebun, in timp ce astazi ii cer ca banca sa ajunga la o dimensiune de 300 de sucursale in decurs de trei ani pe piata romaneasca".

De semnalat ca IIF numara mai mult de 350 de membri, din peste 70 de tari, implineste 25 de ani de functionare si isi desfasoara activitatea in special in ceea ce priveste probleme legate de bunele practici in domeniul gestionarii riscurilor si al cadrului legislativ cu privire la investitii.

La reuniunea de joi au luat cuvantul guvernatorii bancilor centrale din Turcia, Romania, Serbia si Bulgaria, in timp ce o participare activa au avut reprezentanti de rang inalt din firme importante, cum ar fi Citigroup, ING, Merril Lynch, UBS, Goldman Sachs, Banca Angliei si Banca Centrala Europeana.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 872 ori