Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii - trimisi in somaj, companiile romanesti au cheltuieli exorbitante

Angajatii - trimisi in somaj, companiile romanesti au cheltuieli exorbitante

Dupa modelul Wall Street, unde sefii companiilor subventionate de stat isi luau concedii de mii de euro, companiile din Romania au facut cheltuieli inutile pentru bonusuri, achizitii si excursii, in ultimele luni.

Ultimul caz de acest gen este Azomures, scrie Jurnalul National. Compania a pus deoparte aproximativ 4,35 de milioane de euro, pentru a-si rasplati administratorii cu cate un milion de euro.

In acest timp, cei 2.500 de angajati ai companiei au fost trimisi in somaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi si a dificultatii de valorificare a produselor. Azomures ceruse chiar subventia agricultorilor pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice.

In 2008, Azomures a inregistrat un profit net de 50,57 de milioane de lei si venituri de 1,35 de miliarde de lei, in urcare cu 47,6% fata de 2007.

De asemenea, la Regia Autonoma de Activitati Nucleare (RAAN) s-au facut angajari de personal nejustificate, in timp ce compania avea datorii foarte mari.

Compania Nationala a Huilei (CNH) a primit subventii de 1,29 de miliarde de lei in perioada 2007 - 2010. In luna noiembrie, fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat inceperea unui control privind eficienta cheltuirii banilor din aceasta subventie.

Doar in 2007, minierii din Valea Jiului au acumulat peste 700 de ani de concedii medicale. CNH a platit 264.762 de zile de boala, din care doar 13.214 fiind rezultate din accidente.

O alta companie cu probleme de acest gen este Tarom, unde salariul mediu este de 4.648 de lei. In 2008, operatorul national a avut o pierdere de 28 de milioane de lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1483 ori